Zpravodaj léto 2007

27.06.2009 12:09

Se začátkem školního roku, přišlo i podzimní počasí. To asi aby dětem nebylo líto, že musí do školy. Koupání si přes léto užily dost. Kvalita vody. Která je pravidelně každých 14 dní kontrolována pracovníky OHS, byla i letos – až do konce srpna – perfektní. Za to chceme i touto cestou veřejně poděkovat našemu zaměstnanci – panu L. Janatovi. Ten se o kvalitu vody i čistotu bazénu poctivě stará. Zároveň děkujeme i panu Andrášimu, který měl na starosti sportovní areál. Dovolím si tvrdit, že tak jako letos – nikdy nebylo vše stále pěkně vysekané a uklizené.

      Léto však není jen koupání. Pro nás to je i spousta jiné práce – s pořádáním sokolských nebo i „soukromých“ akcí. Mimo turnajů pro firmy – v první řadě našeho jdinného  ač jen naturálního sponzora – Cukrovary TTD Dobrovice, pro BENET nebo FAURECII. Vše dopadlo dobře – ke spokojenosti naší i našich zákazníků.

      Počátkem července proběhl další ročník volejbalového Memoriálu Bohumila Sládka s následujícím umístěním:

  1. PRASYL MB
  2. Dlasky Mlasky
  3. Jablonec n/N

Protože mezi pravidelnými účastníky i spoustou dalších volejbalistů je o náš turnaj stále zájem, domluvili jsme se na jiném druhu oznámení o konání akce. Vše bude zadáno přímo na internetové stránky volejbalu. Vždy jsme se domnívali, že se o toto uveřejnění stará OV ČSTV – kam musíme počátkem roku všechny plánované akce hlásit, ale nebylo tomu tak. Uvidíme jak se to projeví v příštím roce.

       Naši fotbalisté se i během léta zúčastnili několika turnajů a většinou se umístili na stupních vítězů. Naposledy to bylo v sobotu 8.9. v Březovicích, kde skončili 3. Fotbalová parta uspořádala i vodácký zájezd. Bylo nás celkem 11 – z toho 2 děti, 3 ženy. Na 3 kanoích a 1 raftu jsme sjeli za 3 dny Berounku od Křivoklátu až po Zadní Třebáň. Že by na nás pražilo slunce se zrovna říct nedá, ale to nám náladu nezkazilo. Už nyní plánujeme další expedici na příští rok.

      Vrcholem sezóny byl opět Půlnoční nohejbalový turnaj. Letos se 18.8.2007 konal již 27.ročník. Několik dní před turnajem jsme se až báli, jestli při ohlášené účasti všech zájemců vůbec turnaj zvládneme. Ale zakročila příroda. Celé dopoledne propršelo a slabší povahy to vzdaly. I tak přijelo 48 hráčů – mezi nimi 2 hráčky – obě odchovankyně žákovského semčického nohejbalu. Konečné pořadí:

  1. Štumpf Petr + Šrůta jiří
  2. Reinbergr Tomáš + Mulač Miloš
  3. Mulač Tomáš + Váňová Hana

Všechno proběhlo bez problému a atmosféra byla i při vyhlášení ve 4 ráno vynikající.

      Během léta jsme pořádali 4 taneční zábavy. Jednou jsme si mohli zatancovat, posedět i zazpívat s našimi Sklepís. Po 3 večery jsme si zatancovali se skupinou Soumrak band z Jičína. Počet návštěvníků i nálada zábava od zábavy rostla. Jen nás mrzelo, že už je konec léta a na další setkání s nimi si budeme muset rok počkat.

      Poslední letní sportovní akcí letošního roku i kurtů v nynější podobě – je volejbalový turnaj, který se koná 15.9. Je to už 2.ročník a doufáme, že proběhne ku spokojenosti organizátorů i zúčastněných a že se naše družstvo umístí opět na stupních vítězů.

     V pondělí17.9.2007 nastoupí do areálu těžká technika a začne se s přestavbou stávajících kurtů – aby odpovídaly předpisům pro konání krajských soutěží. Celou akci umožnilo získání krajské dotace se sdružením finančních prostředků Obce – co by vlastníka areálu a TJ SOKOLa Semčice – co by uživatele. Chceme poděkovat paní starostce a obecnímu zastupitelstvu, že ve spolupráci se Sokolem – podali opakovanou žádost o získání této dotace.

Doufáme, že nenastanou žádné nepředvídatelné okolnosti a vše se stihne v řádném termínu a požadované kvalitě včas provést.