Zpravodaj 9 - 04

27.06.2009 12:10

Léto je za námi , soutěže pomalu končí a vše – včetně našeho areálu se bude ukládat k zimnímu spánku. Ale vrátíme se k létu.. O prázdninách se sice soutěže nehrají, ale náš areál nespí – ba naopak. Koná se tu spousta dalších sportovních či kulturních akcí.

     Jednou z těch nejvýznamnějších byl 21. ročník Memoriálu Bohumila Sládka – volejbalový turnaj  mužů. Letos přijelo 9 družstev. Počasí – jako skoro každý rok  - nás letos pěkně potrápilo. Po hodinovém vydatném dešti, úpravě kurtů a zaujetí všech účastníků finálové skupiny, jsme turnaj přeci jen dohráli.

Na 1.místo se po roce vrátili „ Dlasky Mlasky“

      2. místo vybojovali lonští vítězové „ Pojizeří“

       3.místo obsadilo družstvo „ Prasyl MB“

K vidění byl již tradičně velice kvalitní volejbal v  podání všech hráčů. Turnaje se zúčastnili i 2 hráči české Extraligy.

     V pátek 13.srpna se konal již 24.ročník Půlnočního nohejbalového turnaje dvojic. Přijelo celkem 50 hráčů, kteří byli rozlosováni do 25 dvojic a ty do 5 skupin. Postoupily vždy 2 nejlepší dvojice a KO systémem zůstalo 5  účastníků finálové skupiny.

Vítězem se stala překvapivá dvojice Kaláb + Pavlík. Zvláště Pavel Kaláb při svém mládí zaujal svou téměř bezchybnou hrou a jsme velice rádi, že jsme v něm našli novou posilu našeho nohejbalového družstva.

Umístění na dalších místech :  2. Košvanec + Štump

                                                 3. T.Mulač + L.Kovač

                                                 4. A.Moc + D. Waziri

                                                 5. Fr.Suchý + Kořínek

Z pátku 13. jsme měli trochu obavy – zvláště po vydatné přeháňce v 15.¨hodin, ale to bylo to poslední, co nám 13 natropila. Turnaj proběhl úplně hladce a ke spokojenosti sportovců i pořadatelů.

     Léto sice nezačalo moc dobře – ale teplý srpen to snad alespoň trochu napravil. Koupaliště se nám podařilo – i díky pravidelné péči  Luďka Hůlky – udržet s kvalitní vodou až téměř do konce srpna. 2x nás navštívila kontrola z Krajské hygienické stanice z Prahy. Až na počáteční administrativní nedostatky v denních záznamech, jsme prošli velice dobře.

     Zastřešení terasy jsme mnohokrát otestovali – třeba v průběhu Mistrovství Evropy v kopané. Vybrané zápasy – zvláště pak našeho týmu tu sledovalo až na 50 sportovních fanoušků. Konalo se tu mnoho podnikových, soukromých i sokolských akcí. Ještě připomeneme country večery s živou hudbou. Vždy se velice vydařily a těšíme se na příští rok, kdybychom  chtěli pořádat pravidelné páteční večery s živou country hudbou. 

     Na závěr se již nyní – těsně před koncem sportovní sezóny – můžeme pochlubit dalším vynikajícím úspěchem. Naše nohejbalové „A“ družstvo – ve složení: Lukáš Kučera, Mirek Kučera, Mirek Bajtalon, Fanda Grebeň, Aleš Truksa, Lukáš Polák a Martin Šnýdr po loňském postupu do krajské soutěže  - letos tuto soutěž opět vyhrálo a vítězstvím v sobotu 11.9.2004 v domácím prostředí – v předposledním kole soutěže – definitivně postupuje do krajského kola nohejbalu družstev. Za to jim všichni děkujeme a GRATULUJEME.