Zpravodaj 9 - 03

27.06.2009 12:08

V sobotu 5.7.2003 proběhl ve sportovním areálu TJ SOKOLa Semčice již 20.ročník Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů.

      Ve sportovním areálu se tentokrát utkalo 12 družstev Středočeského, Ústeckého a Libereckého kraje. Poprvé se zúčastnilo družstvo z Podbořan, jehož 3 členové hrají volejbal v německém Mnichově. Týmy byly rozlosovány do tří skupin. Do semifinálových bojů postoupili vždy 2 nejlepší a ti sehrály souboj o účast ve finálové skupině K.O. systémem.

     Vzhledem k tomu, že zde pravidelně hrají hráči minimálně krajského přeboru – byl k vidění opravdu kvalitní volejbal a to už od základních skupin. Finálové boje byly velice vyrovnané a urputné. Po divácky a samozřejmě i sportovně krásných zápasech se na 1. místo opět probojovalo družstvo POJIZEŘÍ (hráči VK Benátky nad Jizerou a Ml.Boleslavi), druzí skončili odvěcí rivalové a loňští vítězové „Dlasky Mlasky“ (hráči  z Prahy) a třetí místo obsadilo již zmíněný tým „Mnichova“.

     Letošní jubilejní ročník nám  trochu pokazilo chladné a chvílemi deštivé počasí, ale kvalita účastníků i odehraných zápasů překonala jistě několik ročníků zpět. Trochu nás mrzí, že letos nepřišlo tolik diváků jako v minulých letech už i proto, že družstvo Semčic zde hrálo patrně naposledy.

       Velice pěkný turnaj jsme ukončili posezením i tancem s country skupinou Bodlák – z Nové Teliby. Hudba se všem líbila a proto jsme se dohodli ještě na jednom termínu na závěr prázdnin na sobotu 30.8.2003. 

     Letní sezona bývá sportovně „mrtvá“ , ale to nedá říci o našem areálu. Přes celé léto byly naše kurty v pravidelném pronájmu a těší nás zájem  sportovní veřejnosti z celého okolí. V průběhu května a června zde proběhly 3 turnaje Cukrovaru Dobrovice a několik dalších akcí – hlavně odborových svazů ŠKODA Auto as. Jako již tradičně – zde TJ SOKOL Mnichovo Hradiště uspořádal soustředění pro své svěřence. 

     V srpnu se pravidělně koná Půlnoční nohejbalový turnaj amatérských dvojic.

Letos to byl již 23. ročník. Zúčastnilo celkem 46 hračů. Nejmladším byl ani ne 14 letý Ondřej Hynek a nejstarším 53 letý Luděk Hůlka – oba ze Semčic.

23 soutěžních dvojic bylo rozlosováno do 3 skupin, z každé posoupily 2 dvojice do čtvrtfinálových skupin. Semifinálové zápasy pak určily kdo se utká o stupně vítězů.

     V zápase o 3. místo vyhrál nás Pepča Brynych spolu s Davidem Wazirim s dvojicí Marek Dvořák + Luboš Procházka. Finálový zápas, který se hrál ve 2 hodiny ráno, přinesl nejen krásný nohejbal, ale i radost domácím fanouškům. Jako již v posledních letech tradičně – i letos zvítězila čistě semčická – letos velice mladá dvojice Libor Dlask a Pepča Jiránek, když porazili velice kvalitní soupeře : Michala Makovce + Jiřího Dvořáka.

       Atmosféra byla velice příjemná a ani počasí nás letos nezlobilo. 

Je konec léta a už se zase hraje. Ve čtvrtek 21.8.2003 sehrála  družstva A i B svá utkání v domácím prostředí. „B“ porazilo Kolomuty 5:4 a družstvo „A“ jednoznačně zvítězilo nad Bradlecem  8:1. Doufejme – a držme palce – aby to tak pokračovalo i dál.