září 2010

14.09.2010 20:43

Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE

Děti zasedly do školních lavic a díky počasí je to zřejmě ani moc nemrzelo… To počasí - to nám dává zabrat…

V červenci jsme se na koupališti rozhodně nenudili. Stálé počasí – vedro – a tím i spousta návštěvníků. Areál koupaliště, díky obětavé práci členů Sokola, byl neustále v perfektním stavu – stejně jako bazén. Letošní poděkování za kvalitní vodu v koupališti od poloviny června až do konce srpna patří hlavně Františku ŠTURMOVI, který kvalitě vody i čistotě bazénu věnoval ohromnou spoustu času, energie a úsilí. Osvědčila se nám také letošní novinka – prodej permanentních vstupenek.

V pátek 11. června od 20 hodin proběhla taneční zábava s kapelou „Kočky neberem“, na kterou však přišla jen necelá stovka tanečníků.

První velkou akcí léta byl letos již 27. ročník Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů, který byl zároveň 44. ročníkem volejbalového turnaje v Semčicích. Turnaj se vydařil - snad se nám tím podařilo navázat na předešlé úspěšné ročníky (viz dále).

Na konec července jsme měli původně naplánovanou „opakovačku“ taneční zábavy se skupinou Kočky neberem, ale oslovila nás Laďka Kováčová a ve spolupráci s ní jsme zrealizovali poměrně úspěšný projekt: SEMČICE ROCK CAMP FESTIVAL 2010. Laďka domluvila ještě další tři kapely a Sokol zabezpečil vše ostatní (areál, organizaci, občerstvení, pořadatelskou službu,…). Takže díky usilovné práci skupinky lidí se podařilo uspořádat kvalitní festival. Nebyli bychom v Semčicích, aby nám o sobě nedalo vědět počasí - v 17 hodin začalo pršet. Naštěstí nám tentokrát kapalo štěstí, protože pršet přestalo záhy, a tak jen s minimálním zpožděním zahájila skupina „ARTES“ vydařený rockový večer. Po Artesu nastoupily nám již známé „Kočky“ a kolem 22 hodiny zazněly Semčicemi metalové tóny kapely „SYNDROM“. Po půlnoci se všichni dočkali očekávaného vyvrcholení programu – vystoupení skupiny „TŘI SESTRY REVIVAL BAND“.

Celý večer se nesl v úžasné atmosféře. Doufejme, že i hostům, divákům a tanečníkům se večer líbil - podle náhodných ohlasů ANO. Také vystupující a zvukař si chválili organizaci a přimlouvali se za pokračování obdobné akce v příštím roce. Takže uvidíme.

A začal srpen. Rázem bylo po koupání – zima a deštivo. Z organizačních důvodů jsme posunuli Půlnoční nohejbalový turnaj – a vyplatilo se. Konečně 20.srpen byl teplý a slunný den bez deště, což nám umožnilo uspořádat jubilejní, již 30. ročník Půlnočního turnaje losovaných dvojic v nohejbale.

Pro letošní rok jsme udělali malou změnu, respektive jsme se v organizaci turnaje vrátili tak o 7 – 10 let zpět – nechali jsme hrát i registrované hráče okresního přeboru 2. a 3. třídy. Turnaje se zúčastnilo 42 hráčů, které los rozdělil do 21 velmi vyrovnaných dvojic (až na 1 či 2 dvojice). Boje ve třech skupinách, systémem každý s každým, určily dvě postupující dvojice z každé skupiny. Z těchto šesti dvojic systémem KO vzešla tříčlenná finálová miniskupina, která se utkala o stupně vítězů:

1. místo: MULAČ T. a HAVLÍK L.;

2. místo: KOŠŤÁL P. ml. a ZELBA P.;

3. místo: SUCHÝ Fr. a KOPECKÝ M..

Raritou 30. ročníku se stal Tomáš MULAČ, který se stal historicky prvním hráčem, kterému se podařilo obhájit prvenství ve dvou po sobě následujících ročnících – ještě jednou blahopřejeme.

Obrovské poděkování patří všem, kteří se na přípravě i vlastním průběhu turnaje podíleli a je jedno, zda uklízeli areál, lajnovali, soudcovali zápasy, zametali kurty nebo zajišťovali jídlo či pití. Dík patří všem bez výjimky.

Týden na to se nohejbalové kurty změnily na fotbalové hřiště – konal se zde druhý ročník turnaje v malé kopané Semčice Cup 2010 (viz dále).

A znovu změna sportovního odvětví – týden na to proběhl ve sportovním areálu volejbalový turnaj.

Dnem 9. 9. začal, v minulé sezóně velmi úspěšný, aerobic – aneb cvičení v Semčicích a od 13. 9. zkoušíme novinku - „SOKOLÍK“ - cvičení rodičů s dětmi do 3 let.

Letní sezóna pomalu, ale jistě končí (nohejbalistům vrcholí) a my připravujeme jejíoficiální“ ukončení. Ukončení proběhne (pokud nám to počasí dovolí) dne 25. září od 14 hodin a bude stylové – uskuteční se "Semčický trojboj" - miniturnaj členů a přátel semčického Sokola ve volejbálku, nohejbálku a fotbálku.

Zda se ukončení sezóny vydařilo, a zda naši nohejbalisté postoupili, se dozvíte z našich webových stránek nebo v příštím vydání semčického zpravodaje.

Fotografie, aktuální informace o akcích, brigádách a ostatním dění v jednotlivých oddílech a v TJ Sokolu Semčice můžete sledovat na našem webu:

https://tjsokolsemcice.webnode.cz/nebo na webu obce Semčice: https://www.obecsemcice.cz/.

 

Za TJ Sokol Semčice Vlaďka HYNKOVÁ

Kontakt. tel. +420724283240

e-mail hrebikroman@seznam.cz

 

NOHEJBAL

Je tu konec léta a s ním přichází i vyvrcholení nohejbalové sezóny – zápasy play off!

8. 9. 2010 jsme se na domácích kurtech utkali v semifinálovém zápasu. Soupeřem nám byl tým Mnichova Hradiště „B“. Nastoupili jsme v kompletní sestavě, stejně jako soupeř. Utkání bylo velmi vyrovnané, což dokládá i konečný výsledek - 4:3 pro Semčice.

Rozhodovalo se zejména v singlu, který Petr Vondráček po dramatické bitvě vyhrál. Ke skvělému výsledku také přispěl výborný výkon obou našich dvojic! Také podpora našich diváků byla znatelná - zejména „koutek“ okolo Petra Košťála st. a Romana Moce byl hodně slyšet, a jejich nápadité slogany nás povzbudily a soupeře znervóznily. Pochvala také patří dámské části obecenstva (H. Klimová, J. Bortová a V. Hynková). Dámy zaujaly strategické místo – hned za lavičkou našeho soupeře!!!

Touto výhrou jsme si zajistili účast ve finále okresního přeboru II. třídy. Finálový zápas proběhne ve středu 22. 9. 2010 od 16.00 hodin v Semčicích (po uzávěrce tohoto vydání). Soupeřem nám bude tým Benátek nad Jizerou, který v semifinále doma porazil Boseň 5:2.

Pro získání aktuálních informací nejen o našich výsledcích navštivte prosím: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo https://www.onsmb.estranky.cz/

Děkujeme našim fanouškům za celoroční podporu a slibujeme, že uděláme maximum pro to, aby také domácí finále skončilo naším vítězstvím – postupem. 

            Za nohejbal Miroslav Kučera

 

Fotbal

            Pokud jsme chtěli pojmout pozvání na fotbalový turnaj Cadillac Cup v Luštěnicích jako přípravu na vlastní semčický turnaj, tak se nám příprava vůbec nevydařila. Dne 26. 6. 2010 jsme se zúčastnili tohoto turnaje. Zdůrazňuji slovo zúčastnili, protože naše vystoupení ani lépe hodnotit nelze. Jen díky tomu, že domácí tým Cadillacu hrál ještě hůře než my, jsme obsadili předposlední - 7. místo, přičemž jsme nedokázali vstřelit ani jeden jediný gól.

Jaká „příprava“ – takové výsledky. Semčice byly vykradeny!!! Oproti veškerým očekáváním se letošního turnaje v malé kopané „Semčice Cup 2010“, hraného na semčické antuce pod umělým osvětlením, zúčastnilo pouze pět týmů (z toho byly tři týmy tvořeni vesměs hráči Semčic). Ani tato přesila „domácí“ nepřinesla ovoce…

Jak už bývá zvykem, turnaj byl provázen nepřízní počasí – chladno a sychravo. V průběhu jednoho zápasu začalo pršet dokonce tak silně, že se zvažovalo předčasné ukončení turnaje. Nakonec se počasí umoudřilo, a tak nás dále trápili pouze komáři a náš herní projev…

Prokřehlí fanoušci sledovali nepřesvědčivé snažení semčických týmů, a tak si hodnotné ceny od našich sponzorů (bez jejich podpory to dnes ani nejde) odnesli vesměs hosté.

Turnaj, hraný systémem každý s každým na 2x12 minut, započal kolem 18 hodiny a díky nízkému počtu účastníků jsme tak konečné pořadí znali již před půlnocí:

1. místo: Březovice;

2. místo: Dobrovice;

3. místo: Krbec & company;

4. místo: MP Semčice („Mladé pušky“);

5. místo: SFA Semčice („Soubor fotbalových amatérů“);

Nejlepší hráč turnaje Radek TOMIČEK (Březovice);

Nejlepší střelec turnaje (8 branek) Pavel ANTOŠ (Dobrovice).

            Je to sice „jen“ sport, ale přiznejme si, že očekávání a ambice byly přeci¨jenom větší. Tak snad příště…

 

Za fotbal Roman Hřebík

 

VOLEJBAL

            27. ročníku Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů, který byl zároveň 44. ročníkem volejbalového turnaje v Semčicích, se účastnilo 9 volejbalových týmů.

9 týmů, rozdělených do dvou skupin, bojovalo nejen mezi sebou, ale také s vražedným horkem, které celý turnaj provázelo. Horko nejen turnaj provázelo, ale i komplikovalo, protože velmi rychle vysoušelo hrací plochy. Častěji než obvykle se musela hra přerušit a kurty znovu a znovu postříkat. Naštěstí máme hned vedle kurtů koupaliště a sprchy, a také ochotné „hasiče“ - tímto chci poděkovat hlavně Karlu KLIMOVI, který přestože sám hrál, ještě stíhal zabezpečovat hasičskou techniku a stříkat kurty... Poděkování nepatří jen jemu, ale i Jiřímu DVOŘÁKOVI a ostatním domácím volejbalistům, kteří mu v průběhu turnaje s údržbou kurtů vydatně pomáhali.

Boje v základních skupinách končily až po 17 hodině, a tak jsme přistoupili (i vlivem počasí) ke zkrácenému dohrání. Druzí ze skupin si zahráli o 3. místo a první o celkové vítězství.

Losem se do skupiny „A“ dostala Česká Lípa spolu s Dlasky Mlasky, a tak se tak trochu předčasné finále odehrálo již na závěr základní skupiny. Nakonec, v boji o 3. místo zdolali reprezentanti Dlasky Mlasky družstvo z Chvaletic a celkové vítězství si zaslouženě vybojovali hoši z České Lípy nad Prasylem MB.

1. místo: Česká Lípa;
2. místo: Prasyl MB;
3. místo: Dlasky Mlasky.

Podle ohlasů účastníků, i podle našeho pocitu, se turnaj vydařil. Před i po turnaji ve sportovním areálu přespalo několik jeho účastníků z Liberce a také ostatní se na tuto možnost informovali pro další ročníky.

Nebylo by hezké opomenout poděkování za práci (nejen u udírny) po celý den limonádu pijícímu Milanu HRÁDKOVI a našim „kuchařinkám“ - Haně KLIMOVÉ a Martě MOTRYCZOVÉ. Postarali se nejen o naplnění žaludků účastníků turnaje, diváků a koupajících se návštěvníků, ale také cca 70ti řepovských cyklistů, kteří u nás měli – jako každoročně – občerstvovací stanici. Gulášek i klobásy byli výtečné…

No, a když už se chválí a děkuje, tak by se nemělo zapomenout na toho, kdo v podstatě nesl tíhu přípravy a organizace celého turnaje na svých bedrech – Vlaďce HYNKOVÉ.

Poděkování si samozřejmě zaslouží také samotní účastníci turnaje, diváci, sponzoři a také D. J. Marcel VOLF, který nás celý den provázel slovem i hudbou. Zahrál také večer – sice jen pro hrstku lidí – ale na to už si začínáme v Semčicích zvykat. Večer to byl příjemný, atmosféra přátelská a počasí příznivé. Nezbývá, než si přát, aby i ty další ročníky byly minimálně takové, jako ten letošní.

   Michal Dlask - OBŘÍK

 

Aerobic – aneb cvičení v Semčicích

Přes léto jsme se věnovali letním radovánkám s dětmi - u vody, na kole, na dětském hřišti, na procházkách a večer u grilu. Víceméně jsme zaháleli a těšíme se opět do tělocvičny, až si protáhneme naše těla. Pro letošní podzim pro nás Zuzana ZAHRÁDKOVÁ připravuje ukázkovou hodinu s velkým překvapením???

Takže - cvičit budeme každý čtvrtek (počínaje čtvrtkem 9. 9.) od 19 do 20 hodin v tělocvičně místní školy. Cvičení bude zaměřeno na posilování - žádná složitá choreografie. (vhodné i pro začátečníky bez zkušenosti s aerobikem). S sebou si vzít podložku (karimatku), ručník, pití a kdo vlastní - tak gumičku na cvičení nebo lehké činky (nikdo je nemusí kupovat, stačí 2 půllitrové „petky“ naplněné vodou a máte parádní činky), pohodlné sportovní oblečení a obuv se světlou podrážkou.

V případě zájmu či dotazů kontaktujte prosím paní Zuzanu Zahrádkovou tel. 731 150 802,

e-mail: zuza.v@seznam.cz

Přidejte se k nám…

 

Vendula Kernerová


„SOKOLÍK“ - cvičení rodičů s dětmi do 3 let

Vzhledem k počasí, nebude za chvíli dost dobře možné setkávat se s malými dětmi na venkovním dětském hřišti, a proto bychom chtěli umožnit rodičům a dětem, které ještě nenavštěvují MŠ, sportovní vyžití zábavnou formou.

Cvičení je pro děti velmi důležité. Nejen, že si díky cvičení děti už v nízkém věku osvojí a uvědomí, že pohyb je přirozený a může člověka také bavit, ale hlavně zlepší svoje pohybové dovednosti a schopnosti jako je rytmika nebo koordinace pohybu. Pro nejmenší existuje cvičení rodičů s dětmi, které pobaví děti i rodiče. Na našich hodinách budeme společně zdolávat překážkovou dráhu, zatancujeme si a zazpíváme písničky, naučíme se různá říkadla...

Zveme rodiče a děti do tělocvičny zdejší ZŠ vždy v pondělí od 16 do 17 hodin (počínaje 13. 9.). Doporučujeme pohodlné sportovní oblečení a obuv se světlou podrážkou.

 

Sokolík se na všechny už moc těší.


Vendula Kernerová

tel. 725 033 225

e-mail: mwendy@seznam.cz