„Vánoční fotbalový turnaj losovaných trojic"

04.01.2015 23:15

    Chtělo by se říct: „Kde ty loňské sněhy jsou?“ Po letech neúrody – kdy v roce 2013 přišlo 9 hráčů, v roce 2012 jsme se nesešli vůbec a v roce 2011 nás bylo také jen 9 – se nás v roce 2014 na Vánoční fotbalový turnaj losovaných trojic (hráno v neděli 28. 12. 2014) dostavilo celkem 14. I tak si ale člověk občas nostalgicky vzpomene třeba na rok 2010, kdy se o Vánocích na turnaji sešlo 22 fotbalistů…

    Jak je všem zcela zřejmé – rozdělit 14 hráčů do tříčlenných týmů dost dobře nejde… Losem určené trojice a jedna dvojice (doplňovaná libovolným v dané chvíli nehrajícím hráčem) se utkaly dvoukolově systémem „každý s každým“. Přestávka mezi koly byla vyplněna dovednostní disciplínou – „vyřazovací“ střelbou na prázdnou branku přes celé hřiště (míč musel skončit v brance - za brankovou čárou - bez předchozího doteku země).

    Vítěz dovednostní disciplíny se sice ztratil někde v propadlišti dějin – ne tak výsledky samotného turnaje. I když i to se mohlo stát, protože rozpis, tabulka i výsledky zůstaly po vyhlášení v hasičárně… Naštěstí byly na poslední chvíli zachráněny před spálením. Ano, doslova za 5 minut 12, protože již byly natrhané, zmačkané a připravené na podpal. Složením „puzzle“ z roztrhané výsledkové listiny tak byly oficiálně potvrzeny konečné výsledky:

 

1. místo: Roman Hřebík, Martin Hlavsa & company;

2. místo: Daniel Košťál, Tomáš Dobra, Daniel Hanak;

3. místo: Petr Kerner, Zbyněk Řípa, Nenčo Jordanov.

 

    Atmosféra na turnaji i po turnaji byla pohodová – „vánoční“, nikdo se nezranil (ani na duši) a také následný rozbor v hasičárně proběhl ve vší slušnosti… Tak uvidíme, jak dopadne turnaj na „Pepíka“ v sobotu 21. 3. 2015 od 14:00 hod.

Puzzle skládali a článek napsali

Roman Hřebík a Petr Kerner