únor 2011

16.02.2011 10:07

 Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE 

Vánoce jsou za námi a ani nový rok už není tak úplně nový… Zima nám připadá nějak moc dlouhá, všechno se vleče – prostě se už těšíme na jaro a s jarem na novou sezónu.

Období Vánoc a Nového roku je tradičně spojeno s turnaji v nohejbale, volejbale a malém fotbálku. Turnaje proběhly v plánovaných termínech kromě nohejbalového – ten oproti avizovanému termínu 25. 12. 2010 proběhl na přání účastníků až 27. 12. 2010.

Toho volejbalového se zúčastnilo 16 hráčů, kteří si dobře zahráli nejprve volejbal a pak v hraní (na kytaru) pokračovali v klubovně na koupališti. Připravené občerstvení a dvě kytary posezení zpříjemňovalo až do pozdních hodin. O průběhu zbývajících turnajů, včetně výsledků, se můžete dočíst v samostatných článcích níže.

Z dalšího dění v areálu stojí za zmínku snad jen bujaré oslavy Silvestra a příchodu Nového roku skupinkou semčické omladiny a jejich přátel.

Určité problémy nám způsobila prasklá hadice přívodu vody do budovy. Díky Zbyňkovi Řípovi za pomoci K. Klima ml. a jeho týmu byla závada částečně odstraněna. Dokončení úkonů ve studni si ale raději necháme na příznivější období – na jaro.

Dne 5. 2. 2011 proběhla dlouho očekávaná schůze nohejbalového oddílu. Podrobnosti najdete v článku „nohejbal“.

Nejbližší plány nám tak trochu zkomplikovali naši hasiči. Dlouhé roky vítáme jaro fotbálkem „Na Pepíka“. Letošní turnaj „Na Pepíka“ nebude na Pepíka, ale „Na Emana“, protože SDH Semčice se rozhodl na Pepíka uspořádat masopust. Je nepříjemné a na škodu nás všech, že koordinace opět vázne. Snad je to jen náhoda, která se nebude opakovat. Takže turnaj, na který Vás srdečně zvu, proběhne v sobotu 26. 3. 2011 od 13:30 h. v tělocvičně místní ZŠ.

Nyní to nejdůležitější – letošní Výroční členská schůze Tělovýchovné jednoty Sokol Semčice, spojená s volbou nového výboru, proběhne dne 12. března 2011 od 16:00 h. v klubovně TJ Sokol Semčice ve sportovním areálu Semčice. Srdečně tímto zvu k účasti všechny členy. Přijďte a projevte svou vůli!

No a od „výročky“ do dubna už jen několik týdnů a kolotoč akcí se opět roztočí naplno: čištění koupaliště, jarní úklid, příprava kurtů, zahájení soutěžní sezóny, atd., atd., atd. Konec dubna je neoddělitelně spojen s Rejem čarodějnic stejně, jako 1. květen s tradičním Prvomájovým pochodem. V dubnu (9. 4. 2011 od 15:00 h. v klubovně na koupališti) také proběhne další ročník Memoriálu Josefa Rejmona v mariáši.

Po celou zimu sice hojně využíváme tělocvičnu místní ZŠ: v pondělí cvičení rodičů s dětmi a pak volejbal, ve středu opět volejbal, ve čtvrtek kondiční cvičení, v sobotu fotbal a v neděli nohejbal. Můžete se k nám přidat – rádi Vás mezi sebou uvidíme, ale jak jsem zmínil již v úvodu článku: už se těšíme na jaro a s jarem na novou sezónu. Bude tak úspěšná jako ta loňská? Kdo ví – uvidíme. Držte nám palce.

Fotografie, aktuální informace o akcích, brigádách a ostatním dění v jednotlivých oddílech a v TJ Sokol Semčice můžete sledovat na našem webu:

https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo na webu obce Semčice: https://www.obecsemcice.cz/.

 

Roman HŘEBÍK

NOHEJBAL

Vánoční nohejbalový turnaj losovaných dvojic 2010

 

Letošního ročníku, který se konal netradičně v pondělí, se zúčastnilo celkem 18 hráčů (v některých případech účasti muselo zasednout „ředitelství turnaje“ a rozhodnout o udělení výjimky).

Los určil dvojice a začalo se hrát. Systém turnaje byl prostý a spravedlivý - utkal se každý
s každým. Kolem 18.00 hodiny večerní bylo známo konečné pořadí a tím i vítězná dvojice.

1. místo: Jiránek Josef, Barták Zdeněk;

2. místo: Tůma František, Richtr Tomáš;

3. místo: Vondráček Josef, Michálek Jaroslav.

Od 4. místa dále se umístili: Dvořák Jiří a Havel Jiří, Hynek Radim a Klubal František, Nedomlel Jiří st. a ml., Hynek Ondřej a Myška Jiří, Košťál Petr a Jirka Pavel, Kučera Luboš a Matoušek Pavel.

Po skončení turnaje a nutné hygieně jsme se všichni odebrali do klubovny na koupaliště, kde bylo připraveno pohoštění v podobě guláše a piva. Tímto bych chtěl poděkovat obsluze ve složení Milan Hrádek a Jiří Zvěřina.

Sportovní klání toho dne ještě nekončilo, protože 2 malé skupinky se utkaly v tradičních semčických disciplínách „krabičkách“ a mariáši. Vítězové těchto „doplňkových“ disciplín nejsou však známí…

 Nohejbalová schůze

V sobotu 5. 2. 2011 proběhla dlouho očekávaná schůze semčických nohejbalistů. Účast sice nebyla 100%, ale vše podstatné a důležité pro další činnost oddílu se prodiskutovalo a vyřešilo.

Schůze se zúčastnili také hosté, a to předseda Sokolu Semčice Roman Hřebík a 2 naši hráči – Fanda Grebeň a Aleš Truksa (momentálně hostující v TJ Plazy, kde budou hrát II. ligu).

Po krátkém shrnutí úspěšné sezóny 2010 – zmíněno v minulém čísle zpravodaje - jsme se pustili do plánů na sezónu 2011. Po delší aktivní debatě vyplynulo následující:

V příští sezóně budou Semčice reprezentovat 2 družstva. Semčice „A“ budou hrát I. třídu okresního přeboru - tedy na 2 dopady.

Základní sestava „A“: Miroslav Kučera, Josef Jiránek, Lukáš Kučera, Petr Vondráček, Ondřej Hynek, Karel Klimo ml., František Suchý a Martin Henyš + další fluktující hráči z „B“ družstva Semčic dle potřeby.

Dále se hlasovalo o vedoucím a trenérovi „A“. Vedoucím „A“ družstva bude Miroslav Kučera a trenérem Josef Jiránek.

Semčice „B“ budou s největší pravděpodobností hrát III. třídu okresního přeboru. Podrobnosti budou upřesněny na schůzi Okresního svazu nohejbalu, která bude konat dne 15. 3. 2011. O výsledcích této schůze Vás budu informovat.

Základní sestava „B“: Radim Hynek, Filip Klacek, Radek Makovec, Jakub Konečný, Bohumil Toman, Josef Vondráček, Jiří Dvořák, Josef Brynych, Tomáš Richtr, Miroslav Novotný, Milan Hrádek a Roman Hřebík.

Také o vedoucím a trenérovi „B“ družstva rozhodlo hlasování. Vedoucí a trenér v jedné osobě bude Radim Hynek.

Na závěr bych rád konstatoval, že celá schůze se konala v přátelské a uvolněné atmosféře. Pověstnou třešničkou na pomyslném dortu je vznik nové hymny našich nohejbalistů. Poděkování za vznik hymny patří našim hostům Alešovi a Fandovi.

Hymnu, ale i další aktuální informace nejen z nohejbalu můžete najít na našem webu: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo https://onsmb.estranky.cz/

 

Miroslav KUČERA

FOTBAL

Novoroční turnaj losovaných trojic v malé kopané 2011

Svět je plný protikladů. Zatímco v sobotu 1. 1. 2011 na Nový rok si neplánovaně přišlo zakopat 17 hráčů, na dlouhodobě plánovaný turnaj, hraný o týden později, dorazilo hráčů pouze 9. Tento paradox byl umocněný tím, že na Nový rok se původně fotbálek vůbec hrát neměl. Pozitivem turnaje bylo, že se nikdo nezranil a všichni zúčastnění nakonec skončili „na bedně“!

Vyhlášení výsledků, předání cen a diplomů a drobné pohoštění proběhlo po skončení turnaje v klubovně ve sportovním areálu.

1. místo – Petr KERNER, Miroslav KUČERA a Filip MAREŠ;

2. místo – Jürgen HOHENDORF, Pavel MAREŠ a Radim HYNEK;

3. místo – Martin SLÁDEK, Milan DUDEK a Roman HŘEBÍK.

Nejlepší střelci: Filip MAREŠ (10), Pavel MAREŠ (8).

 

 Roman HŘEBÍK

KONDIČNÍ CVIČENÍ

Po krátké pauze, způsobené vánočními svátky, se opět scházíme každý čtvrtek od 19 hodin v tělocvičně místní ZŠ, abychom rozhýbaly svá těla při hodince kondičního cvičení. Zuzka, občas vystřídaná Irčou, pro nás vždy vymyslí nějakou sestavu na zahřátí a po té posilujeme problémové partie. Jde o příjemnou formu odreagování od všedních starostí s trochou zábavy a také dřiny.

Dovolujeme si opět pozvat všechny, kdo mají chuť si zacvičit i v sobotu dopoledne na 12. 3. 2011 od 10 do 12 hodin na „sobotní dvouhodinovku“. Přijede cvičitelka Zuzana Plíhalová. Již tradičně si můžete přijít zacvičit první hodinu Pilates. Druhou hodinu bude místo Kickboxu zařazena Zumba Fitness. Jedná se o hodinu, kdy zábavnou taneční formou uvedeme svá těla do správné provozní teploty a potom si zaposilujeme. Vstupné na jednotlivé lekce je 40 Kč/1 h. Své rezervace posílejte prosím na e-mail: zuza.v@seznam.cz. Na všechny s chutí do cvičení se moc těšíme.

Vendula KERNEROVÁ