SEMČICKÝ ZPRAVODAJ - červen 2012

20.06.2012 16:01

https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_14_3.pdf

Z ČINNOSTI TJ SOKOL

A máme tu další sezónu

Od března, kdy naši sportovci začali připravovat kurty, jsme ve sportovním areálu udělali pořádný kus práce. Letos především nohejbalisté: překopali celou hrací plochu, navezli, rozházeli, zapracovali a uváleli novou antuku, aby mohli začít co nejdříve trénovat venku.

V současné době je jarní část soutěží v plném proudu. Družstvo „A“ až v Plazích poznalo hořkost porážky, jinak sbírá jen samá vítězství. „B“ se trápí. Už by konečně potřebovali prolomit smůlu, nervozitu, nezkušenost a prodat to, co mají skutečně natrénováno. Ale věříme, že se to podaří.

Naši žáčkové od jara společně trénují v Plazích. Mají už za sebou i nějaká sportovní utkání a co víc – první vyhrané sety i zápasy. Budeme jim držet palce.

Asi nebudu moc přehánět, pokud napíšu, že letošní jaro bylo pro nás organizačně a hlavně pracovně hodně náročné. Kdo přišel na pochod, nějaké domácí utkání či právě uspořádaný Dětský den – nemohl si nevšimnout viditelných změn. Za obě stavební úpravy samozřejmě vděčíme finanční podpoře obecního úřadu. Už od silnice jsou viditelné krásně červené schody v levém zadním rohu koupaliště. Usnadní vstup do vody určitě nejen malým dětem. Při jejich stavbě jsme sice na nějakou dobu museli pozastavit přítok, aby se podařilo celou stavbu přivést do zdárného konce, ale už je vše tak, jak má být a teď už jen čekáme na sluníčko. Doufejme, že se nám nebude schovávat za mraky, jako loni v červenci. A co terasa? Snad se vám všem líbí. Tak jak to bývá, hlavně počátek stavby doprovázely organizační problémy ze strany dodavatelů a samozřejmě tím pádem jsme na celou realizaci měli mnohem méně času. Přesto chceme poděkovat za kvalitní řemeslnou práci panu J. Holbovi, O. Rýdlovi a L. Čerychovi. Zbytek práce byl na nás. Mysleli jsme si, že to děláme hlavně pro lidi a že nás tím pádem bude pracovat mnohem více. I tak v tom minipočtu jsme do první velké akce stihli vše natřít, vymalovat, uklidit,

nastěhovat a dodělat novou část osvětlení. Odměnou pro nás i pro obec je chvála našich hostů.

Vrátím se malinko zpět, a to k Čarodejnicím. Letos je téměř celé organizovala naše omladina. Klobouk dolů – bylo to s nápadem, vtipem, vkusem i smyslem pro humor. Jim hlavně patří dík za to, že se tam dětem líbilo a nechtělo se jim domů. Na nás ostatních bylo, abychom to celé materiálně zabezpečili. Aby bylo uklizeno, posekáno, nakoupeno, a to vše v provizorních podmínkách klubovny.

Na 1. máje jsme s ohledem na horké a větrné počasí museli poupravit trasu pochodu. Přivezené občerstvení nám všem určitě „bodlo“ a dodalo energii na zpáteční cestu. Po návratu jsme poseděli na koupališti.

V současné době máme za sebou mimo dvou cukrovarnických turnajů i další podnikové akce – ŠKODA Auto či Boleslavských mlýnů. V sobotu 2. června se konal Dětský den a od rána jsme tu spolupořádali amatérský volejbalový turnaj. V konkurenci 8 týmů se naši rozhodně neztratili a o postup do finálové skupiny je připravil jen poměr míčů ze vzájemného utkání. Všichni účastníci odjížděli spokojení a s pozvánkou na obdobnou akci v září.

V průběhu dětského dne jsme předali dětem, které odpracovaly brigádnické hodiny ve sportovním areálu, permanentky na koupání zdarma. Někteří na ně malým počtem hodin nedosáhli, ale to se při troše jejich snahy dá určitě ještě napravit. Permanentky pro veřejnost jsou samozřejmě také připravené k prodeji.

Doufám, že jsem na něco nebo na někoho nezapomněla. Ještě jednou chci poděkovat všem, kdo ve svém volném čase přišel připravovat kurty, posekat či vyhrabat trávu, natírat či malovat, nebo prostě uklízet po zimě. Bez vás všech by to prostě nešlo.

A co v nejbližší době?

Do konce června ještě probíhají zápasy obou dvou nohejbalových družstev. „B“ hraje v úterý, družstvo „A“ ve čtvrtek. Podrobný rozpis zápasů byl uveden v minulém čísle zpravodaje a je na našich webových stránkách.

7. 7. 2012 – Memoriál Bohumila Sládka – volejbalový turnaj s účastí i extraligových hráčů

21. 7. 2012 – Taneční zábava

17. 8. 2012 – Půlnoční nohejbalový turnaj

25. 8. 2012 – Fotbalový turnaj

31. 8. 2012 – Taneční zábava

1. 9. 2012 – Amatérský volejbalový turnaj

V jednání s KISS Deltou je pořádání dalších  kulturních akcí. V plánu jsou i další sportovně kulturní akce, které nejsou do této doby ještě pevně domluvené. O nich i dalších případných změnách vás budeme informovat prostřednictvím webových stránek Sokola i obce, případně dalšími zavedenými způsoby – plakáty, či hlášením.

Na závěr nezbývá, než nám všem – ale hlavně dětem – popřát krásné, slunečné léto a dobrou náladu.

Za TJ SOKOL Vlaďka Hynková