O víkendu nás čeká konečně krásné počasí, které bude vybízet k lenošení u vody.

15.06.2012 12:34

https://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/zname-kvalitu-vody-ceskych-koupalist-a-rybniku.html

Středočeská koupaliště nabízejí ideální podmínky ke koupání

 

Voda koupališť ve Středních Čechách je podle měření hygienické stanice naprosto v pořádku. Jen koupaliště Popovice v Berouně a Komárovský rybník v Mladé Boleslavi nedosáhly v testu vody ideálních výsledků, koupat se ale lidé bez obav mohou i zde.

 

Voda v koupališti v Popovicích je podle hygieniků zakalená a zapáchá. Stejného výsledku po měření dosáhli hygienici i u Komárovského rybníka v Mladé Boleslavi. V obou případech jde o rybníky, které jsou kromě koupání navíc využívány i k chovu ryb. Voda není sice průzračná, obavy z koupání však nejsou na místě a ani hygienici nevidí důvod, proč by se i citlivější osoby nemohly v rybnících koupat.

 

Podívejte se, jaký je stav vody právě ve vašem oblíbeném koupališti P2012_8467.PDF (160,9 kB).

 

V rámci Středočeského kraje čeká před prázdninami testování vody ještě několik koupališť v okolí Mladé Boleslavi, jmenovitě jde o koupaliště Luštěnice, Semčice, Všejany, Dolní Bukovina, Dolní Bousov a Bělá pod Bezdězem.

 

Všechna ostatní otevřená koupaliště Středočeského kraje jsou podle měření, která probíhala na konci května a na začátku června, v pořádku. Lidé si tak mohou bez obav užít koupání třeba na Slapech, čistou vodu hlásí také pískovna Proboštská jezera nebo berounská koupaliště Zdice a Chrustenice.

 

Měření kvality vody provádí pravidelně Krajská hygienická stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze.