listopad 2010

04.01.2011 15:44

 Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE

Podzim je pryč, napadl první sníh – započal advent, Vánoce se blíží a na letní pohodu již jen vzpomínáme… To nám však nebrání v ohlédnutí za uplynulým obdobím. To nejdůležitější – postup našich nohejbalistů – bude podrobněji rozebráno v samostatném příspěvku. Ale teď hezky popořadě, co se v Sokolu a ve sportovním areálu událo od minulého vydání Semčického zpravodaje.

Konec prázdnin uzavřel koupací sezónu roku 2010. Spolu s ním ukončilo svůj letní provoz také občerstvení na koupališti – šenk „Nad Sítí“. Občerstvení i klubovna je od té doby otevřena pouze na objednávku nebo v době konání akcí pořádaných Sokolem Semčice.

25. září 2010 odpoledne byla ve sportovním areálu oficiálně ukončena letošní úspěšná letní sportovní sezóna. Ukončení proběhlo stylově – „Semčickým trojbojem“ – miniturnajem členů a přátel semčického Sokola ve volejbale a nohejbale. Na fotbal bohužel nedošlo…, takže vlastně jen „dvojbojem“ (pokud nepočítám následující přátelské posezení v naší klubovně).

Jak už bývá zvykem a také nutností, na podzim se musí po sezóně vše uklidit a areál připravit na zimu. To nejnutnější se nám doufám podařilo již udělat, a tak kromě jednoho venkovního vodovodního kohoutku (nevydržel první ranní mrazíky) by nás již neměla zima zaskočit.

Chlad a nepřízeň počasí nás vyhnala z kurtů, proto jsme naše sportovní aktivity přesunuli do tělocvičny semčické ZŠ. Pro ty, kteří by se chtěli připojit – v tělocvičně se scházíme takto:

 

sportovní odvětví

četnost

Doba trvání

den

od, do

Nohejbal

1 x týdně

2 hodiny

neděle

17:00 – 19:00 h.

Volejbal – aktivní hráči

1 x týdně

1,5 hodiny

pondělí

18:00 – 19:30 h.

Volejbal – „amatéři“

1 x týdně

1 hodina

středa

19:00 – 20:00 h.

Malá kopaná

1 x týdně

2 hodiny

sobota

18:00 – 20:00 h.

Kondiční cvičení

1 x týdně

1 hodina

čtvrtek

19:00 – 20:00 h.

Cvičení rodičů s dětmi

1 x týdně

1 hodina

pondělí

16:00 – 17:00 h.

 

Z výše uvedeného přehledu jste poznali, že kromě kondičního cvičení a cvičení rodičů s dětmi se snad podařilo vzkřísit tradici amatérského volejbalu v Semčicích – volejbalu pro všechny a pro zábavu… Přidáte se?

Stejně jako v minulém roce, tak i letos se naši sportovci s rodinnými příslušníky v týdnu od 14. do 21. 11 zúčastnili „horského soustředění“ v Krkonoších ve Františkově. Počasí jim však nedovolilo podniknout víc než jednu horskou túru na Dvoračky, návštěvu plaveckého stadionu v Liberci a v Jablonci nad Nisou a pár zdravotních procházek.

Mohlo by se zdát, že sníh a mráz uvedl naši sportovně-kulturní činnost do stavu hibernace, ale opak je pravdou.

Již 26. 12. 2010 od 13 hodin proběhne „Vánoční volejbalový turnaj“ a hned následujícího dne 27. 12. 2010 od 13 hodin připravujeme tradiční „Vánoční nohejbalový turnaj“ pro hráče nad 40 let /přes 100 kg / po operaci alespoň jednoho kloubu dolních končetin… Výjimky z výše uvedených podmínek účasti budou řešeny individuálně na místě pořadatelskou komisí.. Závěrečnou akcí roku 2010, přestože se bude konat až 8. 1. 2011 od 13 hodin, bude „Novoroční fotbálek“ – turnaj losovaných trojic v minikopané. Všechny tři turnaje se budou konat v tělocvičně místní ZŠ.

Výbor TJ Sokol Semčice srdečně zve na všechny výše zmiňované akce, cvičení a turnaje jak ty, kteří se chtějí přidat a něco pro sebe udělat, tak i ty, kteří se chtějí jen podívat a pobavit.

Fotografie, aktuální informace o akcích, brigádách a ostatním dění v jednotlivých oddílech a v TJ Sokol Semčice můžete sledovat na našem webu:

https://tjsokolsemcice.webnode.cz/

nebo na webu obce Semčice:

https://www.obecsemcice.cz/.

V závěru bych chtěl poděkovat za podporu a pomoc všem, kteří se po celý rok 2010 podíleli na chodu naší sportovní organizace – výboru, aktivním členům, sponzorům… Poděkování patří také těm, kteří nám jen fandí a drží palce a dokonce i těm, kteří nám nefandí a naši práci pomlouvají a znevažují, protože i tito lidé nás svým způsobem motivují a ženou vpřed…

Úplně na závěr bych chtěl, jménem svým i TJ Sokol Semčice, popřát všem bez výjimky klidné a pohodové Vánoce, veselého Silvestra, šťastný Nový rok a úspěšný rok 2011.

Předseda TJ Sokol Semčice

Ing. Roman HŘEBÍK

tel. +420 724 283 240

e-mail hrebikroman@seznam.cz

 

NOHEJBAL

Letošní sezóna byla pro semčický nohejbal velice úspěšná a to hned ze dvou důvodů:

Tím prvním a nejdůležitějším bylo vítězství našeho nohejbalového týmu v okresním přeboru II. třídy. Díky našemu vítězství v semifinále play-off nad týmem Mnichova Hradiště „B“ jsme postoupili do finále, kde nás čekalo družstvo z Benátek nad Jizerou. Bohužel k tomuto utkání a vrcholu sezóny vůbec nedošlo – soupeř nepřijel. Tým Benátek má velmi úzký hráčský kádr a v daném termínu se bohužel nesešel a tak k finálovému utkání nemohl nastoupit. Dle platných pravidel bylo vítězství automaticky připsáno nám a tím jsme se stali vítězi Okresního přeboru II. třídy, což znamená postup do Okresního přeboru I. třídy pro rok 2011. OP I. třídy se hraje pouze na dva dopady.

Tím druhým důvodem je rozšíření našeho hráčského kádru o několik hráčů, z čehož plyne možnost a potřeba přihlásit do nohejbalových soutěží dvě družstva.

Plán pro nejbližší budoucnost nohejbalu v Semčicích tedy zní: družstvo Semčic „A“ bude hrát I. Třídu okresního přeboru (na dva dopady); družstvo Semčic „B“ bude zřejmě hrát III. třídu okresního přeboru (záleží na počtu přihlášených družstev do nohejbalových soutěží pro rok 2011 – schůze na toto téma proběhne v březnu příštího roku).

V současné době probíhají tréninky v tělocvičně ZŠ v Semčicích (každou neděli od 17 do 19 hodin), kde se formují sestavy jednotlivých družstev.

Závěrem bych rád připomenul významné životní jubileum jednoho z našich hráčů. Bohumil „Míra“ TOMAN, dlouholetý hráč Semčic, oslavil v měsíci říjnu 2010 60. narozeniny. Rád bych mu tímto ještě jednou za všechny členy TJ Sokola Semčice pogratuloval a popřál pevného zdraví do dalších let. Pro zajímavost – „Míra“ bude i v příštím roce semčický nohejbal reprezentovat v družstvu „B“. Díky Míro a přejeme stejnou výdrž i v letech následujících…

Pro získání aktuálních informací nejen o našich výsledcích navštivte prosím:

https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo https://www.onsmb.estranky.cz/

Miroslav Kučera

tel. +420 776 845 386

e-mail. kucami@seznam.cz

 

KONDIČNÍ CVIČENÍ V SEMČICÍCH

V sobotu 16. 10. 2010 od 10 hodin pod vedením instruktorky aerobiku Zuzany PLÍHALOVÉ se konala v tělocvičně místní ZŠ „Podzimní dvouhodinovka cvičení“.

Cvičení se vydařilo. V 10 hodin bylo na místě 18 zájemkyň o cvičení. Dorazily nejen skalní návštěvnice pravidelného čtvrtečního kondičního cvičení, ale i mnoho nových tváří.

V první hodině – Pilates – jsme cvičily na podložkách bez bot a v dobré náladě. Zuzana nám každý cvik předvedla, vysvětlila, na co se máme v danou chvíli zaměřit a kontrolovala nás, zda vše děláme správně. Hodinka utekla velmi rychle. Ze tří sérií cviků jsme stihly procvičit jen dvě, neboť začátečnicím trvá vše déle. I tak byla pro nás hodina velmi zajímavá. Zažily jsme i legrační chvilky, hlavně při cvičení v párech. Po této hodině některé z nás odešly. Zaznívaly však pozitivní ohlasy a dotazy, zda se teď bude takto cvičit každou sobotu.

Druhá hodina se nesla v mnohem akčnějším duchu. V tělocvičně nás zůstalo 13. Úvodem proběhl Kickbox Aerobic jako rozcvička. Poskoky, údery a kopy jako při boxu, v rychlém tempu na hudbu. Po deseti minutách se dala naše trika ždímat. Následoval Bodystyling – posilování ve stoje i v leže. Na závěr jsme se důkladně protáhly. Zuzana nám opět ukázala mnoho zajímavých cviků, které z kondičního cvičení neznáme a naše svaly to pocítily nejen na sobotní hodině, ale některé partie se ozývaly ještě i v pondělí. Z cvičení jsme odcházely s pocitem, že jsme mladší, vyšší, štíhlejší a nabité energií. Rády si takovouto dvouhodinovku brzy zopakujeme.

Pro velmi kladné ohlasy se 27. 11. 2010 „Dvouhodinovka cvičení“ opakovala. Sešlo se nás bohužel pouze šest. Nám cvičícím to tolik nevadilo, alespoň jsme měly dostatek prostoru na cvičení Pilates (tentokrát jsme stihly všechny tři série cviků) i na Kickbox Aerobic a Bodystyling. V tomto počtu je ovšem akce tohoto rázu nerentabilní a pokud se cvičitelka uvolí přijet třeba někdy na jaře, budeme muset opět požadovat závazná přihlášení, abychom byly schopné pokrýt náklady na tělocvičnu a cvičitelku.

Vendula Kernerová

tel. +420 725 033 225

e-mail: mwendy@seznam.cz

 

RTS – RACING TEAM SEMČICE

Semčice, to nejsou jen nohejbal či volejbal… Semčice jsou už léta spojené také s automobilovým sportem a to od dob, kdy tudy vedla rychlostní zkouška Rally Bohemia.

V roce 2010 naší obec v tomto sportu reprezentovala posádka Filip MAREŠ – Jakub ŠMÍD. Kromě středočeského poháru Amater rally startovali se svou Škodou Favorit v barvách Racing Team Semčice také v konkurencí nabytém poháru Rally Show, jenž své závody situoval do okolí západočeského města Plzeň. Nutno dodat, že v kraji pivařským aktivitám zaslíbeném (podobně jako je tomu tady u nás), reprezentovali jméno naší vesnice výborně.

Celý pohár čítal čtyři soutěže, z nichž se tři výsledky započítávaly do konečného hodnocení. Kluci se zúčastnili jen tří závodů, i to jim však stačilo k tomu, aby v tradičně nejobsazovanější třídě do 1400 ccm nedali nikomu šanci a po dvou prvenstvích a jednom druhém místě si zaslouženě odvezli poháry za vítězství. O to cennější toto umístění je, že v každém závodě musela dvojice Mareš – Šmíd bojovat proti dalším 20 posádkám – často s o mnoho většími zkušenostmi i lepšími vozy. Výsledek se začal rýsovat už na prvním závodě, kde kluci startovali. Bez jakýchkoliv předstartovních ambicí překvapivě nechali všechny soupeře za svými zády a šampionát tak skvěle rozjeli. Štěstí jeli tedy zkusit i na další závod do Kramolína, odkud po dalším parádním výkonu odjížděli ve skupině znovu neporaženi a v absolutním pořadí nedali šanci spoustě startujících se silnějšími vozy. Pro poslední závod byl tedy cíl předem daný – pokusit se dotáhnout snažení do vítězného konce. Ale jak to tak v životě občas už bývá, ani zde to kluci neměli zadarmo. Téměř po celý závod je zlobila technika a už to vypadalo, že odjedou bez vytouženého úspěchu. Před posledními dvěma rychlostními zkouškami však kluci dali auto na poslední chvíli „dohromady“ a rozhodli se bojovat. Na konci této stíhací jízdy chybělo k vítězství v závodě pouhých 1,6 vteřiny, ovšem celkové vítězství si posádka Racing Teamu Semčice po zásluze odvezla!

Podrobné výsledky nebo další informace o týmu a závodech, kterých se účastní, najdete na stránkách www.rtsemcice.blog.cz.

M. M.