Hodnocení „PING – SEMČICE – PONG OPEN 2015“

27.12.2015 12:48

Vánoční turnaj ve stolním tenisu „PING – SEMČICE – PONG OPEN 2015“ 

    Někteří pravidelní účastníci turnaje dali přednost domácímu utkání boleslavských bruslařů, někdo byl v práci, někdo byl na dovolené a někdo byl zdravotně indisponován. Někdo stolní tenis nehraje, někdo říká, že to neumí, někdo dodržuje jiné vánoční tradice a někdo je jen jednoduše od přírody líný... Ale i přes výše uvedené se 23. 12. 2015 odpoledne v semčické "hasičárně" na 3. ročníku vánočního turnaje ve stolním tenisu „PING – SEMČICE – PONG OPEN“ sešlo 28 hráček a hráčů (8 žen a 20 mužů). 

    Tentokrát – aby si každý mohl vícekrát zahrát - jsme opustili obvyklý turnajový systém „na dvě prohry“ a raději nalosovali základní skupiny, ve kterých si to ženy i muži rozdali systémem „každý s každým“. Ženy ve dvou skupinách po čtyřech a muži ve třech skupinách po sedmi, resp. šesti hráčích. Z každé skupiny postupovali dva nejlepší. 

    U žen byl následný klíč jednoduchý – postoupivší čtveřice se nejdříve utkala „do kříže“ a pak „o pořadí“ a to s těmito výsledky: 

1. místo Kateřina Hanáková, 2. místo Petra Tichá, 3. místo Zuzana Fenclová, 4. místo Michaela Oružinská. 

    U mužů to bylo trochu složitější – postoupivší šestice byla rozlosována do vyřazovacích bojů (K.O. systém). Vítězové K.O. systému si pak o konečné pořadí zahráli ve finálové miniskupině systémem „každý s každým“. Finálové boje určily pořadí: 

1. místo Zdeněk Procházka, 2. místo Milan Janů, 3. místo Karel Ramharter.

     Tento ročník „PING – SEMČICE – PONG OPEN 2015“ nebyl nikým sponzorován (nepočítám-li zapůjčení hracích stolů od Freda Böhma a Karla Ramhartera), a tak si ani pořadatelé nemohli dovolit nakoupit nějaké honosné poháry a ceny pro vítěze, protože vůbec nevěděli, jaký turnajový rozpočet mají k dispozici. Nicméně po rozdání cen a diplomů zůstalo v turnajové kase z vybraného startovného bezmála 700,-Kč (přesně 685,-Kč) a tak by se pro příští ročník nějaké ty poháry pořídit mohly... 

Foto z akce najdete ve fotogalerii nebo na https://bignail.rajce.idnes.cz/PING_SEMCICE_PONG_OPEN_2015

 

Za pořadatele Roman Hřebík a Petr Renner