červenec 2022

08.07.2022 00:00

Zdroj: https://www.obecsemcice.cz/uploads/contents/2/2410-semcicky-zpravodaj-final.pdf

 

Z činnosti TJ Semčice 

Dobrý den, vážení spoluobčané, na úvod mi dovolte Vás pozvat do našeho areálu, kde jsme v pátek 3. 6. zahájili koupací sezónu. Také je již otevřen kiosek, otevírací doba je prozatím jen od pátku do pondělí od 17 hodin, více informací na našich webových stránkách. Od druhé poloviny června už by mělo být otevřeno každý den. Zároveň mi dovolte připomenout, že koupání je pro občany Semčic zdarma. 

Na konci loňského roku jsme se věnovali zvelebování naší klubovny, kiosku a úklidu skladů se sportovním a technickým náčiním. Klubovnu jsme dokončili ještě před koncem roku a vrátili tak sportovní historii obce na místa tomu určená. Po Vánocích a Silvestru jsme se pustili do dalších prací. Do kiosku jsme zakomponovali kuchyňskou linku, kterou nám daroval Fanda Grebeň, a kiosek dále vybavili ve spolupráci s obcí lednicí, párkovačem a novým nádobím. Co se zbylými skříňkami z kuchyňské linky bylo vyřešeno záhy, protože se použily do kanceláře, kterou jsme zřídili v prostoru kabin z jednoho ze skladů. 

Počátkem dubna, 2. 4., proběhla výroční valná hromada Tělovýchovné jednoty a vzhledem k chladnému počasí probíhala tato akce v klubovně. Sešlo se 21 členů TJ  a 8 hostů. 

Semčický zpravodaj Tentokrát nás nečekalo nic obtížného k řešení a hlavním bodem tedy bylo navrácení k jarnímu termínu konání výroční valné hromady, představení členům a hostům opravené a upravené prostory, připomenutí členských příspěvků a plán akcí pro rok 2022, který je k dispozici na našich webových stránkách. 

Z důležitých akcí bych rád zmínil: Rej čarodějnic, který proběhl 30. 4.. Akce se zúčastnili převážně rodiče s dětmi. Mohli si užít reprodukované hudby, soutěží, opékání buřtů a bohaté nabídky našeho kiosku. Akce to byla velmi povedená a zúčastnilo se jí 31 dětí a zhruba dvojnásobný počet dospělých. Akce se protáhla až večerních hodin. 

Následující den se konal tradiční prvomájový pochod. Po obědě se sešlo zhruba 11 výletníků. Nízká účast asi byla ovlivněna nedělí, možná únavou z hlídání májky, ale jsem velmi rád, že se tato tradice vrátila, a doufáme, že v příštím roce přijde více lidí. Trasu zvolil a naplánoval Pavel Porazil, nadšený turista, kterému patří velký dík za pomoc. V dalších dnech na koupališti probíhaly přípravné práce na koupací sezónu… Pozvolna se napouštělo koupaliště, sekala se tráva, natírala se terasa a připravovaly se kurty. Také jsme rozšířili místa k posezení, a to o „sympatický“ koutek kavárenského typu. 

V sobotu 21. 5. byl uspořádán nohejbalový turnaj trojic. V neděli 5. 6. byl obcí Semčice v areálu uspořádán Dětský den, na který dorazilo mnoho dětí i dospělých. Tuto akci organizovala obec a jsme moc rádi, že v našem areálu, kde jsme poskytli perfektní zázemí a službu v kiosku. 

Na Semčickém rockování 25. 6. 2022 pak zahrály kapely: Adéla Šturmová a Adéla Šelemberková, Apple Juice, Czech Floyd – Pink Floyd Tribute Band, Deliwery, Inkoust Pana Boučka, Ovčie Kiahne a Snížená viditelnost. 

Tyto všechny akce již proběhly a vítáme, že je areál po pandemické situaci a všemožných vlivech zase navštěvován a zároveň doufáme, že si k nám další lidé najdou cestu, a to nejen na akce, které nás v následujících týdnech čekají: 

Zveme také na Memoriál Bohumila Sládka, který se bude konat v sobotu 9. 7. od 9 hodin. 

V červenci by ještě mělo proběhnout promítání filmu, které uspořádá obec Semčice. 

A pak už bude následovat vrchol sportovní sezóny, což je Půlnoční nohejbalový turnaj, který připadne na pátek  19. 8. 

Následující neděli 21. 8. budeme hostit Mistrovství republiky žen v nohejbalu v disciplíně jednotlivců. Tato akce startuje v 9 hodin a velmi nás potěší vysoká účast diváků. 

V září ještě budeme hostit nohejbalový turnaj žáků a poslední akcí pak bude ukončení sportovní sezony, která připadá na říjen. 

To je výčet akcí, které nás čekají a jste na ně všichni srdečně zváni. 

Závěrem mi dovolte poděkování všem lidem, kteří nám s veškerou činností v areálu pomáhají, děkuji i za kladné ohlasy a také díky za spolupráci obci Semčice a SDH Semčice. 

Za TJ Semčice Miroslav Kučera

 

Nohejbal 

Předchozí Semčický zpravodaj byl vydán koncem roku 2021, ale neobsahoval veškeré nohejbalové informace z předchozího období – takže bych rád navázal, tam kde ucelené informace skončily. 

Po nohejbalové sezoně 2021 ukončil Roman Hřebík činnost ve funkci vedoucího nohejbalového oddílu a do „čela“ semčického nohejbalu se po pětileté pauze „opět“ vrátil Ondřej Hynek. Ondřej, kromě vedení stávajícího nohejbalového družstva, začal myslet také na budoucnost. V průběhu podzimu oslovil „mládežníky“ z naší obce, zdali by nechtěli k fotbalu, hasičům a dalším aktivitám přidat také nohejbal. Zájem projevili 3 dorostenci (Tonda Tůma, Ondra Řípa a Petr Pařík ml.) a 4 starší žáci (Jirka Klimo, Véna Kerner, Adam Rejmon a Marek Klimo). 

V říjnu 2021 tak začala generační obnova semčického nohejbalu. Kvůli počasí byla příprava rovnou zahájena v tělocvičně základní školy v Semčicích. Během podzimních a zimních měsíců bylo možné u kluků pozorovat značný progres. Proto jsme se domluvili, že zkusíme pro sezonu 2022 přihlásit krajskou soutěž mládeže. Jen pro informaci na rozdíl od OP mužské soutěže se soutěž mládeže hraje systémem turnajů trojic, dvojic a jednotlivců. V soutěži se kluci potkávají s týmy Slaného, Českého Brodu, Čelákovic, Benešova a Dolních Počernic. Prvního turnaje, kterého jsme se zúčastnili, byl turnaj dvojic 15. 5. 2022 v Dolních Počernicích ve složení Jirka Klimo, Véna Kerner – starší žactvo (3 dopady) a Tonda Tůma, Petr Pařík ml. – dorost (2 dopady). Bohužel jsme tvrdě zaplatili nováčkovskou daň. Na našich dvojicích byla vidět velká míra nervozity a v obou kategoriích jsme skončili již ve skupinové části turnaje. Pozitivem je, že kluci nakoukli do nohejbalového světa, a že za celý turnaj neměli hlavy dole, ale naopak je to namotivovalo k větší tréninkové píli a snaze se zlepšovat a hrát lépe. Bohužel, z časových a zdravotních důvodů jsme se od té doby žádného dalšího turnaje nezúčastnili. Ještě jsou před námi 3 turnaje tak určitě ještě vyjedeme nasbírat další zkušenosti. Celá mládežnická sezona bude letos zakončena u nás v areálu turnajem jednotlivců 18. 9. 2022. 

V rámci okresního přeboru mužů, jsme se po 2 „covidových“ sezonách vrátili ke klasickému rozdělení do dvou skupin dle pořadí ze sezony 2021, ve které jsme skončili na druhém místě za týmem z Hlavence. V okresním přeboru 2022 je letos 7 týmů – TJ Semčice, SK Nohejbal Hlavenec „A“, SK Jizerní Vtelno, SA Kolomuty, TJ Sokol Mnichovo Hradiště, NK Bradlec „A“ a Sokol Libáň. Musím podotknout, že letošní ročník je opravdu vyrovnaný a o překvapení zde není nouze. Svědčí o tom většina výsledků jak našich, tak i soupeřů. Nyní máme odehráno 7 zápasů (4x výhra a 3x prohra) a jsme na průběžném druhém místě přeboru. Dá se tedy s nadsázkou říct, že držíme stejnou pozici jako v loňské sezoně. Jmenovitě za TJ Semčice v letošní sezoně nastupují – Ondřej Hynek, Radim Hynek, Roman Hřebík, Daniel Košťál, Jiří Motl ml., Jan Pokorný, František Grebeň, Radek Makovec, Petr Kerner, Antonín Tůma a Jakub Konečný. Za celý nohejbalový oddíl bych chtěl zejména poděkovat všem fanouškům i „hooligans“ semčického nohejbalu za skvělou a neuvěřitelnou atmosféru na domácích zápasech, kterou pro nás každý zápas vytvářejí. Moc děkujeme a doufáme, že i do budoucna nás budete podporovat jako doposud. 

Více na: https://onsmb.estranky.cz/clanky/okresni-prebor-2022. html 

Závěrem bych se určitě chtěl ještě zmínit o turnajích ať už proběhlých nebo plánovaných. 21. 5. 2022 jsme v našem areálu uspořádali po dlouhé pauze nohejbalový turnaj trojic. Vyšlo nám parádním počasí (v pátek v noci silný déšť – takže o kropení bylo na celý turnaj postaráno). Do turnaje se přihlásilo 14 trojic z blízkého i dalekého okolí. Semčice reprezentovaly tyto týmy:

Veteráni – Grebeň, Hřebík, Makovec; 

Bráchové – Hynek O., Hynek R., Konečný; 

Mladé Pušky – Pokorný, Motl, Ďurčovič; 

Útočná Kebule – Kerner P., Košťál P. st., Košťál D.; 

Skřítci – Tůma Tonda, Klimo Jirka, Kerner Venda. 

Na poslední chvíli ještě doplnil Honza Klimo trojku s Pejtou (Bradlec) a Lancinger (Kolomuty). 

Týmy byly rozlosovány do 3 skupin – 2 skupiny 5 týmech a jedna po 4. Do závěrečné fáze postupovaly 3 z větších skupin a 2 z menší skupiny. Tak jak tomu náhoda vždy chce 3 semčická želízka se setkala v nejmenší skupině a společně s týmem Plazy bojovala  o 2 postupová místa. Do závěrečné fáze postoupily: sk. A – Lázně, A-tým, Pilinkov; sk. B – Semily, MRT, Pejťák; sk. C – Plazy, Veteráni. 

Po krásných a strhujících soubojích se na stupně vítězů postavily tyto týmy: 1. místo – Semily, 2. místo – Plazy, 3. místo – Pejťák, a na 4. místě – Lázně. 

Turnaj se celý den nesl ve velice pěkné a přátelské atmosféře, takže nic nebrání jeho opakování v roce 2023 v podobném termínu. 

V rámci nohejbalových turnajů nás ještě čeká dne 19. 8. 2022 od 16:30 h. 42. ročník půlnočního losovaného turnaje dvojic. A hned v neděli 21. 8. 2022 bude náš areál hostit asi největší nohejbalovou událost za poslední roky – Mistrovství ČR v nohejbalu - singl ženy. Posledním turnajem bude již zmiňovaný Krajský přebor mládeže v singlu 18. 9. 2022. 

Děkuji všem, kteří se na nohejbalovém dění v naší obci podílíte.  Za skvělou podporu, a i za skvělé výkony na hřišti i mimo něj. 

Fotografie a informace dostupné na https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ 

Za nohejbalový oddíl Ondra Hynek