červen 2015

12.07.2015 16:27

Více na: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_17_2.pdf

 

Z ČINNOSTI TJ SEMČICE, z.s.

Vážení sportovní přátelé,

uplynuly nám další 3 měsíce a je zapotřebí opět zrekapitulovat, co se v tom našem sportovním areálu dělo. Od vydání posledního zpravodaje pro nás začaly asi ty nejméně příjemné měsíce z celého roku.

Od března jsme začali s každoročními přípravami na nohejbalovou a také koupací sezónu. Nohejbalová sezóna začíná z pravidla na konci dubna, takže prioritou číslo 1 pro nás bylo připravit kurty na první zápasy. Chtěl bych poděkovat všem, kteří chodili pracovat na koupaliště, díky nim jsme to zvládli v čas a bez větších obtíží.

Fotbálky v tělocvičně ZŠ skončily a zatím to vypadá, že stejně jako loni, tak i letos tím začaly dlouhé letní semčické fotbalové prázdniny, protože se zatím nepodařilo dát dohromady dostatečný počet fotbalistů pro „antukovou“ sezónu 2015. Tak bude možné v areálu sledovat pouze nohejbalová a také volejbalová utkání. Díky tomu, že hned prvním zápasem nohejbalové okresní soutěže bylo derby mezi Semčicemi „B“ a Semčicemi „C“, nemohl si žádný ze soupeřů stěžovat na špatné herní podmínky.

Zároveň s úpravou kurtů probíhal úklid a údržba celého areálu. Letos na jaře jsme malovali ve velkém. Obnovil se nátěr kompletně celé hlavní budovy. Opravena byla opadaná omítka zdí na záchodech, byly vyměněny sprchové baterie v šatnách. Dále byly obroušené a natřené konstrukce skokanského můstku, skluzavek a zábradlí u vstupu do koupaliště. Konečně se nám také podařilo zbavit se pichlavých keřů u kurtů, a to vše za doprovodu nekonečného sekání a odvážení trávy z areálu. Dokončeno bylo zkulturnění rohu vedle tribuny – vydláždění místa po „plechové boudě“. Letos se zvládlo neuvěřitelně mnoho práce. Jen pro představu: dospělí členové letos již oddělali 187 brigádnických hodin a k tomu děti dalších 40 hodin. Z těchto čísel mám neuvěřitelnou radost a jenom díky těmto lidem může náš areál vypadat tak, jak vypadá. Ještě jednou děkuji všem, kteří mají na našem areálu takový zájem a snaží se ve svém volném čase něco s tím udělat.

Je také zapotřebí zmínit se o akcích, které už letos v areálu proběhly. 25. dubna se uskutečnil mariášový turnaj - tentokrát v hasičárně. 30. dubna se konal tradiční rej čarodějnic pro malé i velké čarodějnice. Vyšlo nám krásné počasí. Přípravné práce byly provedeny na poslední chvíli, ale vše se stihlo připravit a čarodějnické odpoledne proběhlo v krásné dětské atmosféře, za kterou bych chtěl poděkovat Miloši Mocovi a zbytku omladiny, která se o to postarala.

Na první květnový sváteční den jsme vyrazili na 1. májový pochod. Někteří tradiční turisté se asi nechali odradit dopoledním deštěm, či byli ještě poněkud unaveni z hlídání májky (ale zase nám jako jediným v okolí zůstala stát) – a tak těch „pochodníků“ bylo pomálu. Na 16. hodinu bylo naplánováno přátelské fotbalové utkání mezi družstvy TJ Sokol Žerčice a SFA Semčice (viz dále).

Na konci května proběhl první ze série nohejbalových turnajů cukrovaru TTD, které pro ně zajišťujeme. Počasí bylo zrovna v ten den hodně studené, ale jak sportovci z TTD, tak i naši pořadatelé si akci rozhodně užili. Máme za sebou dokonce i druhý turnaj TTD, který měl tradičně přátelskou atmosféru. Ale jeden rozdíl tu přece jenom byl – počasí tentokrát vyšlo na jedničku. Krásně jasno, teplota kolem 25 °C a žádný vítr, který by mohl hru znepříjemnit.

Ještě nás čeká poslední turnaj ze série TTD a to 24. 6. Takže budeme doufat, že léto bude v plném proudu a i tento turnaj se vydaří dle očekávání.

Rád bych zmínil, že 7. 6. 2015 byla oficiálně zahájena koupací sezona 2015. Ceny vstupného nebo permanentek včetně informací o jejich získání jsou uvedeny na našich webových stránkách https://tjsokolsemcice.webnode.cz/.

Tímto bych Vás – čtenáře Semčického zpravodaje – chtěl pozvat na největší hudební akci, která se v našem areálu za poslední roky koná. Dne 27. června 2015 od 17:00 hod. se v areálu koupaliště Semčice koná další „SEMČICKÉ ROCKOVÁNÍ“!

Dále také na naše tradiční letní akce:

4. 7. 2015 – Memoriál Bohumila Sládka (volejbalový turnaj – s účastí extraligových hráčů)

15. 8. 2015 – 3. ročník Semčického desetiboje

21. 8. 2015 – Půlnoční nohejbalový turnaj neregistrovaných hráčů

28. 8. – 6. ročník nočního fotbalového turnaje Semčice Cup 2015

 

Nohejbal

Los okresní nohejbalové soutěže nám hned na 1. kolo připravil pikantní duel – semčické derby. Po dlouhé době jsme opět měli možnost shlédnout vzájemný souboj dvou semčických týmů.

V řádný hrací den, 28. 4. 2015, nám počasí nedovolilo utkání odehrát, proto se první mistrovské utkání OS 2015 – TJ Semčice "B" vs. TJ Semčice "C" – odehrálo hned následujícího dne 29. 4. 2015. Zimou prokřehlí diváci mohli vidět velmi dobré utkání s bojovnou atmosférou, které bylo navíc velmi vyrovnané. O vyrovnanosti svědčí i jednotlivé statistiky:

zápasy – 4:3, sety – 8:9, míče – 150:145, nesportovní chování (zakopnutí míče) – 1:1 :-)

Herně bylo určitě na co koukat, protože všichni hráči se mezi sebou dobře znají, a tak je mnohem těžší se proti tak známému soupeři prosadit. Všem patří poděkování – hráčům za bojovnost a herní nasazení a divákům za vytvoření skvělé atmosféry. Jen počasí mohlo být lepší. Uvidíme, jak si v odvetě na půdě "céčka" povede semčické "béčko"…

Nyní jsme těsně před koncem prvního kola nohejbalových soutěží. Dovolím si říci, že letošní nohejbalová sezóna nás opravdu těší. Zájem o nohejbal v Semčicích se opět zvedá, a to nejenom ze strany sportovců, ale i fanoušků, kteří na domácích zápasech dělají neuvěřitelnou atmosféru. Tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich přízeň, i když se nedaří každý zápas tak, jak bychom si představovali.

V okresním přeboru nastupuje v letošní sezóně naše posílené Semčice "A", které nedalo soupeřů ani trochu přičichnout anebo domnívat se, že by mohli být poraženi. Jejich výsledky jsou neuvěřitelné a s právem vévodí této soutěži bez jediné prohry. Rád bych zmínil zápas Semčice "A" proti TJ Plazy "A", kde nastupují jejich dlouholetí spoluhráči z druhé ligy. Po trošku nervózním začátku, spíš ze strany fanoušků než hráčů, jelikož to jsou zkušení profíci a nervy mají z ocele, tento zápas opět skončil jednoznačně pro Semčice "A" vítězstvím 6:1.

V okresní soutěži je zatím leader také jednoznačný. Bohužel to není ani jeden ze semčických týmů, které nastupují v této soutěži. Semčice "C", který je na tom lépe, zatím hájí 3. pozici a hned na 4. místě je tým Semčice "B". Zde už jsou výsledky dosti vyrovnané a bude hodně záležet na tom, jak se vyvrbí druhá polovina soutěže, protože boje to budou jistě neúprosné.

 

Fotbal

Na první květnový sváteční den bylo od 16 hod naplánováno přátelské fotbalové utkání mezi družstvy TJ Sokol Žerčice a SFA Semčice. Po krátké dopolední přeháňce se počasí umoudřilo a připravilo pro všechny zúčastněné naprosto ideální fotbalové podmínky.

Protože tradiční semčický Prvomájový pochod měl zastávku na hřišti v Žerčících, mohlo být bezmála pět desítek diváků svědkem velmi kvalitního sportovního výkonu – fotbal se hrál doslova ,,nahoru – dolů“.

Hostující tým se ujal po rychlé akci vedení. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat a hosté šli do dvoubrankového vedení, které zároveň určilo výsledek prvního poločasu. Kdo si myslel, že se druhý poločas bude v poklidu dohrávat, tak se velice mýlil. Hostující Semčice náskok z prvního poločasu sice uhájily a i druhý poločas vyhrály v poměru 2:3 (celkově zvítězily 2:5), ale vítězství se nerodilo tak lehce, jak by mohl výsledek naznačovat.

V dresu Semčic se hattrickem blýskl Dušan Moc a velmi kvalitní výkon předvedl branku hájící Petr Kredba, který vychytal spoustu nadějných příležitostí domácích.

„Ve vyrovnaném zápase hrál celý tým kompaktně a po dlouhé době opět předvedl kolektivní výkon“ pochvaloval si trenér hostí „s licencí“ Piedro Gonzáles (Petr Koštál).

Za SFA (Soubor Fotbalových Amatérů) Dušan Moc

 

Aktuální informace, fotografie, plán akcí, brigády a ostatní dění v jednotlivých oddílech a v TJ Semčice, z.s. můžete sledovat na webových stránkách TJ nebo na stránkách obce Semčice: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ , https://www.obecsemcice.cz/,

případně na Facebooku:

https://www.facebook.com/groups/110067615700657/

 

Za TJ Semčice, z. s. Ondra Hynek, Vladimíra Hynková