červen 2010

15.07.2010 08:38

 Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE

Tak konečně snad začalo léto, a protože léto je obvykle spojeno s koupáním, plaváním a jinými „letními“ sporty – zahájím svůj příspěvek zmínkou o změnách cen a celého systém vstupného na koupaliště ve volné přírodě Semčice pro koupací sezónu 2010 (nový ceník a podmínky najdete níže). V případě nejasností obdržíte bližší informace přímo ve sportovním areálu nebo na tel. čísle 724 283 240, kde si také můžete permanentní vstupenku objednat.

Jak všichni víte (nebo alespoň ti, kteří se o to zajímáte), loňské jaro jsme úsilí zaměřili hlavně na opravu nádrže a přípravu koupaliště k provozu. Myslím, že se nám to vyplatilo a koupaliště opravdu vypadalo velmi dobře. O to smutnější byla skutečnost, že za drobné administrativní pochybení jsme byli KHS pokutováni. Proto jsme letos zaměřili úsilí na tu „neviditelnou“ oblast – oblast administrativní. Byl zpracován nový Provozní řád koupaliště ve volné přírodě Semčice, byl zpracován nový Návštěvní řád koupaliště a také výše zmiňovaný nový ceník vstupného spojený s novým systémem prodeje a vydávání permanentních vstupenek. Péčí Obecního úřadu byl zpracován také nový Provozní řád studny, která je hlavním zdrojem vody pro koupaliště a sportovní areál jako takový. Pevně věřím, že tyto změny přivítáte a léto u vody v Semčicích si užijete…

            Letošní Rej čarodějnic provázelo příjemné jarní počasí, což se projevilo nebývalým zájmem široké veřejnosti – zvláště malých dětí bylo nepočítaně. Některé z nich využily příležitost a přišly v krásných maskách čarodějnic. Také někteří dospělí se přestrojili za čarodějnice – někteří ani nemuseli.

            "Rej" započal společným tanečkem, při kterém jsme si mohli detailně prohlédnout soutěžící masky. Soutěž masek byla velmi vyrovnaná a tak musela rozhodnout doplňková disciplína – originální tanec. Kdo se nestyděl a zatančil, ten vyhrál… Vítězné "čarodějnice" obdržely ocenění ve formě velké čokolády. Také kategorie dospělých měla své "oceněné" čarodějnice.

            Všechny děti dostaly na uvítanou lízátko a v průběhu večera pak i buřtíka na opečení. Večer byl mimo jiné zpestřen taneční soutěží kolem židlí v několika věkových kategoriích. Nejlepší byli opět odměněni drobnými sladkostmi.

            Táborák hořel, buřty se opékaly, hudba hrála, tanečníci tančili, děti si hrály, dospělí se bavili – někteří dlouho do noci. Domnívám se, že Rej čarodějnic 2010 se vydařil a již nyní můžeme spřádat plány na ten příští…

            Prvomájové odpoledne jsme strávili příjemnou procházkou okolím Semčic. 1. májový pochod – tentokrát pod vedení našich cvičitelek aerobiku, vedl z koupaliště směrem k Holi a pak dále přírodním parkem Chlum k rybníčku Žid. Na břehu rybníčku Žid proběhla plánovaná přestávka s občerstvením. Po krátkém občerstvení jsme pokračovali přes Kladěruby zpět do Semčic.

            Velmi příjemné počasí tentokrát kupodivu nevylákalo širokou veřejnost k účasti – účast byla poměrně nízká – 38 turistů, 2 kočárky s dětmi a 1 pes. Tak snad příště…

Z pravidelných společensko-sportovních akcí – jako firemní turnaje Boleslavských mlýnů, Cukrovarů a lihovarů TTD a dalších – zmíním snad jen velmi vydařený Dětský den, který proběhl dne 5. června ve sportovním areálu pod patronátem Obecního úřadu ve spolupráci se SDH Semčice a TJ Sokol Semčice. O tom, že se den vydařil, svědčí účast bezmála stovky nadšených „soutěžících“ dětí a to nepočítám rodiče a děti, které nesoutěžily…

            Večer pak zábava pokračovala diskotékou pro ty starší a pokročilé (hrál D.J. Karabin). Zatančit si a pobavit se však přišlo jen několik desítek lidí. Pevně věřím, že následující víkend bude účast hojnější, protože v pátek 11. června od 20:00 hodin pořádáme taneční zábavu s kapelou „Kočky neberem“.

Fotografie, aktuální informace o akcích, brigádách a ostatním dění v jednotlivých oddílech a v TJ Sokolu Semčice můžete sledovat na našem webu:

https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo na webu obce Semčice: https://www.obecsemcice.cz/.

            Sportu zdar

Předseda TJ Sokol Semčice Ing. Roman HŘEBÍK

Kontakt. tel. +420724283240

e-mail hrebikroman@seznam.cz

 

Schůze ČSTV

            Dne 18. 5. 2010 proběhla v DK v Mladé Boleslavi valná hromada ČSTV. Na programu byly, krom zpráv a hodnocení, také volby na další 4leté funkční období.

            Předsedou byl zvolen Miroslav Vaněk.

            Dalšími členy byli zvoleni: Věra Kudrnová, Pavel Veselý, Lubomír Kouřil, Martin Vlk, Miroslav Sobotka, Luděk Zahrada

            Členové revizní komise: Hlaváčová, Jarošová, Vondráček

 

Za výbor TJ Sokol Semčice Miroslav Kučera

 

NOHEJBAL

            Vážení spoluobčané, sportovní fandové, sportovci – nohejbalová sezóna se dostala do své poloviny a já bych vás rád seznámil s jejím průběhem. K dnešnímu dni, respektive ke dni, kdy byl tento příspěvek zpracován jsme měli na svém kontě 4 vítězství a 2 prohry z toho, díky fantastické podpoře domácích diváků 2x 7:0. Děkujeme…

Pro získání aktuálních informaci nejen o našich výsledcích navštivte prosím:

https://www.onsmb.estranky.cz/clanky/ii-trida/tabulka_-rozpis-utkani-a-vysledky_-2010

           

            Výjimkou z plynulosti letošní sezóny bylo nesehrané utkání s Libání, toto utkání se mělo hrát 19. 5., ale pro nepřízeň počasí bylo odloženo na pondělí 7. 6. 2010.

 

Za nohejbal Radek Makovec

 

Fotbal

            Zima skončila – nejen ta astronomická – ale i fotbalová, a tak jsme se 28. března sešli v tělocvičně ZŠ k tréninku naposledy. Od dubna se opět scházíme pravidelně – každou neděli na kurtech ve sportovním areálu TJ Sokol Semčice. Obvykle od 15:00 do 17:00 hodin proměníme kurty na fotbalový „plácek“.

            Přechod z relativně klimaticky příznivé tělocvičny na antukový povrch nebyl pro nás jednoduchý, ale postupem času se s jeho nástrahami vypořádáváme.

            V sobotu 8. května jsme přijali pozvání k přátelskému utkání do Kosořic. Kosořice reprezentovala „Stará Garda“, která v prvním poločase semčické 11 ukázala, jak se hraje fotbal na velkém trávníku a svou kombinační hrou nám nedala téměř žádný prostor. My, přivyklí antuce a malému hernímu prostoru, jsme se museli popasovat nejen se soupeřem, ale i s rozlohou travnaté plochy. Na konci prvního poločasu domácí vedli 1:0. V druhém poločase jsme však zlákali štěstěnu na svou stranu, zorientovali se v prostoru, zúročili fyzičku ze zimní přípravy a vstřelili 3 branky. Zápas jsme tím otočili a konečný výsledek 1:3 nás velice potěšil.             Stručné zhodnocení zápasu proběhlo ještě na hřišti v Kosořicích u sklenice zlatavého moku. Přitom jsme samozřejmě přemýšleli, kdy a kde by se mohl uskutečnit odvetný zápas. Možnosti jsou minimálně dvě: v Semčicích na antuce (5+1) nebo, a to se jeví pravděpodobnější, znovu v Kosořicích na trávě.

            Pokud se naskytne příležitost, hodláme také letos vyrazit reprezentovat Semčice na nějaké turnaje v malé kopané nebo jen tak na přátelská utkání, abychom vyladili herní formu na vrchol sezóny. Tím pro nás letos bude druhý ročník turnaje v malé kopané Semčice Cup, hraný za umělého osvětlení, který připravujeme na pátek 27. srpna 2010. Pevně věříme, že navážeme na loňské úspěchy nejen po stránce pořadatelské, ale zároveň také nezklameme ani naše fanoušky a v turnaji vybojujeme co nejlepší umístění.

 

Za fotbal Petr Kerner

 

Aerobic – aneb cvičení v Semčicích

Počáteční elán z nás naštěstí nevypršel a čtvrteční podvečerní cvičení se ujalo – scházíme se pravidelně v počtu 10 až 12 cvičenek.

Pod vedením Zuzany Zahrádkové se nám podařilo zvládnout několik částí sestavy aerobiku na zahřátí. Zpestření jednoznačně přinesla pravidelná pětiminutovku kickboxu, při které se naše provozní teplota ještě zvyšuje a následné posilování je o to účinnější. Ani při posilování nás Z.Z. nijak nešetří, ale motivuje (např. soutěžemi kdo vydrží déle v kliku apod.).

Týden se sešel s týdnem a 10. 6. 2010 se sejdeme v tomto školním roce naposledy. Poté si dopřejeme prázdniny a budeme se těšit na září, kdy opět zamíříme do semčické školní tělocvičny.

Přidejte se k nám…

           

Vendula Kernerová

VOLEJBAL

            Jedním z úkolů z usnesení Výroční členské schůze TJ Sokol Semčice v roce 2010 bylo konečné vyjasnění vzniklé situace ve vztahu k členství semčického volejbalového oddílu k Sokolu Semčice a práv a povinností z tohoto členství vyplývajících.

            Rezimé: Volejbalový oddíl Semčice chce zůstat nadále členem TJ Sokol Semčice. Z časových, pracovních, rodinných, osobních a jiných důvodů se však členové oddílu nebudou podílet, až na výjimky, na brigádách ve prospěch sportovního areálu a náklady spojené s volejbalovými aktivitami (pronájmy hracích ploch – kurtů a tělocvičny, sociálního zázemí, platby startovného na turnajích, atd.) si budou členové oddílu hradit z vlastních prostředků.

            Členové volejbalového oddílu, kteří se budou podílet na brigádnických hodinách Sokola, budou mít nadále veškerá práva (i povinnosti) jako ostatní členové TJ Sokol Semčice.

 

Předseda TJ Sokol Semčice Ing. Roman HŘEBÍK

 

Ceník vstupného
na koupaliště ve volné přírodě Semčice

Jednotlivé vstupné na koupaliště ve volné přírodě Semčice
pro letní období roku 2010

Děti do 5 let

ZDARMA

Děti od 5 do 15 let, nevýdělečně činní do 26 let a důchodci

10,-Kč

Dospělí

20,-Kč

 

Zvýhodněné vstupné na koupaliště ve volné přírodě Semčice
pro letní období roku 2010

pro školy, dětské tábory a organizované skupiny

1 odpovědný vedoucí + 10 dětí

60,-Kč

 každé dítě skupiny do počtu 10 členů 

7,-Kč

 každý dospělý ve skupině nad počet 10 dětí

15,-Kč

            Při pobytu ve SA TJ Sokola Semčice jsou školy, dětské tábory a organizované skupiny povinny se řídit Metodickými pokyny k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí, žáků
a studentů ve školách a školských zařízeních zřizovaných Ministerstvem školství, mládeže
a tělovýchovy ze dne 22. prosince 2005, č.j.: 37 014/2005-25.

 

Permanentní vstupenky na koupaliště ve volné přírodě Semčice
pro letní období roku 2010

Děti, nevýdělečně činní do 26 let a důchodci

(podmíněno min. 5 brigádnickými hodinami)

ZDARMA

Děti, nevýdělečně činní do 26 let a důchodci

100,-Kč

Dospělí

(podmíněno min. 5 brigádnickými hodinami)

100,-Kč

Dospělí

150,-Kč

Členové TJ Sokola Semčice

100,-Kč

Členové TJ Sokola Semčice

(podmíněno min. 10 brigádnickými hodinami)

ZDARMA

 

Výbor TJ Sokol Semčice