Červen 2009

27.06.2009 13:00

červen 2009

ročník 11, číslo 3

Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE  

     Slovy klasika: „… tento způsob léta zdá se mi být poněkud nešťastným…“ Rozhodně se nedá říci, že by nám letos počasí přálo. Přesto všechny oddíly (nohejbal, volejbal a fotbal) zahájily aktivní činnost v jednotlivých sportovních odvětvích – více v jednotlivých příspěvcích.

     Samozřejmě jsme nezaháleli ani v budování, opravách a údržbě sportovního areálu TJ Sokol Semčice. Brigádnické aktivity byly zaměřeny nejen na přípravu kurtů pro jednotlivá soutěžní utkání, turnaje a rekreační využití, ale také na zvelebení ostatních prostor pro sportovně - společenské vyžití široké veřejnosti. V sobotu 11. 4. 2009 jsme asfaltem vyplnili dilatační spáry hasičské nádrže, za což je nutno poděkovat hlavně panu Petru KERNEROVI, Františku ŠTURMOVI a Romanu HŘEBÍKOVI (nikdo jiný neuměl „vařit“ asfalt lépe než oni). Poděkování je nutné vyslovit také panu Josefu VONDRÁČKOVI, který vyspároval všechny praskliny na bocích hasičské nádrže tak, aby dne 25. 4. 2009 mohli hasiči, za vydatné pomoci semčické omladiny, nádrž vybílit a připravit k napuštění. Dnes je nádrž plně napuštěna, voda chemicky ošetřena a čeká jen na Vás a hlavně na lepší počasí. Rád bych touto cestou poděkoval všem dětem, které se podílely (a doufám i nadále podílet budou) na údržbě sportovního areálu. Naše poděkování jsme jim vyjádřili i v rámci Dětského dne - předáním permanentních vstupenek k volnému vstupu do areálu v roce 2009.

     Ke spokojenosti, nejen pana Josefa VONDRÁČKA, jsme dne 23. 5. 2009 započali napínat ochranné sítě kolem kurtů. V první fázi jsme nainstalovali ochrannou síť na jižní straně kurtu č. 1. a v další fázi plánujeme pořídit a instalovat přenosnou ochrannou síť u kurtu č. 3. tak, aby nám míče nepadaly do nádrže. Z tohoto důvodu, a hlavně také proto, aby tyto sítě bylo možno použít již na turnaj dne 19. 6. 2009, zorganizovali naši fotbalisté v neděli 14. 6. 2009 odpoledne brigádu na betonování sloupků. Všem, kteří pomohli či jinak přispěli, tímto děkujeme.

     Ve spolupráci s panem Jiřím HOLBOU a za vydatné finanční podpory Obecního úřadu obce Semčice jsme zahájili rekonstrukci dřevěných laviček a stolů ve sportovním areálu. Konečná finanční kalkulace však značně překročila náš původně plánovaný rozpočet a tak jen díky pochopení obecního zastupitelstva a sponzorského daru pana HOLBY jsme mohli tuto akci dokončiFauret.

     Velmi pozitivně byly hodnoceny (kromě nepřízně počasí) sportovně – společenské akce: Mlýny, cukrovar Schnelecke a další…… I Rej čarodějnic nám propršel.  Byli jsme rádi, že jsme si mezi jednotlivými přívaly deště – stačili opéct buřty. Alespoň v průběhu prvomájového pochodu přálo  počasí. Pod vedením Františka ŠTURMY jsme se procházkovým tempem prošli okolím Semčic. Trasa pochodu měřila zhruba 7 km a zúčastnilo se ho přes 70 „turistů“.

     Naopak, dne 30. 5. 2009 nám zima a déšť zabránily uskutečnit plánovanou produkci skupiny SOUMRAK Band. Ani obecním úřadem organizovaný Dětský den s následnou diskotékou dne 6. 6. 2009 neměl na počasí štěstí.

     I přes nepřízeň počasí jsme dnem 1. 6. 2009 zahájili letní sezonu ve sportovním areálu   a samozřejmě všichni doufáme, že se počasí umoudří natolik, aby všechny možnosti areálu mohly být plnohodnotně využívány všemi návštěvníky.

     Pro nejbližší období plánujeme tyto stěžejní sportovně – společenské akce: Dne 19. 6. 2009 pořádají naši fotbalisté noční turnaj v malé kopané „Semčice Cup 2009“ a dne 26. 6. 2009 nám zahrají k poslechu i tanci kapely W.I.X. Nastarýkolena Luboše Odháněla a SOUMRAK Band. Dne 4. 7. 2009 proběhne tradiční volejbalový turnaj Memoriál Bohumila Sládka.

     V žádném případě nesmíme opomenout plánované oslavy 90. výročí založení Sokolu Semčice. (Sokol Semčice byl založen dne 11. listopadu 1919 jako odbočka jednoty dobrovické a dne 17. července 1921 se sokolská jednota Semčice osamostatnila). Oslavy 90. výročí založení Sokolu Semčice vyvrcholí dne 11. 7. 2009 setkáním „sokolů“ ve sportovním areálu TJ Sokol Semčice, kde kromě sportovních klání všech našich sokolských oddílů (nohejbal, fotbal a volejbal) budou dekorovaní zasloužilí členové naší organizace.

     Na všechny výše uvedené akce samozřejmě zveme nejen členy Sokola, ale také širokou semčickou veřejnost. Více informací získáte na nově založených internetových stránkách TJ Sokol Semčice https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo na stránkách Obce Semčice https://obecsemcice.cz/ . 

     S pozdravem „Sportu zdar“

Předseda TJ Sokol Semčice Ing. Roman HŘEBÍK

Kontakt. tel. +420724283240

e-mail hrebikroman@seznam.cz 

 

NOHEJBAL

     Probíhající sezóna je ve své polovině a semčické družstvo je průběžně na 1. místě II. třídy okresního přeboru. Za tuto část sezóny jsme poznali hořkost porážky pouze jednou, a to s týmem Benátek nad Jizerou.  Soutěž je to velice vyrovnaná, jak dokládá tabulka – viz níže. Příští týden máme volný termín. Další zápas nás čeká dne 25. 6. 2009, kdy jedeme na utkání s Jizerním Vtelnem, momentálně 2. týmem tabulky. Poté následuje letní přestávka a k dalšímu utkání nastupujeme až 26. 8. 2009 na domácích kurtech proti Bosni. 

pořadí tým zápasy Výhry prohry skóre body
1. Sokol Semčice 6 5 1 28:14 10
2. SK Jizerní Vtelno 5 4 1 23:12 8
3. NK Benátky 6 4 2 21:21 8
4. TJ Sokol Mnichovo Hradiště "B" 6 3 3 26:16 6
5. TJ Sokol Libáň 5 3 2 17:18 6
6. NK Boseň 6 1 5 15:27 2
7. Sokol Bradlec "B" 6 0 6 10:32 0

     Jednotlivé výsledky najdete rovněž na:

https://www.onsmb.estranky.cz/clanky/ii-trida/tabulka_-rozpis-utkani-a-vysledky_-2009 

     V uplynulém období se naši nohejbalisté účastnili několika turnajů, kde nás reprezentovali s vynikajícími výsledky:

8. 5. 2009 turnaj trojic v Čejeticích: 1. místo – Kučera Lukáš, Vondráček Josef, Toman Bohumil;

23. 5. 2009 turnaj trojic v Šestajovicích: 1. místo – Kučera Lukáš, Toman Bohumil, Dvořák Jiří;

30. 5. 2009 turnaj trojic v Libošovicích: 1. místo – Kučera Lukáš, Toman Bohumil, Dvořák Jiří.  

     Chtěl bych touto cestou poděkovat celému týmu, že vytváří výbornou atmosféru při trénincích a hlavně při zápasech. Za sebe musím říci, že jsem velice rád, že jsem součástí tohoto kolektivu

     Dále pak děkuji všem fanouškům, kteří nás chodí podporovat na naše domácí zápasy. 

     Rozloučil bych se slovy našeho nejzkušenějšího hráče Josky Vondráčka:

„Nemusíme vyhrát, stačí, když budeme první“ J 

Za nohejbal Miroslav Kučera

 

VOLEJBAL

     A semčický volejbal je zpět pod TJ Sokol Semčice. V jarním období proběhla jednání výboru TJ se zástupci oddílu volejbalu jejichž výsledkem je, že se semčický volejbal vrací zpět pod hlavičku TJ Sokol Semčice. Cílem obou stran je vzájemná spolupráce a sjednocení jednotlivých oddílů TJ při podpoře sportovně-společenských aktivit v Semčicích. Pevně věříme, že toto rozhodnutí přinese mnoho pozitivního pro Sokol i pro semčický volejbal a vzájemná spolupráce bude jen a jen lepší.

     Dne 28. 4. 2009 jsme, spolu s dalšími členy Sokola, zahájili opravu laviček a stolů u ohniště ve sportovním areálu tak, aby zde mohl proběhnout Rej čarodějnic. A dne 18. 5. 2009 jsme natřeli část laviček a tribuny.

     Dne 13. 6. 2009 jsme se zúčastnili již 4. ročníku volejbalového turnaje Koupák CUP. Počasí hře přálo a my vybojovali 2. místo z osmi zúčastněných týmů. O umístění na krásném stříbrném místě se zasloužili: Pepa Čvančara, Petra Hanušová, Míra Picek, Jirka Starý, Míra Novotný a Pavel Urban za pomoci našich Dobrovických spoluhráčů Martina Stehlíka a Renaty Kadeřábkové. Všem děkuji za vynaloženou snahu a skvělou reprezentaci našeho týmu.

      
Od 1. května trénujeme zase venku ve SA TJ Sokol Semčice!

Tréninky: pondělí a pátek od 18:00 hod. 

Přijďte si zahrát i Vy. Těšíme se na Vás. 

Za volejbal Petra Hanušová 

 Váš prohlížeč možná nepodporuje zobrazení této zprávy.
 

FOTBAL

     Do letní fotbalové sezony jsme nevstoupili šťastně. Přijali jsme pozvánku týmu SG Kosořice, kde jsme dne 30. 5. 2009 na nádherně připraveném travnatém (pro nás příliš velkém) fotbalovém hřišti podlehli kvalitnímu soupeři vysoko 4:0.

     Avšak již následující víkend, v sobotu 6. 6. 2009, jsme se za krajně nepříznivého počasí, zúčastnili turnaje v malé kopané v Zelenecké Lhotě.  Zde se nám naopak výsledkově velmi dařilo. Celkově jsme obsadili 3. místo. Základní skupinu jsme jasně vyhráli a prohráli 0:1 až v nástavbové části s pozdějším vítězem turnaje.

     Dne 13. 5. 2009 jsme se, tentokrát za nádherného slunečného počasí, zúčastnili turnaje v malé kopané v Luštěnicích. Naše výkony však byly nevyrovnané. V základní skupině jsme hned úvodní utkání prohráli 0:1 s týmem, který nakonec vůbec nepostoupil do nadstavbové části turnaje a naopak jsme dokázali deklasovat vítěze naší skupiny, pořadatelský tým Cadillac Luštěnice vysoko 5:1. Tato kolísavá forma nás připravila o možnost lepšího umístění, protože semifinálové utkání jsme opět prohráli 0:1 a s dalším působením na turnaji jsme se museli rozloučit. V průběhu turnaje se zranil Michal MAREŠ. Zranění mu nedovolilo turnaj dokončit. Doufáme, že se nejedná o nic vážného, a že se rychle zotaví.

     Z pátku 19. na sobotu 20. 6. 2009 proběhne ve sportovním areálu TJ Sokol Semčice „noční“ turnaj v malé kopané „Semčice Cup 2009“ za účasti šesti týmů. O průběhu a výsledcích Vás budeme informovat v následujícím vydání zpravodaje.  

Za fotbal Roman Hřebík 

Váš prohlížeč možná nepodporuje zobrazení této zprávy.