ze Semčického zpravodaje - červen 2016

30.06.2016 00:00

Více zde: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_18_2.pdf

 

Z ČINNOSTI TJ SEMČICE

Vážení sportovní přátelé, opět je mojí milou povinností zhodnotit uplynulé tři měsíce z pohledu TJ a sportovního areálu (dále jen SA). Rozsah prací, který jsme toto jaro ve sportovním areálu zvládli, je opravdu až neuvěřitelný. Rovnou bych se za to chtěl omluvit všem manželkám a přítelkyním, že nás doma moc nevidí, protože jsme si ukrojili pořádný krajíc práce. Kdybychom to vzali chronologicky, již od zimních měsíců jsme prováděli demoliční a bourací práce v klubovně, abychom připravili slíbený prostor pro zedníky a mohli se těšit ze zbrusu nových šaten. Šatny byly dodělány v první polovině května, a kdo ještě neviděl, musí přijít na inspekci. Za nové šatny obci moc děkujeme, jelikož jsou opravdu velikým přínosem. Dále jsme po domluvě s obcí porazili tři stromy v našem lesíku (hlavním smyslem bylo provzdušnění) a na podzim máme v plánu i omlazení sadbou mladých stromků. Jednu borovici a smrk jsme dali k dispozici našim hasičům, kteří na nich provedli školení pro výjezdovou jednotku. Třetí borovice byla poražena odbornou firmou kvůli umístění v blízkosti hlavní budovy SA. Pánové odvedli kvalitní práci a strom položili přesně tak, jak měli a nedošlo k žádné škodě. Na nás zbylo rozřezání a úklid dřeva. Možná byste si mohli říct nic hrozného, ale provádět tyto práce v našem poslední dobou oblíbeném počtu maximálně čtyř brigádníků je to sranda na několik odpoledních směn. Z jednoho většího kmenu nám pan Petr Krejcar vykouzlil nádherného vodníka, který bude nadále zdobit náš areál. Petrovi za to moc děkujeme. Klasickou součástí jara je příprava antukových kurtů, srovnat povrch, válcovat a zase znovu rovnání, válcování a kropení. Musím zhodnotit, že kvalita kurtů je adekvátní času, který jsme měli na jejich přípravu.

Po pár nohejbalových zápasech našeho nohejbalového oddílu, přišla první zátěžová zkouška – 1. 6. 2016, kdy jsme pořádali první ze série turnajů pro TTD. Pan Havlík mi sdělil, že letos se jedná už o neuvěřitelný 23. ročník Tereos TTD turnajů v Semčicích.

Práce bylo dost, chce to taky nějakou zábavu a kulturu. Kulturní dění v SA zahajujeme každoročně rejem čarodějnic 30. 4. Účast byla hojná, upřímně jsem měl velikou radost, kolik malých čarodějnic a čarodějů v Semčicích máme a svým řáděním této akci dali neuvěřitelnou atmosféru. Z poražených stromů nám zůstala velká hromada jehličnatých větví, které si přímo říkaly o spálení v tento den, proto jsme mohli vykouzlit i parádní čarodějnický oheň. O program pro děti se výborně postaral Honza Pokorný s Klárou Hřebíkovou, bylo to výborné a děti se moc bavily, a tak vám za to moc děkuji. Na prvního máje byl naplánovaný tradiční prvomájový pochod. Cesta byla zvolena směrem ke kaskádě rybníků, které se táhnou od Ledec skoro až k naší obci. V počtu cca 24 účastníků jsme došli až k rybníku Neřád, odkud jsme se začali pozvolna vracet směr Pěčice. Pochod měl přibližně 12 km a vše jsme zakončili posezením na terase na koupališti. Na konci května proběhl v našem areálu dětský den řízený samotným vedením obce. Tato akce mě opět mile překvapila svým rozsahem a slyšel jsem pouze kladné ohlasy. Z kraje června jsme hostili už zmíněný první turnaj ze série Tereos TTD. Tento první turnaj byl pro zaměstnance TTD, další týden byl následován turnajem pro zemědělce a 23. 6. 2016 nás čeká ještě poslední ze série, tentokrát pro firmy spolupracující s TTD.

Tak to by bylo k velice strohé rekapitulaci toho, co se u nás dělo. Nyní bych vás rád seznámil s akcemi na léto, které nás čekají. Na konci června, tedy 25. 6. 2016 se uskuteční již 4. ročník hudebního festivalu Semčické Rockování. Tímto zvu všechny rockery a rockerky na tuto moc povedenou akci. Hned z kraje prázdnin, 2. 7. 2016, pořádáme tradiční volejbalový memoriál Bohumila Sládka, akci, na kterou bych vás také moc rád pozval. I když už není volejbal semčickým sportem, má tato akce neuvěřitelný náboj a o kvalitní hráče nemáme nouzi. K vidění jsou i extraligoví hráči hlavně z Benátek nad Jizerou, Odoleny Vody či z Příbrami. V průběhu července proběhne opět semčický desetiboj, přesný termín bude včas upřesněn a po loňském úrazu jednoho z účastníků se můžete těšit na zcela novou verzi této akce. Během léta by měl proběhnout i volejbalový turnaj mixů (4 muži + 2 ženy). Sice to není kulturní nebo sportovní akce, ale nesmím zapomenout na malé volejbalisty z Mnichova Hradiště, kteří budou opět využívat náš areál jako tréninkový letní kemp. V srpnu jsou zatím naplánovány sportovní akce dvě, a to 19. 8. 2016 půlnoční nohejbalový turnaj a o týden později půlnoční fotbalový turnaj. Vše zakončíme klasicky v průběhu září ukončením sezony, které je spojené jak se sportovním vyžitím, tak i s příjemným posezením u krbu na naší terase. Všem čtenářům přeji příjemné prožití léta a dovolených a budu moc rád, pokud se společně setkáme alespoň na nějaké námi pořádané akci.

Z NOHEJBALOVÉHO ODDÍLU

Nohejbalová sezona se právě přehoupla do své druhé poloviny. Začneme týmem „A“. V průběhu sezony jsme přibrali do party hráče s obrovským sportovním srdcem, kamaráda a bojovníka Aleše Truksu. Je pro nás velikým přínosem, a to nejenom na hřišti, ale i mimo něj. První zápas jsme odehráli v Benátkách nad Jizerou, kde jsme vyhráli 4:3. Letos jsme měli start do sezony opravdu peprný, protože první tři kola jsme měli hned všechny tři nejtěžší soupeře, naštěstí jsme nikde nezaváhali a jak doma s Jizerním Vtelnem „A“, tak i na hřišti TJ Plazy jsme dokázali zvítězit. Další kolo jednoznačná výhra doma 7:0 proti Mnichovu Hradišti „B“. Pak nás čekal tým Hlavence v jejich domácích podmínkách, i zde jsme předvedli své kvality a zvítězili jsme. Poslední odehraný zápas opět doma proti týmu Libáně. Zápas s Jizerním Vtelnem „B“ máme odložený na 1. 9. 2016 kvůli velké marodce hostů. Jak už jsem zmínil, nyní začíná druhá polovina soutěže a hostíme tým z Benátek. Semčický tým „C“ hrající nižší soutěž si vede velice dobře. Sice zahájili sezonu prohrou doma proti týmu Bakov nad Jizerou, ale pak už šlapali jako hodinky. Ve druhém kole hladce přejeli nový tým z Bradlece 6:1. V dalším kole porazili velkého soka a kvalitní tým z Bosně doma 4:3. I našemu druhému týmu se dařilo na hřišti Hlavence, kde porazili jejich tým „C“ 5:2. Bohužel v 5. kole, ač to tak ze začátku vůbec nevypadalo, přišla studená sprcha od Ranče Dobrovice a naši doma prohráli 2:5. V šestém kole si hladce poradili i s týmem Kolomut a v posledním kole první půlky dokázali porazit i dalšího nováčka a leadera okresní soutěže Hrdlořezy Důl. TJ Semčice „C“ má již za sebou i první zápas z druhé poloviny, na hřišti Bakova zvítězili 4:3. Semčický nohejbal zvedá na obrátkách, proto by nás moc potěšilo, pokud bychom měli i větší divácký kotel. Svým skalním fanouškům moc děkujeme za jejich výbornou podporu na domácích zápasech.

Další informace můžete najít na www.tjsokolsemcice.webnode.cz.

Za TJ Semčice, z. s. Ondra Hynek