ze Semčického zpravodaje - březen 2018

31.03.2018 12:00

Zdroj: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_20_1.pdf

Z činnosti TJ Semčice

Vážení sportovní přátelé,

rok 2018 jsme zahájili sportem. V sobotu 6. 1. 2018 od 14:00 hodin proběhl další ročník Novoročního turnaje losovaných trojic v malé kopané, který se konal v tělocvičně semčické školy. Hrálo se tříkolově, systémem každý s každým na 1 x 5 minut.

Výsledky utkání určily následující konečné pořadí:

1. místo: Petr Kerner, Daniel Hanák, Pavel Mareš (14b);

2. místo: Jan Klimo, Nenčo Jordanov, Martin Šturma (12b);

3. místo: Martin, Roman Hřebík, Zdeněk Kroupa (8b);

4. místo: Aleš Moc, Radek Moc, Josef Hendrych (2b).

Nejlepší střelci:

1. místo: Pavel Mareš – 15 gólů;

2. místo: Jan Klimo – 13 gólů;

3. místo: Martin Hlavsa – 12 gólů.

Rozbor jednotlivých utkání proběhl bezprostředně po turnaji nad basou Pilsner Urquell a pak pokračoval v klubovně na koupališti.

 

Bruslení: Přesto, že počasí během letošní zimy tomu nenasvědčovalo, dočkali jsme se a díky pár opravdu mrazivým dnům jsme mohli koncem února vyndat brusle a vyzkoušet led na zamrzlém koupališti. Prvních pár odvážlivců přejelo po ploše jako zrcadlo v úterý 27. 2. Hned následující den se na ledu sešli kluci nejen ze Semčic, ale i jejich fotbaloví spoluhráči z Pěčic. Zimní radovánky na ploše koupaliště vyvrcholily o následujícím víkendu, kdy se uskutečnil hokejový zápas za účasti nejen chlapců, ale i dospělých, kteří si přišli vyzkoušet své hokejové dovednosti. Na ledovou plochu se vešly i maminky s dětmi, které si tu mohly vyzkoušet první krůčky na bruslích. V sobotu i v neděli byla účast opravdu hojná a bylo dobře, že sportovní příznivci využili těchto několika dnů, protože hned poté se led začal opět rozpouštět.

 

Valná hromada TJ Semčice, z. s.: V sobotu 3. března 2018 od 18:00 hod se v nové klubovně na koupališti konala valná hromada. Na té jsme mimo jiné museli doplnit výkonný výbor TJ. Tentokráte pouze o jednoho člena, kterým se stal bývalý předseda Ing. Roman Hřebík. Složení výboru TJ Semčice je následující: Jan Klimo – předseda, Radim Hynek – místopředseda, Jaroslav Michálek – pokladník, Zdeněk Kroupa – hospodář/správce sportovního areálu, Roman Hřebík – sekretář.

Jako každý rok se zpravidla po valné hromadě nastartuje sled brigád na přípravu sportovního areálu k zahájení sportovní i koupací sezóny. Tento rok nás čeká opět dost práce, a to především výměna oplocení areálu, zateplení hl. budovy, oprava střechy tribuny a další potřebné věci. Tímto bychom chtěli poděkovat obecnímu úřadu za to, že se do zvelebování našeho sportovního areálu aktivně zapojuje a investuje nemalé fin. prostředky.

 

Fotbálek: V sobotu 17. 3. 2018 od 14:00 hodin proběhl další ročník tradičního Pepíkovského turnaje losovaných trojic v malé kopané, který se konal v tělocvičně semčické školy. Hrálo se dvoukolově systémem každý s každým na 1 x 5 minut.

Tentokrát se sešlo celkem 14 hráčů, kteří byli losem rozděleni do 5 týmů. Smolařem turnaje se stal Zdeněk Kroupa, který si přišlápl míč a podvrtnul kotník. Výron v kotníku tak předčasně ukončil jeho účast v turnaji. Přejeme mu rychlou rekonvalescenci…

Výsledky jednotlivých utkání určily následující konečné pořadí:

1. místo: Roman Hřebík, Nenčo Jordanov, Aleš Moc (13b);

2. místo: Martin Toman, Daniel Hanák &company (11b);

3. místo: Martin Hlavsa, Pavel Mareš, Radovan Horák (10b);

4. místo: Petr Kerner, Jan Klimo, Martin Pařízek (4b);

5. místo: Martin Šturma, Josef Hendrych, Zdeněk Kroupa (2b).

Nejlepší střelci:

1. místo: Daniel Hanák – 14 gólů;

2. místo: Pavel Mareš – 13 gólů;

3. místo: Jan Klimo – 12 gólů.

Rozbor jednotlivých utkání proběhl bezprostředně po turnaji nad basou Pilsner Urquell a pak pokračoval na bowlingu v Nepřevázce. Sportovně-společenské části (společná večeře a bowling) se aktivně účastnily také manželky a přítelkyně hráčů.

 

Co nás čeká: Čekají nás tradiční akce, kterými areál otevřeme, a to je Rej čarodějnic (pondělí 30. dubna 2018 od 17:30 hod.), Prvomájový pochod (úterý 1. května 2018 ve 13:00 hod.) nebo první zápas jednoho z našich nohejbalových oddílů.

 

Nohejbal: Nohejbal má pro rok 2018 několik změn. „A“ družstvo – když to dopadne – bude hrát Liberecký kraj, odkud by v případě úspěchu chtělo postoupit do ligy. Naše obvyklé „C“ družstvo bude opět hrát okresní soutěž, i když ve zredukovaném složení. Soupisky ještě nejsou definitivně napsány, takže složení družstev bude známo později a najdete ho na webu TJ, kde jsou také další doplňující informace, jako jsou plány akcí a prací atd.

 

Závěrem bychom chtěli za TJ Semčice všem našim příznivcům a spoluobčanů popřát krásné Velikonoce.

 

Další informace můžete najít na https://tjsokolsemcice.webnode.cz/.

za TJ Semčice, z. s. Jan Klimo