z činnosti TJ Sokol Semčice - prosinec 2009

16.12.2009 10:13

 

prosinec 2009 

ročník 11, číslo 5

 

Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE

    Svatý Martin by tu už měl dávno být, ale bílého koně asi někde zapomněl. Snad nám pár sněhových vloček přinese alespoň o Vánocích.

    Areál odpočívá. Ukončení sezóny se nám letos – ostatně jako celé léto – opravdu „vydařilo“. Léto bylo takové, jaké bylo a třešničkou na dortu byla – námi „nezvaná návštěva“ o posledním víkendu. V neděli 29.9.2009 nás čekalo před zahájením pos­ledního turnaje roku nemilé překvapení. Vypáčená mříž, rozbité okno, uvnitř spoušť…. Škoda, kterou nám „návštěvník“ způsobil, bolí. Ale snad ještě horší je napravování vzniklých materiálních škod. Stojí to práci a úsilí opět několika lidí. Proto chci touto cestou poděkovat všem, kteří nám s odstraňováním škod po vloupání i se závěrečným posezónním úkli­dem kiosku i areálu pomáhali. Nebylo jich mnoho, ale o to větší DÍK !

    Sportovní činnost letošního roku každý oddíl zakončil po svém. Nohejbalisté uspořádali krásný večer v klubovně se zabíjačkovými hody a živou hudbou – nejen pro sebe, ale i pro ostatní členy Sokola. Bylo to moc fajn. Fotbalisté na závěr vyra­zili na soustředění do Příchovic. Každé odpoledne vyplnili nějakou aktivitou. Výšlapem na Vyhlídku, koupáním v libereckém bazénu nebo návštěvou Boskovických jeskyní.

    17.listopadu – jsme poskytli azyl (sprchu s teplou vodou) – cyklistům, kteří se zúčastnili závodů na Holých Vrších.

    Jako každý rok, i letos máme pronajatou tělocvičnu Masarykovy základní školy a sportovní aktivity jsme přesunuly tam. Pro nikoho, kdo by měl zájem, nejsou dveře zavřeny. Samozřejmě naopak. Rádi přivítáme nové sportovce – nikdo nemusí mít strach z přehnaně vysokých nároků na sportovně-fyzickou připravenost.

Tak kdy?

Fotbal: neděle 13.00 – 15.00 hod

Nohejbal : neděle 17.00 – 19.00 hod

Volejbal: pondělí a pátek 18.00 – 19.30 hod.

    Protože se pomalu blíží vánoční čas, přejeme všem – klid, dobrou náladu, pohodu a trochu víc času na své blízké. Až budete přejedeni bramborovým salátem a cukrovím, zaskočte si s námi zasportovat. Jako každý rok – chystáme pravidelné turnaje.

26.12.2009 – volejbal

27.12.2009 – nohejbal

3.1.2010 – fotbálek

    Přesné časy, proposice i další podrobnější údaje o naší organizaci najdete na našich webových stránkách: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/.

Jednoduše se na ně dostanete i díky odkazu na oficiál­ních stránkách Obce Semčice:https://obecsemcice.cz/

 

    Do roku 2010 mi dovolte popřát všem hodně zdraví a úspěchů – pro nás snad i těch sportovních.

Za TJ SOKOL Semčice – Vlaďka Hynková

 

 

NOHEJBAL

            Je tu podzim a sním i konec nohejbalových soutěží. Dovolte mi, abych Vás seznámil s poprázdninovým děním „ na kurtech“. V podzimní části nás čekali již pouze 2 zápasy. Konkrétně utkání v Libáni a doma proti Mnichovu Hradišti „B“. Zápasy to byli velice důležité, protože se v nich rozhodovalo o konečném umístění v tabulce 2. – 4. místo (o 1. místo šlo již jen teoreticky a to v případě klopýtnutí silného J. Vtelna)

            Libáň – Semčice, k tomuto utkání chci poznamenat, že se hrálo na pro nás neobvyklém povrchu – umělé trávě. Adaptace proběhla celkem úspěšně, protože jsme toto utkání vyhráli 4 : 3. Byl to vyrovnaný zápas. Chci zde poděkovat všem aktérům za zodpovědný přístup a zejména za koučování L. Kučerou. Jeho rady a postřehy „zpoza lajny“ byly velmi platné.

            Semčice – Mnichovo Hradiště „B“ – Byl to poslední soutěžní zápas tohoto roku. Soupeřem nám byl mladý tým, v jejímž středu hrají kluci, kteří pravidelně nastupují v dorostenecké lize. Očekávali jsme vyrovnané utkání, stejně jako tomu bylo na jaře v Mn. Hradišti, kde jsme zvítězili jen těsně. Opak byl pravdou, protože již po 4 odehraných zápasech (dvojkách, trojce a singlu) bylo o utkání rozhodnuto, protože stav byl 4 : 0 pro Semčice. Ve zbylých zápaeech (dvojkách a trojce) mohl soupeř pouze snížit skóre, což se mu částečně povedlo. Utkání nakonec skončilo naší výhrou 5 : 2.

V konečné tabulce jsme tedy skončili 2. o dva body za J. Vtelnem.

pořadí

tým

zápasy

výhry

prohry

skóre

body

1.

SK Jizerní Vtelno

10

9

1

47:23

18

2.

Sokol Semčice

10

8

2

41:29

16

3.

TJ Sokol Mnichovo Hradiště "B"

10

5

5

40:30

10

4.

NK Benátky

10

4

6

30:40

8

5.

Sokol Libáň

10

3

7

28:45

6

6.

NK Boseň

10

1

9

23:47

2

7.

Sokol Bradlec "B"

0

0

0

00:00

0

Sokol Bradlec B odstoupil ze soutěže. Jeho výsledky byly anulovány.

            V současné době probíhají tréninky v tělocvičně místní ZŠ a občasně také v tělocvičně hasičárny v Mladé Boleslavi a to díky Karlu Klimovi. Za což mu nohejbalový oddíl děkuje!

            Ještě než se rozloučím rád bych zde připomněl tradiční vánoční turnaj nad 100 kg, nebo 40 let, který se bude konat 27. 12. 2009 v tělocvičně místní ZŠ. Podrobnosti ještě upřesním v podobě plakátů!

            Závěr chci věnovat poděkování všem lidem, kteří se nás v průběhu sezóny chodili dívat a povzbuzovat a doufám, že se setkáme i v nadcházející sezóně.

            Rozloučení patří tradičnímu citátu, tentokráte jsem si ho půjčil od Filipa Klacka.

„Nahraj, já je tam vymargíruju…“

                                                                           Za nohejbal – Miroslav Kučera

 

 

VOLEJBAL

    Rádi bychom Vás pozvali na tradiční povánoční losovaný turnaj ve volejbale konaný dne 26.12.09 od 13:00 v tělocvičně školy Semčice. Jak volej-balisté i nevolejbalisté jsou srdečně zváni.

Startovné na osobu: 100 Kč.

Občerstvení v ceně startovného: boršč + guláš (zajištěno v Semčické hasičárně).

Registrace na tel. čísle 606 754 639 nejpozději do 22.12.09!

Sebou: jen a jen dobrou náladu a vhodnou obuv.

Těšíme se na Vás,

volejbalisté Semčice