únor 2014

17.02.2014 16:30

https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_16_1.pdf

Z činnosti TJ Sokol Semčice

 

Vážení a milí sportovní přátelé a fanoušci,

začal bych tradičně shrnutím vánočních turnajů. Vánoční turnaje proběhly ve stanovených termínech, a to:

26. 12. 2013 - vánoční nohejbalový turnaj (14 účastníků);

27. 12. 2013 - vánoční fotbalový turnaj (9 účastníků);

28. 12. 2013 - vánoční volejbalový turnaj (12 účastníků).

Všechny turnaje měly jako tradičně přátelskou atmosféru. To je to hlavní o co tu běží, vrcholové výkony se nechávají až na soutěžní turnaje a zápasy. Jsme rádi, že se sejdeme – vysportujeme něco málo z vánočních dobrot a pak posedíme s dobrým občerstvením. Za to letošní děkujeme Patrice Rejmonové a děvčatům z "Hasičárny".

Nohejbal

V letošní sezoně by se Semčickému nohejbalu mělo začít dařit zase o trochu lépe. Již v loňské sezóně jsme předvedli dle mého názoru kvalitní výkony a střed tabulky byl pro oba týmy zasloužený. Letos doufám, že budeme pomýšlet ještě na vyšší příčky, protože se nám podařilo rozšířit naše řady o dva kvalitní hráče, kteří budou na hostování v týmu "A". Nohejbalový fanoušek již zná Radovana Huka z Jizerního Vtelna, který u nás hrál již předminulý rok a Martina Folprechta z Bakova nad Jizerou. Oba hráči podávají stabilně kvalitní výkony a společně s nimi vytvoříme skvělý – vše válcující tým. Takže tým "A" bude nastupovat ve složení: Ondřej Hynek, Lukáš Kučera, Petr Vondráček, Radovan Huk a Martin Folprecht.

Také náš "B" tým posílil, a to o Radima Hynka, který v loni pomáhal "A" týmu, aby se nerozpadl. Nasbíral ve vyšší soutěži cenné zkušenosti, které teď určitě zužitkuje. Věříme, že se celý "B" tým bude snažit o ještě lepší umístění než to loňské (zatím jejich nejlepší). V letošní sezóně bude nastupovat ve složení: Radim Hynek, Roman Hřebík, Radek Makovec, Mirek Novotný, Zbyněk Řípa, Josef Brynych, Petr Renner, Honza Pokorný, Miloš Moc, Jiří Starý ml. a Jiří Motl ml. Jak jistě podle jmen vidíte, do "B" jsou zahrnuti i nohejbaloví žáci, protože chlapcům je už více než 15 let. Oni sami se rozhodli, že chtějí kopat za naše "B" a ne za dorost v Plazích. V letních měsících nejspíš proběhne další nábor pro malé nohejbalisty, termín a průběh náboru bude ještě upřesněn.

Dále bych Vás chtěl pozvat na sokolskou výroční schůzi, která se bude konat 8. 3. 2014 v Semčicích v klubovně sportovního areálu od 18 hodin. Zhruba v té době – pokud to počasí dovolí – by měly začít probíhat práce a úpravy ve sportovním areálu. Letošní sezóna pro nás znamená ještě více práce než v předcházejících letech. Oddíl nohejbalu se rozhodl pro rekonstrukci kurtů, protože na některých místech hrací plochy to s rovinou už dávno nemá nic společného. Touto cestou bych chtěl poprosit všechny ty, kterým na našich kurtech záleží a chodí si tam zasportovat, aby přišli pomoct, protože práce bude víc než dost. Jednotlivé termíny budou aktuálně upřesněny.

za výbor TJ Sokola Ondra Hynek


 

Fotbal

Minulý rok jsme se na novoroční turnaj nesešli vůbec – proto jsme se rozhodli místo novoročního turnaje uspořádat turnaj vánoční. Doufali jsme ve větší návštěvu, ale opakovala se situace z roku 2011. Na pravidelný fotbálek hraný každou neděli od 13 hod. přišlo jednou i 13 hráčů, ale na plánovaný vánoční turnaj dne 27. 12. 2013 dorazilo pouze 9 hráčů.

Rozlosovali jsme si týmy po třech hráčích a pustili se do hry. Nálada na turnaji byla dobrá, nikdo si nepřivodil žádné zranění. Všichni hráči nakonec skončili na stupních vítězů a dostali medaili. Vzhledem k nízkému počtu hráčů jsme si mohli dovolit hrát každý s každým dokonce tříkolově. Po sportovním odpoledni jsme se ještě pobavili u připraveného pohoštění v hasičárně a příjemně unavení jsme vítězství důkladně zapili.

  1. místo: R. Hřebík, P. Kerner, J. Brynych

  2. místo: P. Mareš, D. Košťál, P. Košťál

  3. místo: J. Klimo, T. Dobra, M. Šturma

 

Vánoční turnaj ve stolním tenise Ping–Semčice–Pong Open

Den před Štědrým večerem se v semčické hasičárně sešla překvapivě početná skupina vyznavačů stolního tenisu – 22 hráčů a 8 hráček.

Samotnému sportovnímu klání předcházela příprava – „Máňa“ i ostatní hasičská technika musela ven, plocha se zametla a vytřela. Přinesly se židle a stoly a samozřejmě také přivezly a sestavily 3 stoly na stolní tenis (zde je třeba poděkovat pánům Böhmovi, Karhanovi a Ramharterovi, kteří stoly na turnaj nezištně zapůjčili).

Turnaj byl hrán turnajovým systémem "na dvě porážky" a podle starých pravidel do 21 bodů: Zápas vyhrál ten, který jako první vyhrál 2 sady, vítěz postoupil dál ve vítězné větvi, prohrávající přešel do větve poražených. Kdo v turnaji 2x prohrál, ten v turnaji skončil.

Los určil úvodní dvojice a turnaj byl zahájen. Ženy měly svou samostatnou skupinu a díky optimálnímu počtu 8 hráček (ideální pro systém na dvě porážky) probíhalo u jejich stolu vše bez problémů. Protože vše běželo jak na drátkách, a také proto, že něžného pohlaví bylo přeci jen méně než mužského, skončil turnaj žen dříve než turnaj žen. Z 1. místa se radovala Kristýna Brzáková, na 2. místě se umístila Petra Tichá a na 3. skončila Zdena Lehká. Všechny tři hráčky „na bedně“ obdržely diplomy a byly dekorovány symbolickou medailí.

Mužům do optimálního počtu 24 hráčů (ideální pro systém na dvě porážky) chyběli 2 hráči. To v průběhu turnaje způsobovalo určité problémy, ale nebylo vhodné měnit předem stanovená pravidla, zvláště když se skupince rozhodčích (Ivana Hřebíková, Jan Klimo, Roman Klekner a Roman Hřebík) podařilo vzniklé problémy elegantně vyřešit.

Jednotlivé zápasy přinesly velké množství třísetových bitev. To svědčí o poměrně velké vyrovnanosti – tedy až na výjimky. Jednou z nich byl pan Zdeněk Procházka , který turnaj vyhrál bez ztráty jediné sady, a to je vzhledem k jeho věku úctyhodný výkon. Na 2. místě se umístil Roman Hřebík, který 2x prohrál právě s panem Procházkou a 3. místo obsadil Petr Kerner. Také první tři muži obdrželi diplomy a navíc ještě krásné poháry, které do turnaje věnoval Roman Klekner.

Symbolické startovné (á 20 Kč) bylo skutečně pouze symbolické, protože vybraných 600 Kč pokrylo pouze náklady na plyn a energie, a to bez nadsázky téměř na korunu přesně.

Vesměs pozitivní ohlasy na tuto akci jsou pro pořadatele motivující stejně tak, jako zájem a hojná účast hráčů. Turnaj se vydařil, a proto všichni věříme, že si ho znovu brzy zopakujeme – sice asi za jiných podmínek a možná i pravidel, ale určitě k všeobecné spokojenosti.

Za pořadatele Roman Hřebík