Shrnutí půlnočního fotbalového turnaje pořádaného Sokolem Semčice

19.09.2009 12:30

FOTBAL

     A znovu to počasí… jak jsem Vám avizoval v minulém čísle „zpravodaje“, měl dne 19.6. 2009 ve SA TJ Sokol Semčice proběhnout turnaj v malé kopané – Semčice Cup 2009. Jen několik hodin před zahájením turnaje byly kurty zavaleny přívalem vody a my museli (již ani nepočítám pokolikáté letos) turnaj zrušit. Protože jsme se s nepřízní počasí a s úplným zrušením turnaje nechtěli smířit, snažili jsme se najít vhodný náhradní termín konání. Z nemnoha možností jsme zvolili 21.srpen 2009.

     Při přátelském utkání se SG Kosořic, při příležitosti oslav 90.výročí založení Sokola Semčice, nám počasí přálo. Za podpory semčických fanoušků jsme s „fotbalovým“ soupeřem z Kosořic v řádné hrací době remizovali 2:2. V následném penaltovém rozstřelu se štěstí přiklonilo na naši stranu. Náš soupeř z Kosořic nám poděkoval za pozvání, pochválil nám jak sportovní areál, tak i kvalitu antukového povrchu, na kterém hráli poprvé a zároveň nás pozval k odvetnému utkání na travnatém hřišti v Kosořicích (podzim 2009 nebo jaro 2010).

     21. srpna 2009 to dlouho vypadalo, že nám počasí bude opět dělat naschvály. Až do začátku turnaje „Semčice Cup 2009“ se stále schylovalo k dešti, který nakonec přišel. Naštěstí jen ve formě drobné přeháňky - takže všech šest zúčastněných týmů mohlo bojovat o umístění bez zbytečných přerušení. Za hladký průběh turnaje je nutno poděkovat všem semčickým fotbalistů, kteří se podíleli na přípravě a průběhu turnaje, a také panu Petru KOŠŤÁLOVI, který se s přehledem postaral o organizační záležitosti a ozvučení areálu. Turnaj hraný systémem „každý s každým“ dle pravidel malé kopané na 2x12 minut skončil cca půl hodiny po půlnoci s následujícími výsledky:

 

    1. místo - Březovice; 4. místo - Dream Team Nepřevázka;
    2. místo - TJ Sokol Katusice; 5. místo - Mlýnská Zvěř Dobrovice;
    3. místo - TJ Sokol Semčice; 6. místo - Cadillac Luštěnice.

Nejlepší hráč turnaje Daniel KOŠŤÁL (TJ Sokol Semčice);

Nejlepší střelec turnaje (6 branek) Lukáš HYBŠ (TJ Sokol Katusice);

Nejlepší brankář turnaje – Martin VOLÁK (Březovice).

     Turnaj, hraný z větší části pod umělým osvětlením, se setkal s velmi pozitivním ohlasem u všech zúčastněných. Proto věříme, že Semčice Cup 2009 nebyl poslední fotbalový turnaj, hraný ve SA TJ Sokol Semčice, a že se nám ho podaří v příštím roce zopakovat a tím zařadit mezi tradiční společensko-sportovní akce v obci Semčice. 
 

S pozdravem „Sportu zdar“

Za fotbal Roman HŘEBÍK

Kontakt. tel. +420724283240

e-mail hrebikroman@seznam.cz