Semčický zpravodaj - duben 2010

16.04.2010 13:46

    Jak jinak začít tento příspěvek, než zmínkou o proběhlé Výroční členské schůzi TJ Sokola Semčice. Ta letošní se konala 27. února 2010 od 18:00 hod v klubovně na koupališti. Schůze proběhla dle obvyklého programu včetně zpráv o činnosti organizace a jednotlivých sportovních oddílů (kromě zprávy za oddíl volejbalu – nikdo z volejbalistů se nezúčastnil…), zprávy o hospodaření a plánu akcí na rok 2010. V rámci schůze byli přítomní také seznámeni se záměrem Sokola změnit ceny a systém vstupného na koupaliště ve volné přírodě Semčice pro koupací sezónu 2010 (viz níže).

    I další bod schůze se týkal financí – šlo o návrat k tradicím – k vybírání ročních členských příspěvků. Domnívám se, že 100,-Kč ročně (2,-Kč týdně) je akceptovatelná částka pro všechny členy Sokola. Povinnost platit roční členské příspěvky se vztahuje hlavně na aktivní členy Sokola, kteří jakýmkoliv způsobem využívají výhod z členství v sokolu plynoucí (bezplatné kurty, zvýhodněná tělocvična,…). S povděkem přivítáme také zaplacení členských příspěvků od ostatních členů Sokola (výše příspěvku není důležitá), kteří cítí svou sounáležitost s naší sportovní organizací.

    Jako každý rok, tak i letos přichází spolu s jarem spousta práce a povinností. Nohejbalisté zahájí svou soutěž domácím zápasem proti Jičínu „B“ již 28. 4. 2010 a do té doby musí být hrací plocha připravena. Musíme také uklidit celý areál a připravit ho k letnímu provozu. Dále se bude stříhat, sekat, hrabat, zametat, brousit, natírat, a pokud zbudou síly a čas, tak i budovat - např. stání na kola. SDH Semčice zabezpečí vyčištění studní a samozřejmě vyčištění a natření nádrže. Z tohoto jasně vyplývá, že nás čeká spousta práce, která bude vyžadovat značné úsilí a hlavně spousty brigádnických hodin. Každá pomoc je dobrá. Přijďte a pomozte nám a tím i sobě, protože areál není jen pro Sokoly, ale hlavně pro širokou veřejnost. I tady jednoznačně platí: „Jaké si to uděláš – takové to máš“. Z níže uvedeného ceníku bude zřejmě, co je tím myšleno…

    Kvapem se blíží měsíc květen a s ním i naše pravidelné společensko-sportovně-kulturní akce: Rej čarodějnic a 1. májový pochod. Rej čarodějnic nám letos vyšel na pátek, a tak začneme 30. dubna v 17:30 hod na koupališti. Kromě sportovně-zábavních soutěží pro ty nejmenší, uspořádáme taktéž soutěž masek s čarodějnickou tematikou – nejlepší maska bude odměněna (soutěže se samozřejmě mohou zúčastnit i dospělí: „dospělé čarodějnice a dospělí čarodějové“). Reprodukovaná hudba, táborák a občerstvení je samozřejmostí.

    V sobotu v 13:00 hod vyrazíme z koupaliště na oblíbený 1. májový pochod okolím Semčic. Trasa, terén i vzdálenost pochodu budou zvoleny tak, aby se „procházky“ mohly zúčastnit jak rodiny s malými dětmi, tak i rodiny s dětmi v dětských kočárcích. Občerstvení v průběhu pochodu i po návratu do sportovního areálu Semčice bude zajištěno. Tímto zveme všechny zájemce k hojné účasti – ještě kdyby nám tak počasí přálo…

Aktuální informace o akcích, brigádách a ostatním dění v jednotlivých oddílech a v TJ Sokolu Semčice můžete sledovat na našem webu: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo na webu obce Semčice: https://www.obecsemcice.cz/.

            Sportu zdar

Předseda TJ Sokol Semčice Ing. Roman HŘEBÍK

Kontakt. tel. +420724283240

e-mail hrebikroman@seznam.cz

 

NOHEJBAL

    Vážení sportovní přátelé, již nám začalo jaro a s ním je spojený i začátek nohejbalové sezóny. Nedávno proběhla okresní nohejbalová schůze, na níž jsem se dozvěděl podrobnosti pro nadcházející sezónu.

    Semčice bude v roce 2010 reprezentovat jeden tým, který bude hrát okresní přebor II. třídy.

    V týmu oproti sezóně 2009 došlo k několika změnám. Na hostování odešel Lukáš Kučera – konkrétně do týmu Kolomut (hrají vyšší soutěž). Naopak z hostování se k nám vrátili Martin Henyš a Franta Suchý (NK Hlavenec). Během zimní přípravy se k nám připojil Kuba Konečný a také bratři Hynkové Ondra a Radim. Během zimního trénování se vytvořil dobrý kolektiv a já pevně věřím, že si sezónu užijeme a na jejím konci se budeme moci pyšnit umístěním na předních příčkách.

    K tomuto chci upozornit na změnu hracího systému. Ve skupině je pouze 6 účastníků, a tak tradiční dvoukolový hrací systém stihneme odehrát ještě do prázdnin a v podzimní části nás čeká play-off, případně play-out.

Tzn., že po odehrání všech zápasů v základní části se v play-off utkají první 4 týmy o celkové vítězství v soutěži:

1. tým proti 4. týmu – hraje se 1 zápas na hřišti 1. týmu – vítěz postupuje do finále;

2. tým proti 3. týmu – hraje se 1 zápas na hřišti 2. týmu – vítěz postupuje do finále.

Finále se odehraje také na jeden zápas, a to na hřišti lépe umístěného týmu po základní části. Vítěz postupuje do I. třídy okresního přeboru. Stejně tak proběhne utkání o 3. místo.

Play-out proběhne dvoukolově. Začíná se na hřišti 5. týmu po základní části a poražený sestupuje do III. třídy okresního přeboru.

Sestava: Miroslav Kučera, Josef Vondráček, Petr Vondráček, Filip Klacek, Radek Makovec, Karel Klimo, Bohumil Toman, Jiří Dvořák, Ondřej Hynek, František Suchý, Tomáš Richter, Milan Hrádek, Radim Hynek, Jakub Konečný a Martin Henyš.

 

Rozpis utkání:

DATUM

DEN

ČAS

DOMÁCÍ

HOSTÉ

28. 4.

středa

16:30

Semčice

Jičín "B"

5. 5.

středa

16:30

Boseň

Semčice

12. 5.

středa

16:30

Semčice

Mn.Hradiště"B"

19. 5.

středa

16:30

Semčice

Libáň

26. 5.

středa

16:30

Benátky

Semčice

1. 6.

úterý

16:30

Jičín "B"

Semčice

9. 6.

středa

16:30

Semčice

Boseň

15. 6.

úterý

16:30

Mn.Hradiště"B"

Semčice

23. 6.

středa

16:30

Libáň

Semčice

30. 6.

středa

16:30

Semčice

Benátky

8. /9. 9.

út/st

16:00

play-off 1. - 4., 2. - 3.

8. /9. 9.

út/st

16:00

play-out 5. - 6. (1. zápas)

15. /16. 9.

út/st

16:00

play-off - finále

15. /16. 9.

út/st

16:00

o 3. místo

15. /16. 9.

út/st

16:00

play-out 5. -6. (2. zápas)

 

    Pozvání na naše domácí zápasy je samozřejmostí a celý nohejbalový tým se těší na Vaši podporu.

 

Za nohejbal Miroslav Kučera

 

 Fotbálek „Na Pepíka - 2010“

    Tradiční turnaj losovaných trojic v malé kopané - „Fotbálek Na Pepíka“ opět proběhl v tělocvičně místní ZŠ, tentokrát však již v pátek 19. března 2010. Změna tradičního termínu konání – sobota odpoledne – byla vyvolána termínem zahájení jarní části fotbalové sezóny 2009/2010. I tak se turnaje zúčastnilo 15 hráčů, kteří byli losem rozděleni na pět tříčlenných týmů.

Turnaj hraný systémem „každý s každým“ na 2 x 4 minuty skončil s těmito výsledky:

1. místo – Ondřej HYNEK, Petr KOŠŤÁL a Martin SLÁDEK;

2. místo – Pavel MAREŠ, Zbyněk ŘÍPA a Roman HŘEBÍK;

3. místo – Luděk VESELÝ, Norbert KOVÁČ a Petr KERNER.

Nejlepší střelci:         Norbert KOVÁČ (14 branek);
Petr KERNER (9 branek);
Roman HŘEBÍK (9 branek).

 

    Turnaj proběhl v bojovném, avšak přátelském ovzduší - v duchu „fair play“. V průběhu turnaje nedošlo k žádnému vážnému zranění. O to více zamrzí, že po ukončení turnaje, ve sprchách, uklouzl na vlhké podlaze Zbyněk ŔÍPA a vážně si poranil koleno…

    Po vyhlášení výsledků turnaje jsme se přesunuli do klubovny TJ Sokola Semčice, kde bylo připraveno občerstvení. Zde jsme v družné zábavě provedli rozbor turnaje a započali spřádat plány na letní sezónu 2010.

 

Za fotbal Roman HŘEBÍK

 

Memoriál Josefa REJMONA v mariáši

    V klubovně TJ Sokola Semčice ve SA Semčice proběhl dne 13. 2. 2010 od 15:00 hod memoriál Josefa REJMONA ve „čtyřkovém“ mariáši. Samotného turnaje se zúčastnilo 8 hráčů, kteří byli losem rozděleni ke dvěma stolům. Škoda, že nepřišlo alespoň o dva vyznavače „čtyřkového“ mariáše více, protože v záloze vyčkávali další dva kvalitní hráči, kteří tak nemohli do bojů o celkové prvenství zasáhnout.

    Turnaj pod patronátem Jiřího DVOŘÁKA a Karla KLIMA st. proběhl v přátelské atmosféře, kdy veškeré sporné momenty byly v samém zárodku eliminovány a to díky dopředu jasně definovaným pravidlům.

    Po více jak čtyřech hodinách hry, přerušených pouze krátkými přestávkami k výměně hráčů (losované) u jednotlivých stolů a přestávkou na občerstvení, organizátoři letošní ročník memoriálu Josefa REJMONA ve „čtyřkovém“ mariáši ukončili. Po přepočítání výher a proher jednotlivých soutěžících došli k následujícímu pořadí:

1. místo – Roman ČERNÝ                 (+30,20);

2. místo – Jiří MOTL              (+15,90);

3. místo – Jiří DVOŘÁK                    (+12,60);

4. místo – Eduard ZÍTKA                  (+  7,70);

5. místo – Pavel ŽATEČKA               (+ 4,60);

6. místo – Martin JANDA                  (- 21,50);

7. místo – Pavel MATOUŠEK           (- 23,70);

8. místo – Josef SLÁDEK                  (- 25,80).

    Účastníci turnaje na prvním až třetím místě byli oceněni diplomem a věcnou cenou. Vzhledem k tomu, že některým hráčům uplynulé 4 hodiny hraní nestačili, zasedli tito opět ke stolům a v družné zábavě pokračovali ve hře. Poslední hráči a hosté odcházeli z klubovny v dobré náladě až v pozdních nočních hodinách.

Roman HŘEBÍK

 

Aerobic – aneb cvičení v Semčicích

            Jak jsme začaly v Semčicích cvičit aerobic??? Předseda TJ Sokol Semčice a pejskař v jedné osobě se při jedné procházce potkal s maminkami z nové zástavby. Slovo dalo slovo, poslali si pár e-mailů a 5 nadšenkyň v čele se Zuzanou Zahrádkovou se sešlo 25. 2. 2010 v 19 hodin večer v tělocvičně místní ZŠ k první hodině. Sice si všichni mysleli, že na první hodinu přijde více zájemkyň o cvičení, ale i tak si pod taktovkou Z. Z. dobře zacvičily.

            Do dalšího čtvrtka se informace o cvičení ještě rozšířila a večer bylo v tělocvičně připraveno již 12 cvičenek z řad novopečených, ale i zasloužilých maminek.

            Od té doby se scházíme pravidelně každý čtvrtek v 19 hodin. Začínáme lehkou aerobicovou sestavou na zahřátí a potom formujeme svá těla díky posilovacím cvikům. Na závěr nesmí chybět protažení a s úsměvem odcházíme odreagované zpět ke svým domácím radostem i starostem.

            Děkuji za celý kolektiv Z. Z., že se ujala role cvičitelky a připravuje nám na každou hodinu program. Už zaznívají nápady, čím bychom si mohly hodiny cvičení zpestřit (Pilates, Švihadla,…). Zároveň tímto zvu do našich řad další zájemce o cvičení. Cvičení je vhodné i pro začátečníky bez zkušeností s aerobikem. S sebou pouze sportovní oblečení, vhodnou obuv (se světlou podrážkou), podložku na cvičení, lehké činky (třeba půllitrové plastové lahve) ručník, pití a kdo má, tak gumičky na cvičení…

            Věřím, že chuť do cvičení nám vydrží nejen do prvních letních dnů, ale i po prázdninách a staneme se tím další zájmovou sportovní skupinou TJ Sokol Semčice.

           

Vendula Kernerová

 

 

Ceník vstupného
na koupaliště ve volné přírodě Semčice

Jednotlivé vstupné na koupaliště ve volné přírodě Semčice
pro letní období od června do září 2010

Děti do 5 let

ZDARMA

Děti od 5 do 15 let, nevýdělečně činní do 26 let a důchodci

10,-Kč

Dospělí

20,-Kč

 

Zvýhodněné vstupné na koupaliště ve volné přírodě Semčice
pro letní období od června do září 2010

pro školy, dětské tábory a organizované skupiny

1 odpovědný vedoucí + 10 dětí

60,-Kč

 každé dítě skupiny do počtu 10 členů 

7,-Kč

 každý dospělý ve skupině nad počet 10 dětí

15,-Kč

            Při pobytu ve SA TJ Sokola Semčice jsou školy, dětské tábory a organizované skupiny povinny se řídit Metodickými pokyny k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí, žáků
a studentů ve školách a školských zařízeních zřizovaných Ministerstvem školství, mládeže
a tělovýchovy ze dne 22. prosince 2005, č.j.: 37 014/2005-25.

 

Permanentní vstupenky na koupaliště ve volné přírodě Semčice
pro letní období od června do září 2010

Děti, nevýdělečně činní do 26 let a důchodci

(podmíněno min. 5 brigádnickými hodinami)

ZDARMA

Děti, nevýdělečně činní do 26 let a důchodci

100,-Kč

Dospělí

(podmíněno min. 5 brigádnickými hodinami)

100,-Kč

Dospělí

150,-Kč

Členové TJ Sokola Semčice

100,-Kč

Členové TJ Sokola Semčice

(podmíněno min. 10 brigádnickými hodinami)

ZDARMA

 

Výbor TJ Sokol Semčice