Semčice Cup 2011 - zhodnocení

14.09.2011 07:07

    Dne 26. srpna 2011 se konal v areálu semčického koupaliště 3. ročník turnaje v malé kopané pod názvem“Semčice Cup 2011“.

    Počasí nám, po předchozích dvou, deštěm zmáčených ročnících, tentokrát opravdu přálo a ukázalo nám svoji vlídnější tvář.Teploty dosahovaly tropických hodnot a na obloze nebylo vidu po jediném mráčku, za což se sluší poděkovat všem meteorologům včele s Dagmar Honsovou J. Sluncem rozžhavené antukové kurty se tak již nemohly dočkat stejně nažhavených fotbalistů. Marně však čekaly na tým Cadillacu z Luštěnic, který se asi hodinu před plánovaným začátkem z turnaje telefonicky odhlásil. Za toto jim patří velké „poděkování“. Turnaje se tedy nakonec zúčastnilo, stejně jako loni, pouze 5 mužstev.  

    Vítězství z předchozích dvou ročníků, a tedy útok na případný hattrick, přijeli obhajovat hráči z Březovic. O něco blíže to k nám měli hráči z Dobrovice, a zbylé tři týmy tvořili hráči ze Semčic a okolí. Třetí mužstvo pak hráči sdruženi kolem Martina Šturmy startující pod názvem „Borat tým“. Domácí TJ Sokol Semčice, stejně jako loni, vsadil na dva týmy, čili Semčice „A“ a Semčice „B“.

    Zahajovací utkání stylově patřilo loňským vítězům, kteří se utkali s týmem Dobrovice. Cestu za obhajobou začali hráči Březovic vítězstvím v poměru 4:2.

    Druhý zápas patřil domácím hráčům Semčic „B“, proti kterým se postavili hráči Borat týmu. Vyrovnané utkání, které v normální hrací době skončilo remízou 1:1, museli rozhodnout pokutové kopy. V nich měli větší štěstí hráči Semčic „B“ a připsali si tak do tabulky 2 body za vítězství 2:1p.

    Do třetího utkání nastoupili hráči Semčic „A“ proti kterým se postavil Borat tým. Utkání se začalo vyvíjet lépe pro domácí tým Semčic „A“, kteří se po nervózním začátku, dostali do vedení 2:0. Hráči Boratu se však nevzdali a snížili na 2:1. Závěr utkání však již patřil hráčům Semčic „A“, kteří nakonec zvítězili 4:2.

    Ve čtvrtém utkání proti sobě nastoupili hráči Semčic „B“ a Březovic. Utkání bylo opravdu zajímavé a místy i správně vyhecované. Na chuť si tak přišli především diváci, kteří nejedenkrát byli svědky početných diskuzí a emocí mezi hráči jednotlivých týmů.  Hodně práce měl zejména rozhodčí utkání, který musel udělit dokonce i několik 2-minutových trestů. Větší štěstí měli nakonec hráči Březovic a zvítězili v poměru 1:0. Připsali si tak do tabulky již druhé vítězství v turnaji.

    Do pátého  utkání, které pomyslně rozdělilo turnaj na dvě poloviny, nastoupili hráči Dobrovice a domácí  Semčice „B“. Domácí hráči, „rozpumpovaní“ z předchozího nervózního utkání, v něm utrpěli již druhou porážku na turnaji. Tentokrát v poměru 1:4 z jejich pohledu.

    Turnaj se tedy přehoupl do své druhé poloviny. Proti sobě se postavili domácí Semčice „A“ a hráči Březovic, kteří by se v případě vítězství již mohli radovat z celkového vítězství v turnaji. Vyrovnané utkání, které v normální hrací době skončilo, díky perfektně fungujícím obranám na obou stranách, bezbrankovou remízou, musely rozhodnout opět pokutové kopy. V nich měli větší štěstí domácí Semčice „A“. Do tabulky si tak připsali 2 body za vítězství 1:0 po penaltách.

    Na řadu přišlo sedmé utkání turnaje a hráči Březovic v něm nastoupili proti Borat týmu ke svému poslednímu zápasu turnaje. Tento zápas hráči Březovic prohráli 0:1 gólem, po kterém reklamovali faul na brankáře. Rozhodčí zápasu vše viděl a zcela po právu branku uznal. Tým Březovic měl za sebou poslední zápas a čekal, kam jej v konečném pořadí vynesou zbývající výsledky soupeřů.

    Do osmého utkání proti sobě nastoupili hráči Semčic „A“ a Dobrovice. Utkání bylo dlouho vyrovnané, do vedení se dostali hráči Semčic „A“ a až v úplném závěru stanovili konečný výsledek utkání v poměru 2:0 pro domácí.

    Předposlední  deváté utkání přineslo divákům podívanou v podobě derby mezi týmy Semčice „A“ a Semčice „B“. „Áčko“, hnáno vidinou celkového vítězství v turnaji, v něm porazilo chlapce z „B“ mužstva v poměru 4:0.

    V posledním utkání letošního turnaje nastoupilo mužstvo Dobrovice v přímém souboji o třetí místo proti Borat týmu. Lépe se vedlo dobrovickým, kteří zvítězili 3:2.

 

    Konečné pořadí turnaje:

  1. místo Semčice „A“
  2. místo Březovice
  3. místo Dobrovice
  4. místo Borat tým
  5. místo Semčice „B“
  • Nejlepším střelcem a hráčem turnaje se stal Pavel Mareš (Semčice „A“)
  • Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Martin Volák (Březovice)

 

 

    Na potřetí se nám konečně turnaj vydařil i výsledkově, neboť celkové vítězství konečně zůstalo na domácí půdě. Dalším pozitivem bylo vydařené počasí a fakt, že se během turnaje nikomu nic nestalo. Nezbývá než poděkovat všem zúčastněným za sportovní výkony a pořadatelům za vzornou organizaci turnaje.

Martin Sládek

pár fotek