říjen 2018

08.10.2018 23:36

Zdroj:  https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_20_3.pdf 

Z činnosti TJ Semčice

Po hektickém jaru, které přineslo řadu pozitivních změn v celém sportovním areálu (jak bylo popsáno v minulém čísle Semčického zpravodaje), přišlo krásné léto. Léto, které přilákalo mnohem více návštěvníků koupaliště než obvykle…

 

Koupací sezóna 2018

Jedna z nejlepších koupacích sezón Koupaliště Semčice za dlouhou řadu let byla zahájena 5. června a ukončena 31. srpna 2018. Návštěvnost koupaliště byla třikrát vyšší než v loňském roce. Teplo, sucho a velký počet návštěvníků ale také znamenal mnohem více práce s údržbou kvality vody (řasy, žáby, sinice, poletující nečistoty z polí a stromů). A tak je zde na místě poděkovat všem, kteří se o chod koupaliště starali a hlavně panu Janatovi za vybírání vstupného, bez kterého by nebylo na chemii, úklid a čištění koupaliště.

Kvalitu vody prověřovala Krajská hygienická stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze. Více zde: https://www.khsstc.cz/koupaliste.aspx?id=198&reg=6

 

Šenk Nad Sítí

Občerstvení na koupališti Semčice bylo „neoficiálně“ otevřeno již na Rej čarodějnic, ale oficiálně byl provoz zahájen až v den konání představení divadelního souboru Hálek Nymburk dne 26. května 2018. Oficiální ukončení letního provozu kiosku je plánováno na neděli 30. září 2018. Mimosezóní provoz „klubovny TJ Semčice“ je i nadále možný, ale jen po předchozí domluvě a po schválení Výkonným výborem TJ Semčice z.s.

Nicméně ve sportovním areálu jsme jen nepracovali, nechodili se koupat nebo na pivo, ale také sportovat:

 

Nohejbal

TJ Semčice „A“ – Krajský přebor libereckého kraje

Historicky první vítězství v krajském přeboru! To je vizitka našeho „A“ mužstva pro sezonu 2018. ,,Po kvalitní zimní připravce se ukázalo, že nám to stále kope. Mám radost ze všech hráčů, na kterých bylo vidět, že hrají s chutí a baví je to,“ konstatoval hrající trenér Dušan Moc. ,,Jediná hořkost porážky, jinak samé výhry. Musím pochválit všechny hráče za opravdu profesionální přístup,“ uvedl kapitán mužstva František Grebeň.

Děkujeme všem divákům, kteří nás přišli podpořit na domácí zápasy. Doufáme, že jejich přízeň a podpora vydrží i do další sezony.

Více na: https://cms.tjsokolsemcice.webnode.cz/nohejbal/

Za „A“ tým Dušan Moc & František Grebeň

 

TJ Semčice „C“ – Okresní soutěž mladoboleslavského okresu

Po slibném jaru, které nám přineslo pouze samá vítězství, jsme měli velmi slibně vykročeno k 1. místu v Okresní soutěži. Na podzim ale přišlo první zaváhání v derby s Dobrovicí. Naštěstí to bylo jediné zaváhání v celé sezóně – následně jsme doma porazili Benátky nad Jizerou, v Zárybech těsně vyhráli a také v posledním domácím zápase jsme jen v pěti hráčích zvládli otočit zápas se Sokolem Bradlec a zvítězili 4:3.

Celkově to byla velmi úspěšná sezóna, ale postup do vyšší soutěže (Okresní přebor) musíme řádně zvážit, protože přebor se hraje jen na dva dopady.

Chci také poděkovat všem hráčům, kteří poctivě chodili na zápasy i na tréninky a také divákům za jejich podporu. Zvláštní poděkování patří Jiřímu Motlovi st., který nám jezdil fandit i na všechna venkovní utkání.

Více na: https://cms.tjsokolsemcice.webnode.cz/nohejbal/

Za „céčko“ Jan Klimo

 

Půlnoční nohejbalový turnaj

A byl tu znovu pátek po „Haně“ a to v Semčicích každý rok znamená, že se koná další – letos už 38. – ročník Půlnočního nohejbalové turnaje losovaných dvojic.

Pro letošní rok jsme objednali pěkné počasí a to nám přineslo opět nejen velkou účast hráčů, ale i hodně fanoušků, kterých bylo více než dvě stovky.

Hráčů bylo oproti loňsku jen 44, ale i tak jsme je losem rozdělili do 3 skupin. Pro příští rok plánujeme změnu – hráče rozdělíme do více skupin tak, aby se zkrátily pauzy mezi jednotlivými utkáními. Bude to sice organizačně náročnější, ale uvidíme, jak si s tím poradíme.

Výsledky:

1. místo: Bedlivý Martin & Miškovský Radek;

2. místo: Hynek Ondřej & Polák Martin;

3. místo: Košťál Daniel & Feistauer Ladislav.

Hlavními sponzory byly a ceny pro vítěze dodaly firmy: Tereos TTD, a. s., Walter CZ s. r. o., ELEKTROSERVIS Mulač, s. r. o., TJ Semčice z. s.

Organizátoři turnaje – Jan Klimo, Petr Košťál st. a Petra Měšťanová děkují za pomoc všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu turnaje, zejména pak Milanu Hrádkovi, Petru Kernerovi, Radku Makovcovi, Miloši Mocovi, Janu Pokornému, Romanu Hřebíkovi, Zděnku Kroupovi, Radimu Hynkovi, Petru Košťálovi ml. a řadě dalších.

Předseda TJ Semčice z. s. Jan Klimo

 

Fotbal

Letní – pro semčický fotbal „okurková“ – sezóna pomalu končí a amatérští fotbalisté již spřádají plány na zahájení další zimní sezóny.

Pravdou je, že jsme i v letním období měli snahu o trochu pohybu a 2x se sešli na novém umělém povrchu semčické ZŠ, ale náš přetrvávající problém (slabá a „lehce přezrálá“ hráčská základna podpořená obdobím dovolených a jiných letních aktivit) se i tentokrát projevil v plné síle. Z těchto důvodů jsme se sešli v dostatečném počtu pouze 29. dubna a 12. května 2018, a to ještě za vydatné pomoci žerčických fotbalistů.

O to více se těšíme na zimní sezónu a doufáme, že se k nám někdo nový přidá a doplní náš prořídlý tým. Nejde nám o žádné výsledky a nedostižné mety, ale o radost z pohybu, za který se následně odměníme pivkem.

Takže pokud si to chce někdo vyzkoušet, ať přijde. Pokud někdo víte o někom, kdo by měl zájem, dejte vědět. Rádi přivítáme každého nadšence, který má chuť se trochu hýbat! Scházet se budeme pravidelně každou neděli v tělocvičně místní ZŠ od 13:00 do 15:00 hodin.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť, Petr Kerner

 

Volejbal

Volejbalová letní sezona byla plná překvapivých výsledků, soustředěných výkonů, často i výkopů a zábavy. Po zprůměrování výsledků ze všech 4 odehraných turnajů se stále držíme v závěsu za 1. místem a pyšnit se můžeme i z pořadatelství jednoho z nich.

Na domácí půdě, lépe řečeno antuce, jsme v sobotu 29. července 2018 přivítali 4 týmy. Vyniknout jsme nechali téměř kompletní semčickou sestavu, když jsme do hry, lehce strategicky, nasadili 2. týmy. Ceny za 2. a 6. místo zůstaly doma.

Semčický volejbalový tým na tradičním turnaji smíšených družstev v Doubravičce v sobotu 18. srpna 2018 v silné konkurenci 10 týmů zvítězil před Benátkami nad Jizerou a Beznem. Na úspěchu se podílely opory semčického volejbalu Hana, Eva, Pepa, Jirka, Pavel, Petr a střídající posila ze zahraničí Matej Šedo.

A zvesela do obce Veselá! A ještě veseleji z ní se našemu týmu v červnu odjíždělo, když po odehrání 3 zápasů obdržel diplom za 2. místo.

Finální turnaj, opět v obci Veselá, se odehrál v září. Jako jediný nepřinesl dobrý výsledek. Na našem týmu se na konci sezóny zřejmě už podepsala únava a drobná zranění hráčů zablokovala šanci na lepší umístění než je místo poslední.

Přes závěrečný neúspěch všem hráčům děkuji za reprezentaci semčického volejbalu a všem fanouškům za skvělou podporu.

Plánovaný zářijový turnaj amatérských mixů se u nás bohužel kvůli nízkému počtu nahlášených týmů nekonal. I tak můžeme být s letošní extra prosluněnou volejbalovou sezónou maximálně spokojeni.

Sportu zdar a třeba opět za rok, Eva Čihulková

 

Memoriál Bohumila Sládka

Letos se největší volejbalový turnaj v Semčicích – 51. ročník volejbalového turnaje v Semčicích, který byl zároveň 34. ročníkem Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů a 7. ročníkem volejbalového turnaje žen – konal v netradičním termínu, a to již 30. června 2018, ale do budoucna to vypadá, že se tento dřívější termín stane pravidlem. Dlouhodobě se snažíme najít nějaký všem vyhovující termín pro tento volejbalový svátek, ale nějak se nám to nedaří. Dokonce jsme zvažovali i možnost, že turnaj nebudeme pořádat vůbec, ale pak přijde termín konání, přijedou nadšení volejbalisté a vše je jinak. Je fakt, že doby, kdy k nám jezdívalo více jak 15 týmů, jsou asi nenávratně pryč, a všichni víme, že se to už nevrátí, přesto všichni, kteří se kolem turnaje pohybují (pořadatelé a hlavně sportovci) chtějí tuto dlouholetou tradici zachovat. Proto rok od roku vymýšlíme, co a jak udělat pro příště lépe, a tak je všem moc líto, že na turnaj nechodí ve větším počtu sport milující diváci a dokonce ani místní bývalí volejbalisté, kteří by hráče podpořili.

A věřte, že je na co se dívat. Pravidelně k nám jezdí hráči 1. ligy i někteří extraligoví hráči z Benátek nad Jizerou, Liberce, Odolené Vody, Příbrami či Kladna. Nízký počet zúčastněných týmů rozhodně neznamená, že je nízká i herní úroveň, ba naopak. Týmy okolních obcí, které se dříve turnaje pravidelně účastnily, si jsou vědomy velkých výkonnostních rozdílů, a tak se spíš přijedou jen podívat na kvalitní volejbal než si v tak silné konkurenci zahrát.

Pomalu se nám otáčí také poměr účastnících se mužských a ženských týmů, ale to vůbec nevadí – všichni, kdo k nám přijedou, přijedou rádi, a to je hlavní.

Konečné pořadí mužů:

Potřetí se na 1. místě umístili hráči týmu Umakartoví čela (Odolena Voda), druzí skončili boleslavští Prasyl MB a třetí příčku obsadila omlazená Česká Lípa.

Pořadí žen:

Stejně jako loni vyrálo družstvo Inka týmu z Liberce, 2. skončily juniorky Prasylu MB, 3. a 4. příčku obsadila družstva žen z Prahy (navrátivší se Jelzinky a mladé hráčky Chill Crew).

Počasí nám letos přálo (nepřihnala se žádná „rychlobouřka“, tak jako většinou), a tak všichni doufáme, že jak se nám letos vylepšilo počasí – možná díky změně termínu – tak se pro další roky vylepší i účast týmů.

Za pořadatele Vlaďka Hynková

 

Semčické Rockování

V sobotu 23. června 2018 se konal již 6. ročník Semčického Rockování. Přípravy akce provázelo krásné počasí s tropickými teplotami, ale v den „D“ se vše změnilo – rockový večer, který se pomalu stává tradicí, provázel déšť a i teplota brutálně klesla.

Letos nám přijely zahrát kapely: Dědkové, Sour Bitch, Daily Coffee, Inkoust Pana Boučka, STROM a Soumrak band.

Přestože na Rockování přišly jen necelé 2 stovky lidí, jsem přesvědčený, že by si tato akce zasloužila mnohem více fanoušků. Ale rozhodně mě to neodradí a v pořádání Semčického rockování budu pokračovat už jen třeba proto, že akci dělám se skvělými lidmi, kamarády – srdcaři a nadšenci. Tímto jim všem ještě jednou mnohokrát děkuji!

Semčické Rockování je kulturně-společenská akce o hudbě, srdci, kamarádství, radosti a obrovském nadšení pro dobrou věc; rozhodně ne o komerci a dělaná pro peníze.

Na závěr ještě jednou všem, kteří tuto akci podporují a pomáhají, DĚKUJI. Zvláště se sluší poděkovat TJ Semčice za propůjčení areálu, který celé akci dodá obrovské kouzlo. Bez tohoto magického místa bych do toho asi ani nešel. Již teď se těším na další, 7. ročník (pravděpodobný termín konání: 22. června 2019).

Rockenrolu ZDAR! Radek „MAKY“ Makovec

 

Co ještě dodat?

Snad jen, že oficiální ukončení letní sportovní sezóny 2018 TJ Semčice z.s. proběhlo v kruhu těch nejvěrnějších v sobotu 22. září 2018 od 14:00 hod. Zahráli jsme si jen tak pro srandu nohejbal, dali obíhačku a stolní fotbálek. K tomu se čepovalo plzeňské pivo a točila vepřová kýta.

Sekretář TJ Semčice z. s. Roman Hřebík

 

Co bude dál?

  • Podzimní úklid areálu;
  • Zazimování koupaliště, kiosku, klubovny, šaten a celého areálu;
  • Zahájení „halové“ sezóny;
  • Vánoční/Novoroční turnaje a Valná hromada TJ Semčice z.s., ale o tom zase příště.

Výkonný výbor TJ Semčice z.s.