Memoriál Bohumila Sládka - hodnocení

01.07.2017 22:22

    Ideálně - na 1. července 2017 - nám vyšel termín pro konání 50. ročníku volejbalového turnaje. Bohužel, jak už bývá zvykem, že se nám někdo večer před turnajem odhlásí, ani letos tomu nebylo jinak. Místo 4 družstev děvčat zbyly jen hráčky Liberce a Mnichova Hradiště, které si své vzájemné zápasy odehrály na kurtu č. 3.

    Z očekávaných 8 družstev mužů nakonec přijelo jen 6. O co méně družstev, o to vyšší herní úroveň. Jedno velké plus ale letošní ročník přeci jenom měl – přijela 2 družstva plně složená z mladých hráčů, kteří se přes své mládí v turnaji herně vůbec neztratili. Byla to kompletně omlazená Lokomotiva Česká Lípa a družstvo dorostenců z Liberce a Jablonce nad Nisou.

    Muže jsme rozdělili do 2 skupin. Po odehrání základních zápasů a jasných vítězích si ještě 2. a 3. ve skupinách vzájemně zahráli o účast ve finálových bojích.

    Na 6. místě po 3 třísetových zápasech skončilo družstvo Pojizeří. 5. byli mladíci ze severu. Na 4. místě skončily Dlasky Mlasky. 3. místo vybojovala omlazená Česká Lípa. A finálový souboj svedli Umakartoví Čela (Odolená Voda + ČZU) a Prasyl MB. Po krásném souboji borci hrající za Umakartoví čela obhájili loňské vítězství a znovu celý turnaj vyhráli.

    V průběhu turnaje se k divákům opět připojili řepovští cyklisté, kteří se u nás – jako každý rok – zastavili na polední občerstvení. A aby těch tradic nebylo málo, tak chvíli po jejich odjezdu se – tak jako téměř každý rok – přihnala bouřka. Naštěstí trvala jen necelých 20 minut, a tak se mohl turnaj po vynucené krátké přestávce v klidu dohrát.

    Celý den jsme si užívali v příjemné atmosféře. Přišlo se podívat i několik diváků, ale velmi málo na to, že šlo o akci s nejvyšší sportovní úrovní, která se v Semčicích pravidelně koná. I přítomná skupinka semčických nohejbalistů byla upřímně překvapena vysokou herní úrovní, a tak jsem se znovu přesvědčila o tom, že ani členové TJ Semčice nevědí, že se tohoto semčického turnaje pravidelně účastní i hráči Extraligy, 1. ligy a 2. ligy… a to je velká škoda.

Foto z akce najdete ve Fotogalerii nebo zde.

Vlaďka Hynková