duben 2014

05.05.2014 09:40

https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_16_2.pdf

Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE

 

Vážení členové, fanoušci a kamarádi,

jako nový předseda TJ Sokol Semčice bych vám tímto chtěl slíbit, že budu snažit tuto funkci vykonávat zodpovědně. Budu se snažit dát vám i Semčicím co možná nejvíce z toho co dokážu, jak po sportovní, tak i po kulturní stránce. Budu se snažit přispívat ke stálému zlepšování vybavení a chodu našeho krásného sportovního areálu. Toho bychom si měli všichni nade vše vážit, neboť není mnoho obcí, kde takovéto zázemí vůbec mají.

Jarní období ve sportovním areálu začalo výroční schůzí členů TJ Sokol Semčice. Tradičně jsme se sešli v klubovně sokolů v SA. Zhodnotili jsme uplynulý rok z pohledu sportovního i hospodářského a vše bylo zakončeno drobným pohoštěním a klasickou sokolskou zábavou – hraním „krabiček“.

Díky jarnímu počasí – téměř hned po výroční schůzi – začaly jarní práce a přípravy sportovního areálu na hlavní sezónu. Uklízelo se a ještě se stále uklízí vše, co je potřeba. Velkou změnou byla demolice plechové nohejbalové boudy, která již dosloužila a nevypadala u našich kurtů nejlépe. Začalo se s přípravou hrací plochy na blížící se soutěžní sezónu. Ve stejném období se činili také hasiči s každoročním vypouštěním, čištěním a následným bílením koupaliště. V mezidobí mezi mytím a natíráním stěn nádrže jsme stěny polili chlornanem a doufáme, že se tento počin promítne do kvality vody v letní koupací sezóně.

V nejbližší době nás čeká turnaj v mariáši, který proběhne 26. 4. v naší klubovně a hned v týdnu následujícím 30. 4. tradiční rej čarodějnic. Druhý den ve 13 hodin vyrazíme společně za krásami semčického okolí v tradičním prvomájovém pochodu.

 

Nohejbal

Nohejbalová sezóna začíná klasicky po 20. dubnu. Semčické Áčko jede na první zápas 22. 4. do Mnichova Hradiště, kde se budeme snažit o první body v novém ročníku. Letošní složení Áčka má stejný základ jako již několik let, a to Ondra Hynek, Lukáš Kučera a Petr Vondráček. Jisté rozdíly zde jsou. Po loňské výpomoci se zpět do Béčka vrací Radim Hynek a naopak Áčko posílily dvě hostující posily – Radovan Huk z Jizerního Vtelna (již hrál za Semčice v roce 2012) a Martin Folprecht z Bakova, kterého budete moci vidět v semčických barvách poprvé. Nicméně jeho kvality jsou fanouškům nohejbalu známé, protože patří mezi málo hráčů této soutěže, kteří dokázali porazit našeho Petra v singlu.

Naše Béčko zahajuje taktéž 22. 4., ale na domácí půdě s týmem TJ Sokol Brodce nad Jizerou. Tímto vás zvu na první mistrovský zápas v Semčicích. Po kvalitní zimní přípravě a po prvních trénincích venku do nich vkládám opravdu velké naděje a dovolím si tvrdit, že budou bojovat o první příčky tabulky, a proto si rozhodně zaslouží vaší přízeň a podporu na domácích zápasech. Béčko v letošní sezoně nastoupí ve složení Radim Hynek, Mirek Novotný, Radek Makovec, Josef Brynych, Filip Klacek, Roman Hřebík, Zbyněk Řípa, Petr Renner, František Suchý a naši dorostenci, kteří nám již z žákovského věku odrostli a i kvůli jiným zálibám, než je nohejbal, nestíhají dorosteneckou soutěž v Plazích.

A ještě co nás kdy čeká v průběhu roku 2014:

Plán akcí TJ SOKOLa Semčice pro rok 2014

Duben:

- Mariášový turnaj – 26. 4.

- Rej čarodějnic – 30. 4.

Květen:

- prvomájový pochod – od 13 hod.

Červen:

- Lychá čtyřka (na terase pod střechou)

- Turnaje Terreos TTD, podnikové akce

- Rockový festival - 28. 6. 

Červenec:

- Memoriál Bohumila Sládka – volejbal – 5. 7.

- House párty – 26. 7.

Srpen:

- Semčický desetiboj – 2. 8.

- Půlnoční nohejbalový turnaj – 15. 8.

- Noční fotbalový turnaj – 22. 8.

- Lychá čtyřka – ukončení letní sezóny – 30. 8.

Září:

- Ukončení sezóny

- Amatérský volejbal smíšených družstev

- Úklid areálu

Prosinec:

- Vánoční turnaje – nohejbal, volejbal, fotbal

 

Aktuálně pořádané akce – mimo plán – budou zveřejněny běžným způsobem.

 

Za TJ SOKOL Semčice – Ondra Hynek