červen 2014

30.06.2014 09:52

https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_16_3.pdf

Z činnosti TJ Sokol Semčice

Letošní jaro bylo jako všechna předchozí ve sportovním areálu. To znamená miliony úklidových a opravných prací před nadcházející sportovní sezónou. Konečně byla stržena plechová bouda, ze které jsme měli při všech sportovních utkáních obavy z možného úrazu. Díky tomu se provedl úklid sklepu pod terasou. Ten po dlouhých letech konečně slouží jako organizovaný sklad sportovního náčiní a ostatního potřebného vybavení. Za vybudování závěsného sytému pro nářadí bych chtěl poděkovat téměř výhradně Radku Makovcovi a Mirkovi Novotnému za profesionálně odvedenou práci. Nahoře, vedle tribuny, jsme vysázeli habrový živý plot. Už nyní se těšíme na hustou hradbu, kterou vytvoří a zároveň nám zpevní i stráň. Jen ať pěkně a rychle roste.

Zároveň bychom rádi poděkovali Obci za kompletní rekonstrukci venkovního osvětlení, kterou provedla firma pana V. Novotného z Úherců.

Konec dubna znamená i zahájení kioskové sezóny, a to tradičně Rejem čarodějnic. Ten si jako každý rok našel zástupy svých malých i velkých čarodějnic a po zábavných soutěžích pro děti bylo připraveno i pořádné čarodějnické opékání buřtíků. Za veškerou organizaci, včetně dohledu nad jednotlivými disciplínami i kompletního hudebního doprovodu, děkujeme naší omladině. Počasí bylo fajn – tak se všichni dobře bavili. Druhý den jsme ve 13 hodin vyrazili na prvomájový pochod. Letos jsme se po delší době opět vydali směrem k zadním rybníkům a kolem nich přes les do Pěčic. Tam naše turisty zastihnula lokální bouřka, a tak jsme museli vyhledat azyl v místní hospůdce. Po čajíčku či pivku jsme se vydali na poslední etapu Pěčice – Semčice. Na koupališti už na nás čekalo připravené naše „A“ družstvo – které sehrálo soutěžní utkání s Libání.

V dubnu se uskutečnil další ročník turnaje v mariáši. Díky mimořádně teplému jarnímu počasí se poprvé v historii konal venku na terase – pod střechou. Vítězem se stal pan Luděk Beneš.

Od června probíhají každoroční nohejbalové akce ze série firemních cukrovarnických turnajů. Pokračovat budou i akcemi dílenských výborů Škoda Auto, a.s.

Naši nohejbalisté se již přehoupnuli do druhé poloviny sezóny. Tým „A“ je aktuálně na druhém místě a tým „B“ na místě čtvrtém. Kdo nohejbal v Semčicích dlouhodobě sleduje, musí vidět evidentní zlepšení obou týmu oproti předchozím sezónám.

Koupací sezona byla letos díky pěknému počasí, dobrým výsledkům odběrům a skvělé kvalitě vody v koupališti zahájena 15. 6. 2014 – to je o 14 dní dříve, než v loňském roce. U vstupu je opět možné zakoupit permanentku na letošní sezónu. Děti, které se podílely na čištění koupaliště, mají – jako každý rok – vstup na koupaliště od Sokola zdarma. Permanentky jim budou předány v průběhu dětského dne.

 

Dále vám také přiblížím plán těch největších akcí, na které jste všichni srdečně zváni:

 

  • 28. 6. 2014 – Semčické Rockování – hudební festival;
  • 5. 7. 2014 – Memoriál Bohumila Sládka – volejbalový turnaj;
  • 1. 8. 2014 – House in Summer – festiválek s elektronickou hudbou;
  • 15. 8. 2014 – Půlnočák – nohejbalový turnaj neregistrovaných hráčů;
  • 22. 8. 2014 – Semčice Cup 2014 – fotbalový turnaj;
  • Volejbalový amatérský turnaj „mixů“ – termín bude upřesněn.