ze Semčického zpravodaje - září 2017

03.10.2017 14:35

Více zde: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_19_3.pdf

Z ČINNOSTI TJ SEMČICE

Vážení sportovní přátelé,

koupací sezónu máme za sebou a podle počasí, které jste sami zažili, můžeme říci, že tato sezóna měla podobný nádech jako vloni. Pomalu se blíží ke konci také sportovní sezóna, která byla zakončena v sobotu 23. 9. dopolední brigádou a večerním posezením. Plánovaný odpolední trojboj se kvůli nepřízni počasí neuskutečnil.

Máme za sebou celou řadu akcí, které byly v duchu sportovním, hudebním a kulturním. Začalo to představením Bruslařského klubu Mladá Boleslav, resp. jeho hráčů pro sezónu 2017/2018 – akce sklidila velký úspěch. Následovalo 5. Semčické Rockování a pak již 50. ročník Memoriálu Bohumila Sládka s tradičním zastavením řepovských cyklistů. Ke konci července byl další volejbalový turnaj a v srpnu tradiční 37. ročník Půlnočního nohejbalového turnaje. Ještě v září proběhly Dožínky a poslední zápasy našich nohejbalových týmů. Poslední sportovní akcí sezóny byl na konci září hraný volejbalový turnaj.

Další podrobnosti či výsledky najdete na našich stránkách https://tjsokolsemcice.webnode.cz/ nebo https://www.onsmb.estranky.cz/

 

Volejbalový turnaj

Ideálně – na 1. července 2017 – nám vyšel termín pro konání 50. ročníku volejbalového turnaje. Bohužel, jak už bývá zvykem se večer před turnajem odhlásit, ani letos tomu nebylo jinak. Místo 4 družstev děvčat zbyly jen hráčky Liberce a Mnichova Hradiště, které si své vzájemné zápasy odehrály na kurtu č. 3.

Z očekávaných 8 družstev mužů nakonec přijelo jen 6. O co méně družstev, o to vyšší herní úroveň. Jedno velké plus ale letošní ročník přeci jenom měl – přijela 2 družstva plně složená z mladých hráčů, kteří se přes své mládí v turnaji herně vůbec neztratili. Byla to kompletně omlazená Lokomotiva Česká Lípa a družstvo dorostenců z Liberce a Jablonce nad Nisou.

Muže jsme rozdělili do 2 skupin. Po odehrání základních zápasů a jasných vítězích si ještě 2. a 3. ve skupinách vzájemně zahráli o účast ve finálových bojích.

Na 6. místě po 3 třísetových zápasech skončilo družstvo Pojizeří. 5. byli mladíci ze severu. Na 4. místě skončily Dlasky Mlasky. 3. místo vybojovala omlazená Česká Lípa. A finálový souboj svedli Umakartoví čela (Odolená Voda + ČZU) a Prasyl MB. Po krásném souboji borci hrající za Umakartoví čela obhájili loňské vítězství a znovu celý turnaj vyhráli.

V průběhu turnaje se k divákům opět připojili řepovští cyklisté, kteří se u nás – jako každý rok – zastavili na polední občerstvení. A aby těch tradic nebylo málo, tak chvíli po jejich odjezdu se – tak jako téměř každý rok – přihnala bouřka. Naštěstí trvala jen necelých 20 minut, a tak se mohl turnaj po vynucené krátké přestávce v klidu dohrát.

Celý den jsme si užívali v příjemné atmosféře. Přišlo se podívat i několik diváků, ale velmi málo na to, že šlo o akci s nejvyšší sportovní úrovní, která se v Semčicích pravidelně koná. I přítomná skupinka semčických nohejbalistů byla upřímně překvapena vysokou herní úrovní, a tak jsem se znovu přesvědčila o tom, že ani členové TJ Semčice nevědí, že se tohoto semčického turnaje pravidelně účastní i hráči Extraligy, 1. ligy a 2. ligy… a to je velká škoda.

 

Půlnoční nohejbalový turnaj

A byl tu znovu pátek po „Haně“, a to v Semčicích znamená, že se konal další – již 37. ročník Půlnočního nohejbalové turnaje losovaných dvojic.

Letos tak trochu jinak – letos se pozvánka na turnaj zveřejnila hned na několika internetových serverech a na Facebooku. To se hned projevilo na účasti. Kromě každoročních stálic přijela řada naprosto neznámých hráčů (např. až z Kopidlna) a také řada hráčů ze soutěžních týmů hrajících okresní přebor spolu s naším „C“ družstvem Semčic (jako Bradlec, Kolomuty, Dobrovice).

Nejen že bylo nejvíce účastníků z posledních let (48), ale i herně se turnaj opět posunul o velký kus dál, a to přes menší účast tradičních hráčů (třeba z Dobrovice a nejbližšího okolí Semčic) a absenci několika domácích borců.

48 hráčů = 24 losovaných dvojic, které byly rozděleny do 3 skupin po osmi. 8 dvojic v jedné skupině je obrovská porce zápasů – v každé skupině a na každém kurtu to znamená odehrát 28 zápasů. S ohledem na předpověď počasí jsme všichni stále vyhlíželi k západní obloze a doufali, že se nám bouřka vyhne, anebo nebude až tak hrozná. Nevyhnula se… Jen 3. skupina hrající na kurtu č. 3 stihla kompletně dohrát zápasy ve skupině. Někdy kolem půl 2. to přišlo – během chvíle spadlo tolik vody, že jsme na kurtech mohli spíš plavat než hrát nohejbal.

Po dešti jsme chvíli čekali, jak si s tím množstvím vody kurty poradí. Vypadalo to, že by se zbývajících asi 7 zápasů 1. a 2. skupiny mohlo dohrát na kurtech č. 2 a č. 3, ale než jsme vše stihli připravit, přišla druhá vlna deště a bylo „dohráno“. Nezbylo nic jiného, zbývající zápasy „dostříhat“.

Dvě zbývající skupiny byly opravdu velice vyrovnané. Rozhodovaly nejen body, ale i počty míčů ve vzájemných zápasech. Nejvyrovnanější byla skupina číslo 1. Tam dokonce 3 dvojice měly shodných 10 bodů a vítěze jsme museli určit až na základě vzájemné minitabulky.

A zase došlo na „stříhání“. Takže pořadí na stupních vítězů letos určil trochu jiný souboj…

  1. Jiránek Josef + Kovář Petr ml.
  2. Náhlovský Marek + Kavan Jiří
  3. Folprecht Martin + Laurinec Martin

Pro další ročníky tak nezbývá nic jiného, než objednat lepší počasí a přát si obdobnou účast jako letos.

za TJ Semčice, z.s. Jan Klimo