ze Semčického zpravodaje - září 2016

30.09.2016 00:00

Více zde: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_18_3.pdf

 

Z ČINNOSTI TJ SEMČICE

Vážení sportovní přátelé, léto je za námi, tak bych vám rád přiblížil veškeré zážitky a akce, které proběhly v našem sportovním areálu. Na konci června se uskutečnil již 4. ročník Semčického rockování. Akci rozjely kapely Paralen i Ibalgin, vzápětí hned zahrála Vyhoukaná Sowa, která parádně připravila půdu pro punkové trio Inkoust pana Boučka. Atmosféra byla jako vždy parádní, jen celkem zamrzí klasicky nízká návštěvnost. Dokonce ani tahoun na Mladoboleslavsku „Seven“ nedokázal na semčický festival přilákat větší počet hudebních nadšenců. Po dohrání kapely Seven se navíc začalo kazit počasí, takže oslabená sestava Benjaming’s clanu hrála v kapkách deště. Parádní výkon, zajímavá muzika, bohužel před zahájením zlatého hřebu večera kapely Trautenberk přišla dokonce i bouřka. Zvukaři se začali bát o aparaturu. Chvíli to vypadalo, že je po festivalu. Po rychlé domluvě mezi kapelou Trautenberk a organizátory jsme se improvizovaně namačkali na naši terasu, kde nám Trautenberk předvedl, že si dokáží poradit i v undergroundových podmínkách s jedním mikrofonem na tři zpěváky. Mé zhodnocení: Parádní suprová akce, na kterou se každý rok těším, jen mě mrzí, když vidím návštěvnost a navíc, když se pokazí počasí jako letos.

Červen byl jako vždy vůbec nabitý akcemi – mimo festivalu a turnajů pro cukrovar pořádala naše obsluha (s odborným zaštítěním Lukáše Lojky) zajímavé večery se znalostními kvízy či turnaje v pokeru. Všichni zúčastnění si je užili a chválili. Proto se v nich pokračuje ještě v září. Víkend poté, 2. 7., se uskutečnil tradiční – letos dokonce jubilejní 50. ročník – volejbalového turnaje Memoriál Bohumila Sládka. I tato akce (bohužel jako všechny letní volejbalové turnaje včetně Dřevěnic) se začíná potýkat s nedostatkem účastníků. Je to obrovská škoda. Když si vzpomenu, jakou atmosféru turnaj měl, když jsem byl ještě malý kluk a chodil jsem fandit… Zlomem bylo přesunutí volejbalových soutěží do hal a sami účastníci – aktivní hráči řeknou, že mladí se nechtějí na antuce „umazat“. Myslím, že už odtud pramení dnešní nízká volejbalová základna a podle toho vypadají i výsledky třeba v mezinárodním srovnání. Při letošní neúčasti hráčů z Prahy (Dlasky Mlasky) či Ševců ze Zruče tu byly jen 4 mužské týmy a 3 ženské. Mezi hráči jsme přivítali 5 extraligových hráčů (z Benátek, Liberce, Příbrami a Kladna). Ovšem kdo přišel, viděl parádní volejbal s vysokou herní úrovní. Pořadí ženského turnaje: 1. Mnichovo Hradiště, 2. Bábovky (Benátky nad Jizerou), 3. INKA tým z Liberce. A to v pátek odpoledne se další 2 týmy odhlásily. Mužský turnaj: 1. Umakartové čelo (Odolená Voda), 2. Česká Lípa, 3. Prasyl MB, 4. Pojizeří Kolem 13. hodiny nás trochu spláchnul déšť, popadalo pár větví z topolů, ale zase se vyčistil vzduch a hrálo se víc než parádně. Po odehrání základních zápasů si dali ještě boj o potvrzení umístění v tabulce. O 3. místo se utkaly týmy Prasyl MB a Pojizeří (takový trochu bratrovražedný boj) a o stupeň nejvyšší Umakartové čelo a loňský vítěz Česká Lípa. K úžasně pohodové atmosféře přispěl i „Bar nad sítí“ Petra Zavřela a vynikající klobásky z udírny od Evči Čihulkové. Jako každý rok jsme mimo koupajících se a hráčů občerstvili i stovku řepovských cyklistů, kteří od nás vyjížděli vstříc blížící se bouřce. Za rok – pokud síly dovolí a na přání všech zúčastněných – se uvidíme zase.

U volejbalu ještě zůstaneme, tentokrát ale u „smíšenek“. 16. 7. naši volejbalisté uspořádali turnaj mixů (4 chlapi + 2 ženy), který si zaslouženě i vyhráli. A protože se všem v našem areálu líbí, tak si ho ještě 24. 9. zopakovali.

Jak už jsem hodnotil letošní koupací sezonu i pro Mladoboleslavský deník: letošní léto, bohužel, nebylo jako to loňské, ale s tím jsme asi všichni počítali, neboť rok 2015 byl absolutní extrém, který asi zase dlouhá léta nebude. Letošní sezona se dá zhodnotit asi jako slabší průměr. Pár dní vedra na padnutí, potom 10 dní 20 °C a srážky. Chladné počasí a časté srážky se bohužel vždy projeví i na kvalitě vody. A pokud v tom okamžiku nenásleduje zvýšená manuální práce – oproti normálnímu stavu – je to pak bohužel i viditelné, byť na kvalitu vody, co se týká obsahu škodlivých látek, to nemusí mít vliv. O to více si cením pochvaly z hygieny, která je s naší prací naprosto spokojená. Jen pro představu: běžně se dělají odběry vody ze srovnatelných koupališť (vodních ploch) každý týden či 14 dní. Jelikož máme vodu dlouhodobě kvalitou v pořádku, měli jsme poslední 2 roky tyto odběry po třech týdnech a pro příští sezónu to bude dokonce již pouze 1x měsíčně. Toto vše ale neznamená, že bychom si nebyli vědomi nedostatků, ke kterým občas dochází, a už jsme připravili a domluvili další kroky, které by měly práci pro další období zkvalitnit.

Jako každý rok i letos jsme v areálu přivítali děti z volejbalového oddílu z Mnichova Hradiště, které si u nás uspořádaly letní soustředění. Počasí jim tolik nepřálo, ale byly spokojené a už jsme domlouvali předběžný termín na příští rok.

Asi nejvýznamnější akcí pro nás všechny byl Půlnoční nohejbalový turnaj, který se letos konal v pátek 19. 8. Zúčastnilo se ho 26 hráčů z amatérské a nejnižší okresní nohejbalové soutěže. Výjimku dostala jediná zúčastněná žena, a to Veronika Tymichová, která začínala s nohejbalem jako žákyně na našich kurtech a nyní vládne společně s ženským týmem Českého Brodu dámské nohejbalové extralize. Hráči byli rozlosování do dvojic a rozděleni do tří skupin, 2 skupiny po 4 týmech a 1 skupina po 5 týmech. Z menších skupin postupovali 2, z té větší 3 do KO pavouka s tím, že los určil jednu dvojici s volným postupem do semifinále. Do semifinálových bojů postoupili Hřebík, Miškovský vs. Bartoš, Jonáš a druhé semifinále Tymichová a její kolega z Bradlece vs. Dunovský a jeho kolega z Bradlece. Boj o třetí místo Bartoš vs. Dunovský zvítězil Honza Dunovský. Ve velice vypjatém finále se skvělou atmosférou se hrálo letošní finále Hřebík, Miškovský vs. Tymichová, „Bradlečák“. Po úžasném boji skončil na prvním místě Roman Hřebík s Davidem Miškovským. Turnaj se nám letos podařilo rozplánovat na jedničku, jelikož vyhlašování vítězů proběhlo přesně o půlnoci. Tímto našemu bývalému předsedovi gratuluji k prvnímu zisku vítězství z Půlnočního nohejbalového turnaje. Všichni jsme měli radost, že tak jako každý rok, i letos byli na stupních vítězů hráči ze Semčic nebo naši odchovanci. Potěšilo nás početné publikum a milá atmosféra celého turnaje.

Fotbalový turnaj byl pro malý zájem hráčů zrušen, tak snad příští rok.

Na konci léta jsme ještě pořádali dožínky pro zemědělce od našeho dlouholetého sponzora pana Ing. Heřmanského a i tato akce proběhla v klidu a pohodě.

V průběhu září se dohrála nohejbalová sezona. Vítězství týmu „A“ v Jizerním Vtelně na konečném pořadí už nic nezměnilo a naše „Áčko“ skon- čilo v okresním přeboru na krásném druhém místě. Na 1. místě se umístil tým Jizerní Vtelno „A“, který jsme jako jediný tým z přeboru dokázali porazit. Jen díky tomu, že oni v domácím prostředí vyhráli 5:2 a u nás jsme zvítězili my, ale horším poměrem 4:3, tak tento jediný bod za 1 zápas určil konečné pořadí soutěže. V úterý 20. 9. ukončil svoji sezonu i náš „C“ tým. Ani jejich domácí výhra nad celkovým vítězem okresní soutěže Hrdlořezy Důl na konečném umístě- ní nic nezměnila a naše „Céčko“ obsadilo druhé místo. Tímto bych chtěl všem našim hráčům poděkovat za fantastickou sezonu a za parádní výkony na hřišti i mimo něj a všem fanouškům za super atmosféru při zápasech v domácím prostředí.

Ještě bych se chtěl zmínit o tom, co se bude v našem areálu dít letošní podzim. Klasicky proběhne zazimování areálu. Od října se do areálu vrátí zedníci a bude pokračovat rekonstrukce hlavní budovy. V prvé řadě se začnou rekonstruovat toalety, a pokud půjde vše bez komplikací, dojde i na přestavbu starých šaten, ze kterých vznikne nová klubovna navazující na kiosek a konečně bude vše tak, jak jsme si představovali i jak velí logika i praktičnost jejího využití.

Další informace můžete najít na tjsokolsemcice.webnode.cz.

Za TJ Semčice, z. s. Ondra Hynek