Ze Semčického zpravodaje - prosinec 2020

18.12.2020 00:00

Zdroj: https://www.obecsemcice.cz/uploads/contents/1/1801-semcicky-zpravodaj-final-4-2020.pdf

 

Z činnosti TJ Semčice

 

Dobrý den, vážení občané,

Vánoce a konec roku se rychle blíží, a tak mi dovolte shrnout události a dění v naší tělovýchovné jednotě.

Zejména jaro bylo organizačně velmi náročné.

V únoru se konala Valná hromada TJ a byl zvolen nový výkonný výbor.

Bohužel, pak do dění naplno zasáhla pandemie koronaviru a místo obvyklých příprav se vlastně řešilo, zda koupací sezóna bude a pokud ano, za jakých podmínek nebo omezení.

I přes tuto složitou a specifickou dobu vše dopadlo až nad očekávání velmi dobře a jsem velmi rád, že kromě tradičních akcí v našem areálu, jako jsou volejbalový memoriál B. Sládka, Semčické rockování a „Půlnočák“, proběhly i další hudební produkce a sportovní nebo firemní akce.

Díky uvolnění omezení i pro amatérský sport proběhla úspěšně i nohejbalová sezóna. Naši borci reprezentovali Semčice velmi dobře a dostali se do tříčlenného finále o vítězství v okresním přeboru. O celé sezóně je pojednáno v samostatném článku.

V současné době je areál uklizen a zazimován včetně Šenku nad sítí. Probíhají zde pouze stavby dvou nových budov pokladny a pomocného skládku nebo v případě potřeby druhého kiosku. Tyto obě stavby probíhají v režii obce Semčice.

Osobně doufám, že v zimě areál alespoň trochu ožije a budeme si moct zabruslit nebo zahrát hokej.

Na závěr bych velmi rád poděkoval lidem, kteří se zasloužili o fungování areálu a celého TJ Semčice. Zejména Radku Makovcovi a Vladimíru Heřmanskému za celosezónní starost o areál včetně čistoty bazénu. Romanu Mocovi a Kateřině Mocové patří velký díky za bezvadný provoz Šenku nad sítí, který byl velmi hojně navštěvován.

Potěšilo mě a děkuju místní mládeži, která pomohla se službou v pokladně. Byli to: Kačka Pavlíková, Sára Tůmová, Jonáš Makovec, Jirka Zoufalý, Kuba Heřmanský, Vojta Nevařil, Klára Vošvrdová, Ája Čerychová, Bára Krejcarová, Lucka Müllerová, v epizodní roli pak zde zastupovali i ti menší: Kryštof Makovec s Liduškou Kredbovou. S čištěním koupaliště pomohli Míša Pešek a Ondra Procházka.

Jsem rád a vážím si spolupráce se Sborem dobrovolných hasičů Semčice a obcí Semčice.

Přeju všem spoluobčanům klidné Vánoce a pevné zdraví v roce 2021.

Za TJ Semčice – Miroslav Kučera

 

Nohejbal

Vítězem okresní nohejbalové soutěže ONS Mladá Boleslav 2020 je TJ SOKOL Mnichovo Hradiště. Druhé místo obsadil SK Nohejbal Hlavenec „A“ a na třetím místě skončila TJ Semčice.

1. finálové utkání proběhlo již 22. 9. 2020 mezi TJ Sokol Mnichovo Hradiště a SK Nohejbal Hlavenec „A“, a protože oba týmy nastoupily v nejsilnějších sestavách, zápasy byly velmi vyrovnané – většina se hrála na tři sety. Mn. Hradiště bylo v tomto utkání šťastnější a zvítězilo 4:3.

Předchozí los rozhodl o tom, že Semčice musely 29. 9. 2020 ke svému prvnímu finálovému zápasu cestovat do neoblíbené „klece“ v Hlavenci. Přestože konečný výsledek 6:1 byl jednoznačný (Hlavenec plně zužitkoval výhodu domácího prostředí), jednalo se o zajímavé utkání, protože i zde se přes polovinu zápasů hrálo na tři sety.

O vítězi ONS 2020 se tak rozhodovalo na kurtech v Semčicích – TJ Semčice vs. TJ Sokol Mnichovo Hradiště. V tomto zápase hráči a fanoušci Hlavence fandili Semčicím, protože jakékoliv vítězství Semčic by Hlavenci pomohlo k celkovému 1. místu. Naopak výhra Hradiště by jen potvrdila jeho suverenitu v sezóně 2020 a tím i jeho celkové vítězství.

Utkání začalo vyrovnaně, ale za stavu 2:2 se Hradišti podařilo ve dvou třísetových bitvách se štěstím získat potřebné dva rozhodující body, a tím i vítězství. Poslední „trojka veteránů“ pouze kosmeticky upravila celkový výsledek utkání na 3:4.

Gratulujeme hráčům TJ Sokol Mnichovo Hradiště k vítězství, které si letos bezpochyby zasloužili.

Tímto finálovým zápasem ve své podstatě skončily nohejbalové aktivity v roce 2020. Proběhlo sice ještě pár tréninků, ale pak počasí a hlavně vyhlášený nouzový stav (a s ním spojená mimořádná protiepidemická opatření), uzavřely celý sportovní areál. Všichni doufáme, že se epidemická situace zlepší, a že nám bude umožněno si přes zimu alespoň párkrát „kopnout“ v tělocvičně, a hlavně že se na jaře sejdeme všichni na kurtech zdraví, bez roušek, bez omezení a bez obav.

Nejen našim příznivcům, ale také všem ostatním přejeme klidné svátky vánoční a hlavně lepší rok 2021.

„Buďte pozitivní, ale zůstaňte negativní!“

Další informace můžete najít na stránkách TJ Semčice, z. s., v kategorii Nohejbal nebo na stránkách ONS Mladá Boleslav.

Za Nohejbal Semčice Roman Hřebík