září 2015

02.10.2015 12:28

Více na: https://obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_17_3.pdf

 

Z ČINNOSTI TJ SEMČICE, z.s.

Vážení sportovní přátelé,

je tu podzim, ještě dohrajeme pár nohejbalových zápasů, ukončíme sezónu na sobotním sportovním odpoledni a už se budeme věnovat „jen“ areálu. Ale od začátku…

Léto roku 2015 bylo mimořádné – takové, jaké už dávno nikdo nepamatuje. Už v červnu bylo krásné počasí a po dlouhé době nám na největší kulturní akci, kterou je Semčické rockování, nepršelo. Hudba byla super – návštěvníci se dobře bavili. Bylo příjemně a ještě příjemněji se poslouchaly pochvaly za organizaci, hlavně ze stran zúčastněných muzikantů. Dovolte nám touto cestou poděkovat všem sponzorům, neboť bez jejich příspěvků bychom tuto akci finančně nezvládli.

V červnu jsme tradičně zorganizovali turnaje pro našeho největšího sponzora – Tereos TTD Dobrovice. A hned na přelomu prázdnin jsme hostili volejbalisty z Mnichova Hradiště. Tentokrát, pro velký zájem, své soustředění museli rozdělit na dva termíny – malinkých a větších dětí. Jsme rádi, že jim můžeme přispět alespoň zázemím, vždyť v minulosti tam trénovaly i některé naše děti.

První červencovou neděli se konal další ročník Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů a už 4. rokem i žen. Mužské části se zúčastnilo 9 týmů s 5 aktivními a 3 bývalými extraligovými hráči. Vyrovnané boje stanovily následující pořadí:

1. Česká Lípa

2. Turnov

3. Dlasky Mlasky

Děvčata si na kurtu č. 3 odehrála svůj miniturnaj. Letos se zúčastnila družstva z Prahy, Liberce a Mnichova Hradiště. Všichni hráči i hráčky měli náš obdiv, že dokázali na rozpálených kurtech podávat takové sportovní výkony. Díky patří i všem pořadatelům a obsluze jak v kiosku, tak u udírny i koktejlového baru. Všichni zvládli nápor sportovců, návštěvníků koupaliště, kterých v ten den bylo skoro 200, i stovku řepovských cyklistů, kteří si u nás udělali jako obvykle občerstvovací stanici.

V polovině července si naši volejbalisté uspořádali turnaj smíšených družstev a 12. 9. jej zopakovali. Letošnímu složení se konečně zadařilo a z turnaje v Doubravičce přivezli pohár za 2. místo a „Petkovy brach“ 5. 9. dokonce vyhráli. Jsme moc rádi, všichni jim gratulujeme. Znovu nabízíme, kdyby si chtěl někdo přijít zahrát na ryze amatérské úrovni, možnost v pondělí od 18. hodin na kurtech a ke konci září se stejným termínem i časem ve školní tělo-cvičně. Přijďte rozšířit naše řady.

V průběhu léta se po mnoha letech plánů rozběhly práce na dokončení venkovního grilu na terase. První varianta sice plně neuspokojila naše očekávání, ale přeci to nevzdáme, tak se pokračuje dál. Už nyní je vidět kus poctivé práce a na výsledek se všichni těšíme.

Pro přemíru slunečného počasí jsme trochu hýbali i s plánovanými termíny. Desetiboj se posunul až na 15. 8. V sobotu se sešlo 28 účastníků. Začali jsme raději dost brzo, aby nás slunce moc netrápilo, nejprve vodními disciplínami. Následovalo něco málo pod střechou a herní část na kurtech. A asi i sluníčko se o naše soutěžící bálo, tak na nás poslalo pěknou přeháňku, po těch vedrech to nikomu nevadilo a soutěžilo se klidně i v dešti. Po skončení jsme poseděli na terase a už jsme plánovali další ročník i změny některých disciplín. Znovu zaznívaly požadavky na zimní podobu, která je už několik let naplánovaná, ale bez pořádné zimy se sněhem a ledem to asi nepůjde. Tak uvidíme.

21. 8. 2015 se konal 35. ročník Půlnočního nohejbalového turnaje. Konečně se nám podařilo náš krásný veliký pohár doplnit o štítky se jmény výherců předchozích ročníků. Účastníky jsme rozlosovali do 14 dvojic a 2 skupin. Kolem půlnoci se hrály k.o. boje a pak následovaly zápasy finálové miniskupinky, které určily konečné pořadí.

1. Klimo Jan + Sieber Pavel

2. Zelba Pavel + Dunovský Jan

3. Hopin – Honza Pokorný + Martin Srb

4. Hřebík Roman a Kováč Lukáš

Po rozdání krásných cen jsme ještě poseděli a plánovali další ročník.

Letos klidně až opravdu na konci léta můžeme hodnotit i samotné koupání. Co říci? Léto překrásné, a to dobré sezóně samozřejmě nahrává. Nicméně každému, kdo se kolem vody pohybuje, třeba jen u domácího bazénu, je jasné, že bez každodenní vytrvalé práce by koupání skončilo už dávno. Není to zase tak dlouho, tak 10–12 let zpět, kdy už v polovině července byla voda zelená a zapáchající. Za to, že jsme posledního srpna mohli vybírat, patří díky všem, kdo se o kvalitu vody starali. Svědčí o tom i všechny rozbory, včetně posledního ze 17. 8., které vždy prokázaly vysokou kvalitu vody. A nejen to – i kontrola pracovníků z hygieny nejen že nenašla žádné nedostatky, ale dokonce nás pochválila za celkově udržovaný areál. Obrovské díky všem, kdo se o to zasloužili!

Konec srpna přináší i pokračování nohejbalových soutěží. Výsledky v tabulkách jsou těsně před ukončením soutěže. Čeká nás už jen poslední kolo. Družstvo „A“ na plné čáře prokázalo své kvality a jde si za postupem. „B“ se značnou část ročníku potýkalo až s neuvěřitelnou marodkou, což se projevilo i na výsledcích, a „C“ posílené Honzou Klimem podávalo střídavé výkony. Určitě budeme mít na ukončení o čem hovořit. Podrobnosti najdete na stránkách onsmb.estranky.cz.

Okresní přebor 2015

pořadí

tým

zápasy

výhry

prohry

skóre

body

1.

TJ Semčice "A"

14

14

0

82:16

28

2.

NK Benátky nad Jizerou

14

10

4

56:42

20

3.

TJ Plazy "A"

14

10

4

64:34

20

4.

SK Jizerní Vtelno "A"

14

9

5

54:44

18

5.

SK Jizerní Vtelno "B"

14

5

9

47:51

10

6.

TJ Sokol Mn. Hradiště "B"

14

4

10

32:66

8

7.

Sokol Libáň

14

2

12

30:68

4

8.

S.K. NOHEJBAL Hlavenec "B"

14

2

12

27:71

4

Okresní soutěž 2015

pořadí

tým

zápasy

výhry

prohry

skóre

body

1.

TJ Plazy "B"

12

9

3

50:34

18

2.

Sportovní areál Kolomuty

12

8

4

52:32

16

3.

NK Bakov nad Jizerou

12

7

5

50:34

14

4.

TJ Semčice "C"

12

6

6

36:48

12

5.

RANČ Dobrovice

12

5

7

42:42

10

6.

Sokol Brodce nad Jizerou

12

4

8

37:47

8

7.

TJ Semčice "B"

12

3

9

27:57

6

A podzim v areálu? Každoročně práce s přípravou na zimu. Letos k tomu ale přibude mnoho práce navíc. Asi nikoho nepřekvapí, že stav budovy ve sportovním areálu není právě v nejlepší kondici. Spíš naopak. Obec letos podala žádost o dotaci na přestavbu a modernizaci našeho zázemí, ale bohužel korunky k nám nedoputovaly, třeba příště. To ale nic nemění na tom, že střecha je opravdu víc než špatná. Už několik let po každém větším dešti chytáme vodu do kbelíků a teď už nejen v klubovně a kuchyňce, ale zase i v kiosku. Roky se vše jen záplatuje, a tak jsme rádi, že zastupitelé stav střechy vyhodnotili jako havarijní a i bez dotačních peněz se rozhodli zasáhnout ihned. Proto hned první volný víkend 25. – 27. 9. 2015 svoláváme brigádu členů i přátel sportovní organizace i „našeho“ areálu. Chceme obci co nejvíce pomoci a celou finančně náročnou akci zlevnit alespoň vlastní prací. Budeme rádi za pomoc kohokoliv. Za TJ bude vše koordinovat Zbyněk Řípa. Pokud budete mít chuť pomoci a přijdete, již nyní máte dopředu naše díky. Co se prací týká, připravujeme se souhlasem obce ještě 1 akci, ale protože to má být překvapení, necháme to na jaro.

Za TJ Semčice Vlaďka Hynková