SFA Semčice - zhodnocení sezóny 2022/2023

01.04.2023 19:00
Krátké ohlédnutí za ukončenou sezónou 22/23
 
 
Na základě zkušeností z předchozích sezón bylo zřejmé, že bez omlazení – tedy zapojení mladších – bude naše nedělní kratochvíle takřka neudržitelná.
 
Nad očekávání se nám tento záměr podařil – naše řady doplnila řada mladých a snaživých borců, kteří se každou účastí posouvali výš a výš.
 
Tím bych chtěl všem – nejen těm mladým –poděkovat za účast a pomoc s udržením dlouholeté tradice nedělních fotbálků. DÍKY VŠEM ZA ÚČAST A NASAZENÍ. A hlavně doufám, že se na podzim zase sejdeme v hojném počtu.
 
 
Ještě pro zajímavost několik statistických čísel:
 
- tělocvična byla zamluvená na neděle od listopadu 2022 do března 2023, vždy na 2hodiny (od 13 h. do 15 h.);
 
- využito bylo – hrálo se – 17x, resp. 33,5 h. hrací doby, a vzhledem k tomu, že bylo možno se sejít celkem 21x (tzn. jen 4x jsme se nesešli), je to důkaz, že docházka byla nad očekávání dobrá;
 
- také průměrná účast – 9 hráčů je velmi uspokojivá;
 
- nejvíce nás bylo 12 – nejméně 7;
 
- v průběhu sezóny se prostřídalo: 9 starších „platících“ + 11 mladších „neplatících “hráčů;
 
Pro vysvětlení: nevýdělečně činní a školou povinní neplatí – ostatní platí á 50,-Kč;
 
- nejspolehlivější účastníci – tzv. „držáci“:
 
* ze starších: 17x Petr Kerner a Pavel Mareš;
 
* z mladších 15x Antonín Tůma;
 
- ze zmiňované statistiky docházky je zřejmé, proč se nekonal vánoční ani jarní turnaj => podle hodnocení účasti lze říct, že turnaj se konal každou neděli, kdy se nás sešlo alespoň 9 a více;
 
Stárneme, ale stále nás to baví – nicméně máme stálou snahu a potřebu náš kádr omladit a doplnit => nahradit starší postupně odpadající borce mladšími fotbalisty. Na začátku sezóny se nám to podařilo a „mlaďasové“ nadšeně chodili v hojném počtu, ale začátkem ledna nadšení některých jedinců opadlo, proto bych vyzdvihl ty nejzarputilejší. Jsou to Tonda Tůma, Petr Pařík, Jirka Klimo a Vašek Kerner. Snad jim to vydrží…
 
A když už jsem zmínil pojmy (platící &neplatící), tak budu v oblasti financí ještě pokračovat.
 
Pro Vaši informaci:
 
- při ceně nájmu 200,-Kč / za hodinu musíme škole za 33,5 h. hraní zaplatit 6.700,-Kč;
 
- přičemž jsme průběžně vybrali 3.550, -Kč;
 
- takže 3.150, -Kč budeme doplácet z kasy – ze zůstatku z hojnějších před covidových let.
 
A protože tato kasa není bezedná, tak upozorňuji, že – jakmile ji vyčerpáme –budeme muset poplatek za účast zvýšit a také dosud neplatící se budou muset alespoň částečně podílet na poplatcích za pronájem tělocvičny.
 
Statistiku bych ještě doplnil o jeden velmi pozitivní údaj. Přestože se to zdá až neuvěřitelné – hrají spolu i proti sobě rozdílné generace i hmotnostní kategorie – ale za celou sezónu nedošlo k žádnému vážnějšímu úrazu či zranění (pokud nepočítám pár modřin, kopanců a šrámů, a to hlavně na duši…).
 
 
Ještě jednou díky všem!
 
 
 
Sportu zdar a fotbalu zvlášť.
 
Jo, a čím víc gólů dáme – tím víc bodů máme!
 
 
 
Za SFA Semčice Petr Kerner a Roman Hřebík