Semčická fotbalová „indoorová“ sezóna 2019/2020

18.01.2020 11:08

Fotbalová „indoorová“ sezóna 2019/2020 nezačala zrovna nejšťastněji – vůbec jsme se nescházeli. Na nepravidelnost má stále větší vliv naše malá hráčská základna a to přesto, že je značně podporována hráči již s „velkými zkušenostmi“... J

Přestože se všemožně snažíme přesvědčit mladší ročníky k nedělnímu pohybu, a tím udržet tuto tradiční nedělní sportovní kratochvíli i nadále, tak se nám to ani trochu nedaří. Protože však nechceme náš oblíbený nedělní fotbálek nechat „padnout“ bez boje, rozhodli jsme se situaci řešit razantním omlazením – zapojením těch nejmladších (přizvali jsme syny těch „zkušenějších“). Chlapcům je kolem 11 let, ale když nás je málo, tak rádi a nadšeně doplní naše prořídlé řady. Je samozřejmé, že při jejich účasti se musí změnit nejen herní taktika a způsob hry, ale hlavně „sportovní“ nasazení – aby při konfrontaci „zkušenosti“ podpořené mnohem větší hmotností a mládí (mnohem nižší váhové kategorie) nedošlo k nějakému zbytečnému zranění. Je třeba poznamenat, že herní kvalita mladých nadšenců nás mile překvapila a věříme, že postupem času – pokud budou chodit hrát – se ještě zlepší, získají zkušenosti a my starší budeme doufat, že si naopak výkonnost udržíme a fotbálkovou tradici zachráníme.

I když už ne s tak železnou pravidelností a v hojném počtu, jako tomu bylo v minulosti, stále se scházíme v neděli od 13 do 15 hodin v tělocvičně ZŠ Semčice. Pokud o někom víš, nebo ty sám máš zájem, rádi tě mezi námi přivítáme. Přijď si to třeba jen vyzkoušet. Na věku, hmotnosti a sportovním umu nezáleží!!! Jde nám o radost z pohybu.

 

Za SFA Semčice Petr Kerner