říjen 2019

17.10.2019 19:13

Zdroj: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_21_3.pdf

 

Z historie TJ

Tělocvičná jednota SOKOL v Semčicích byla založena 11. listopadu 1919 jako odbočka jednoty dobrovické. Následně, dne 17. července 1921, se sokolská jednota Semčice osamostatnila. Název se pak ještě několikrát změnil – např. Dynamo Semčice, Tělovýchovná jednota Sokol Semčice a nakonec Tělovýchovná jednota Semčice, zapsaný spolek, který zůstal až do dnešní doby. V roce 1941 byla TJ dokonce přinucena zcela zaniknout a její majetek byl zkonfiskován. Naštěstí se po válce v roce 1945 podařilo činnost znovu obnovit.

 

Oslava 100 let založení Tělocvičné jednoty SOKOL v Semčicích

Oslava 100 let založení Tělocvičné jednoty SOKOL v Semčicích se konala v sobotu 24. srpna 2019 od 15 hodin ve sportovním areálu Koupaliště Semčice za účasti členů TJ a pozvaných hostů.

V úvodu předseda přivítal všechny zúčastněné a přednesl krátký projev k historii i současnosti organizace. Před předáním čestných uznání uctili přítomní minutou ticha památku na členy, kteří se tohoto významného jubilea nedožili. Všichni ocenění následně obdrželi čestné uznání a upomínkové předměty.

Součástí oslav byla také „dynamická ukázka“ některých sportovních činností, které jsou náplní současné TJ: nohejbal (singl a dvojky) a také utkání v softtenisu.

V klubovně TJ byla připravena expozice s různými diplomy, cenami, poháry či fotografiemi z historie TJ. Pro neutuchající zájem byla expozice k nahlédnutí dostupná ještě celý další týden.

V podvečerních hodinách – po malém občerstvení – nám oslavy zpestřilo hudební těleso DUO SKLEPÍS.

Počasí nám přálo a tak oslava skončila v pozdních nočních hodinách a podle reakcí účastníků se vydařila – kdo chtěl, ten si ji užil.

Snad jen neúčast zástupců několika pozvaných organizací a zástupců obce poněkud snížila význam 100. výročí – ale třeba to za dalších 100 let bude lepší…

 

Čestné uznání obdrželi: Bort Jiří, Čejka Jiří, Dlask Libor, Heřmanský Josef, Heřmanský Vladimír, Hůlka Karel, Hynková Vladimíra, Klimo Karel st., Klimová Hana, Makovec Radek, Moc Vladimír, Mydlilová Jana, Obecní úřad Semčice, Picek Miroslav, Rejmon Vladimír, Sbor dobrovolných hasičů Semčice, Sládková Karla in memoriam, Štumf Vladimír, Šturma František, Tereos TTD, a. s. Dobrovice, Vondráček Josef, Zvěřina Jiří in memoriam.

TUŽME SE

 

Z činnosti TJ

Červen:

  • Dětský den, pořádaný OÚ Semčice, proběhl dne 2. 6. od 14:00, v areálu Koupaliště Semčice;
  • Koupací sezóna 2019 na koupališti v Semčicích byla oficiálně zahájená dne 10. 6.;
  • První a letos poslední Turnaj Tereos TTD, a. s., se konal dne 13. 6.;
  • Volejbal – Memoriál Bohumila Sládka se konal 29. 6. od 9:00;
  • 7. Semčické Rockování – 29. 6. od 17:00;
  • Od 30. 6. do 4. 7. – soustředění mladých volejbalistů z Mnichova Hradiště, v areálu Koupaliště Semčice.

Červenec:

  • Herní dny – KOSTKY, PRŠÍ, POKER v areálu Koupaliště Semčice;
  • Semčický desetiboj – 27. 7. od 13:00 v areálu Koupaliště Semčice.

Srpen:

  • Herní dny – KOSTKY, PRŠÍ, POKER v areálu Koupaliště Semčice;
  • Letní kino: „Ženy v běhu“ – 3. 8. po 21:00, SA Koupaliště Semčice;
  • 39. ročník půlnočního nohejbalového turnaje – 16. 8. od 17:00;
  • Oslava 100 let založení Tělovýchovné jednoty Semčice z.s., resp. založení Tělocvičné jednoty SOKOL v Semčicích jako odbočky jednoty dobrovické – 24. 8. od 14:00;
  • Konec prázdnin – 30. 8. od 15:00 v areálu Koupaliště Semčice.

Září:

  • Herní dny – KOSTKY, PRŠÍ, POKER v areálu Koupaliště Semčice;
  • Ukončení Koupací sezóny 2019 na koupališti v Semčicích – 2. 9.;
  • Divadlo Hálek Nymburk – „Přednosta stanice“ – 7. 9. od 16:00, SA Koupaliště Semčice – ZRUŠENO;
  • Ukončení léta v Semčicích – 21. 9. od 17:00 v areálu Koupaliště Semčice.

 

39. ročník Půlnočního nohejbalového turnaje losovaných dvojic

A byl tu opět pátek po „Haně“ a to v Semčicích znamená, že se koná další – letos už 39. – ročník Půlnočního nohejbalové turnaje losovaných dvojic.

Pro letošní rok jsme sice objednali opět pěkné počasí, které nám ale hodinu před začátkem turnaje přineslo velkou dešťovou nadílku… Byli jsme nuceni posunout začátek téměř o dvě hodiny. I přes tuto nepříjemnost přišel nejen velký počet hráčů, ale také dost fanoušků – fanoušků bylo určitě přes stovku.

Hráčů bylo jen 34, ale i tak jsme je rozdělili do 3 skupin a drobně upravili postupový klíč ze základních skupin, který nám přinesl nejen boje ve vyřazovací části, ale také souboje o 3. – 4. místo a hlavně vyvrcholení turnaje – boj o 1. místo.

Pořadí:

1. místo: Petr Vondráček & Marek Hlaváč;

2. místo: Martin Kopecký ml. & Lukáš Mezera;

3. místo: Jan Klimo & Pavel Janeba.

Za pomoc při organizaci turnaje bychom chtěli poděkovat hlavním sponzorům (TTD Tereos, Walter, TJ Semčice) a skupince dobrovolníků, kteří se neúnavně starali o přípravu a údržbu hrací plochy.

 

Herní dny

Téměř každé úterý od 16 hodin se přibližně 12 soutěživců účastnilo herního dne na Koupališti Semčice. Soutěžilo se např. v karetní hře Prší, v kostkách a hrál se i poker. Výherci se mohli těšit z hodnotných cen a i na ty nejhorší zbyla nějaká ta cena – cena útěchy.

Přestože se jednalo o první ročník, tak byla účast nad očekávání. Doufáme, že si to soutěžící přes celé letní prázdniny užili a budeme se těšit na pokračování.

 

Desetiboj

Letos v červenci v areálu Koupaliště Semčice se konal také další ročník Semčického desetiboje. Jedná se o individuální závody v netradičních sportovních disciplínách, které se tentokrát konaly v sobotu 27. 7.

Výborně nám vyšlo počasí a zvládli jsme tuto akci i za plného provozu koupaliště. Zúčastnilo se 24 závodníků, kteří byli rozděleni do tří kategorií, muži, ženy a děti. Tento desetiboj prověří všechny schopnosti správného sportovce od jízdy na kole přes plavání, házení, obratnost a šikovnost až po tradiční „exování“ piva a vytrvalost. Nejedná se o nikterak náročné disciplíny a zvládne je opravdu každý. Proto věřím, že si všichni najdou svoje zalíbení v některé z disciplín a účast na příštím ročníku předčí naše očekávání.

Nejlepší:

Muži – 1. Pešek Jan, 2. Motl Jiří, 3. Konečný Jakub;

Ženy – 1. Pešková Eliška, 2. Kadlecová Kamila, 3. Holubová Monika;

Děti – 1. Motl Ondřej, 2. Pešková Adéla, 3, Moc Štěpán.

 

Fotbal

Fotbalisté se přes léto nescházeli, ale jejich čas přijde – od 6. 10. se budou scházet každou neděli od 13 do 15 hodin v tělocvičně semčické základní školy. Každý, kdo by si chtěl zahrát fotbálek, je vítán.

 

Plán akcí TJ Semčice z.s. pro zbytek roku 2019:

  • Ukončení sportovní sezóny 2019 – 5. 10. 2019 od 14:00, SA Koupaliště Semčice;
  • Vánoční turnaje.

Více na: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/

Výkonný výbor TJ Semčice z.s.