říjen 2013

25.09.2013 19:38

Z ČINNOSTI TJ SOKOL SEMČICE

Máme za sebou asi nejkrásnější léto posledních možná 10 let. Počasí se opravdu vydařilo a ani jedna z akcí jím nebyla poškozena.

Hned na začátku léta nás potěšilo rozhodnutí okresní hygienické stanice MB. Díky trvale dobrým výsledkům při rozborech vody z předchozích let nám stanovili frekvenci odběrů na 28 místo dřívějších 14 dnů. Tím nám ušetřili minimálně 7000 Kč.

Děti, které pomáhají ve sportovním areálu, dostávají již řadu let volné permanentky na koupání. Stejně tak tomu bylo i letos. Permanentky mají v oblibě stále více i naši koupající se návštěvníci a rok od roku jich prodáváme více a více.

A nyní rychlý kompletní výčet akci. Hned na počátku prázdnin jsme uspořádali další ročník Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale. Vedle mimořádně povedeného Semčického desetiboje byl červenec ve znamení koupání a oslav různých narozenin.

A byl tu srpen a ten byl doslova nabitý akcemi všeho druhu. 2. 8. 2013 si naše omladina zopakovala loni tolik úspěšnou „House party“. Poté jsme připravovali sportovně společenská setkání pro: Boleslavské mlýny, nástrojárnu ŠKODA Auto, pracovníky dopravního inspektorátu i dožínky pro pana Ing. Heřmanského. Doufáme, že se u nás všem líbilo a byli spokojeni.

Uprostřed srpna jsme zvládli další ročník Půlnočního nohejbalového turnaje o týden později Noční fotbalový turnaj. Na 14. září jsme plánovali volejbalový turnaj mixů, ale z důvodu probíhajícího rockového festivalu v Mladé Boleslavi jsme ho odvolali.

Začátkem září se sešel výbor – abychom ho konečně doplnili do požadovaného lichého počtu. Za odstoupivšího Romana Hřebíka jsme si mezi sebe zvolili Janka Klimo. Zároveň jsme se usnesli, že vzhledem k tomu, že se jedná již o druhou výměnu člena výboru, necháme členskou základnu, aby si na příští výroční schůzi zvolila komplet nový výbor, a tím se měla možnost vyjádřit k celé situaci.

Na 21. září 2013 jsme si naplánovali ukončení sezóny. Něco málo si zasportujeme, něco málo pojíme a popijeme – zhodnotíme uplynulou sportovní sezónu. Pak nás bude čekat už jen předzimní úklid areálu. Je potřeba vše vysekat, vystříhat, uklidit a pomalu se budeme stěhovat do tělocvičny, kde každoročně nacházíme azyl pro zimní měsíce.

 

Memoriál Bohumila Sládka

V sobotu 6. 7. 2013 jsme ve sportovním areálu přivítali účastníky 30. ročníku Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů. Přes neúčast několika tradičních týmů jako Dlasky Mlasky, Umachartová čela, či tradičního soupeře našich hráčů družstva z Dobrovice přijelo 7 mužských a 2 ženské týmy. Hráči si přáli změřit síly se všemi soupeři, takže jsme rozlosovali maraton 21 zápasů.

Počasí bylo příznivé a k vidění byl volejbal vysoké úrovně. Potěšil nás návrat 3 hráčů extraligových Benátek nad Jizerou v čele s Markem Dlouhým a Alešem Ditrichem. Podívat se přišli i naše „legendy“ – tak jsme s radostí přivítali pány: Hůlku K., Syrového V., Dlaska či Zítku E.

Děvčata, byť věděla, že se turnaje zúčastní pouze 2 týmy – (tradičně 1. z Prahy a 2. z Liberce), dorazila s tím, že se jim u nás líbí, a ráda se přijedou podívat a pobavit se příjemnou hrou. Dívky odehrály sérii několika neskutečně vyrovnaných zápasů – podělily se o ceny a domluvili jsme se na pozvání na příští rok. Příští rok už snad konečně i děvčata z našeho okolí sestaví svůj tým a změří s nimi síly.

Dlouho, dlouho v podvečer až někdy mezi 18. – 19. hodinou byly dohrány poslední zápasy. Náš tradiční účastník Lokomotiva Česká Lípa letos neobhájil svůj post na stupních vítězů a skončil na 4. místě. Vyrovnaný byl souboj o 2. a 3. místo. Zde rozhodoval jen počet uhraných míčů ve vzájemném zápase. 3. místo tak obsadili již podruhé Ševci ze Zruče nad Sázavou. Překvapením bylo 2. místo hráčů Chutnovky z Turnova. No a vítěz byl jasný – Prasyl MB. Jeho hráči ztratili pouze 1 set se třetími Ševci.

Po rozdání cen nás jako pořadatele potěšilo poděkování a uznání právě hráčů, a to nejen z Prasylu, ale i mnoha jiných. Asi právě toto je to hlavní, kvůli čemu celý ten maraton stále ještě podstupujeme. A to, že víme, že to má cenu, že se k nám na turnaj těší a jsou tu spokojení.

Za TJ Sokol Semčice Vlaďka Hynková

Semčický desetiboj

Rád bych se zmínil o nové sportovní události, která se zrodila, jak už to u parádních akcí bývá, jednou večer na našem koupališti u sklenice piva. Letos v létě měla svůj první ročník v našem sportovním areálu. Jedná se o individuální závody v netradičních sportovních disciplínách a pod názvem Semčický desetiboj se konaly v sobotu 3. 8. 2013. Výborně nám vyšlo počasí a zvládli jsme tuto akci i za plného provozu koupaliště. Zúčastnilo se 17 závodníků a 2 závodnice rozdílných věkových kategorií. Desetiboj prověří všechny složky správného sportovce od jízdy na kánoi přes plavání, házení, obratnost a šikovnost až po tradiční „exování“ piva a vytrvalost. Nejedná se o nikterak náročné disciplíny a zvládne je opravdu každý. Proto věřím, že si všichni najdou svoje zalíbení v některé z disciplín a účast na příštím ročníku předčí naše očekávání. 

 

Půlnoční nohejbalový turnaj

V pátek 16. 8. 2013 se příznivci nohejbalu opět dočkali. Ve sportovním areálu v Semčicích se uskutečnil 33. ročník Půlnočního nohejbalového turnaje losovaných dvojic. Letos se zúčastnil ideální počet 36 hráčů. Ti byli rozlosováni do 18 dvojic a po nasazení 6 nejsilnějších byli doplněni do 3 skupin po 6.

V podvečerním pěkném počasí za bouřlivé podpory diváků se zápasy základních skupin dohrály tentokrát už kolem půlnoci. Vše probíhalo v pohodě a bez zranění. Z každé skupiny postoupily 2 nejlepší týmy a ty spolu systémem první s druhým sehráli 3 semifinálové KO zápasy a rozhodli tak o tom, kdo si zahraje ve finálové skupině. Průběh celého turnaje měl vysokou herní kvalitu, ovšem finálové boje vybičovaly 3 nejlepší dvojice k ještě daleko vyšším výkonům a mohli jsme sledovat nohejbal víc než dobré úrovně. Ve dvou ze třech zápasů se o konečném pořadí letošního ročníku rozhodovalo ve třísetové bitvě.

Vítězi se stali: Truksa Aleš + Tuma Lukáš;

2. místo: Jiránek Josef + Makovec Michal;

3. místo: Štumf Petr + Bartoš Ondřej.

Díky tradičním sponzorům, Tereos TTD Dobrovice, Elektro Mulač a AMTparts, si ocenění převzali bohaté ceny včetně pohárů a v tradičně přátelské atmosféře jsme s kytarou poseděli téměř do svítání.

 

Nohejbal

Vážení sportovní přátelé. O letošní nohejbalové sezoně, na rozdíl od té loňské, se vůbec nedá mluvit jako o vydařené. Je to způsobeno hlavně velkými změnami v „A“ týmu, které jsem zmínil již v jarním čísle.

V jarní části naše „A“ mužstvo porazilo pouze „outsidery“ Jizerní Vtelno „B“ a Benátky nad Jizerou. V té podzimní se projevila kvalitnější a soustavnější příprava v letní přestávce, která nese své ovoce. Po 4 odehraných zápasech jsme podlehli pouze Jizernímu Vtelnu „A“, který byl na začátku sezony favorizován na postup do KS. Čeká nás ještě poslední zápas na půdě Hlavence, který naopak oproti jaru nepředvádí vůbec žádné kvalitní výsledky. Doufáme, že i v tomto zápase zvítězíme a díky tomu se posuneme ze spodních příček tabulky na klidný střed.

Semčický „B“ tým sice pomalu ale jistě začíná vystrkovat drápky. Letos zvítězil ve 3 utkáních a patří jim předposlední příčka v okresní soutěži. Musím je veřejně pochválit za jejich píli v přípravě. Je vidět, že rozhodně mají chuť hrát, a až na výjimky se na rozdíl od „A“ týmu scházejí na pravidelných trénincích, což se určitě odráží v jejich kvalitnějších výkonech v mistrovských utkáních. I na naše „Béčko“ čeká poslední zápas, a to také na půdě Hlavence. Věřím, že i oni se pokusí o poslední body v letošní sezoně.

Nohejbaloví žáci letos opět pod hlavičkou TJ Plazy objížděli žákovské turnaje a dokonce občas nastoupili i k zápasům za náš „B“ tým. Jejich kvalita rapidně stoupá a za rok nebo za

dva už bychom mezi nimi mohli hledat nové opory semčického nohejbalu, pokud jim vydrží dosavadní chuť i vztah k nohejbalu i k celému sportovnímu areálu. Musím jmenovitě poděkovat a pochválit Honzu Pokorného, Jirku Starého, Miloše Moce a Dominika Masáka za jejich pracovní nasazení ve sportovním areálu a hlavně za stovky hodin strávených na nohejbalových kurtech.

Za celý nohejbalový oddíl bych chtěl poděkovat všem semčickým fanouškům a příznivcům nohejbalu za skvělou podporu po celou sezonu. Po krátkém odpočinku, až sezona skončí, se opět přesuneme do tělocvičny semčické základní školy, kde se budeme připravovat až do jara. Žáci každou neděli od 15:00 hod. a muži každou neděli od 17:00 hod.

Ondra Hynek

více na: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_15_4.pdf