říjen 2012

24.09.2012 19:21

 

Z činnosti TJ Sokol Semčice

Za posledních 5 a možná i 6 let jsme nezažili tak fajn léto. Vše, nebo téměř vše bylo tak, jak jsme si přáli. Jen vystoupení živých kapel prostě není v Semčicích přáno. Jak zábava s hudebně i lidsky příjemnou kapelou z Bakova nad Jizerou „Lichá 4“ (špatné počasí, nízká návštěva), tak zábava pražských „Patexů“ (opět hrozivá předpověď, zrušení zábavy), prostě nevyšly podle našich představ či přání.

Ostatní akce, jak sportovní, tak společenské, byly ale výborné. Začalo to velice kvalitním volejbalovým Memoriálem a přes dvě naší omladinou organizované „House party“ až k Půlnočnímu turnaji v nohejbale a večernímu fotbalovému turnaji se vše zdařilo k celkové spokojenosti. Diskotéka s Marcelem Telibem Volfem, coby náhrada za zrušenou taneční zábavu, zorganizovaná v domáckém provedení přímo pod střechou nové terasy nikoho nezarmoutila a těch několik desítek lidí se příjemně pobavilo. Také „Semčické ro(c)kování“ s Jirkou Čejkou si našlo své příznivce, a to hned dvakrát.

Celé léto byly naše kurty plně sportovně vytížené – všemi herními obory a všemi věkovými kategoriemi. Prostě od mládeže až k občasným utkáním naší již veteránské sportovní veřejnosti, zahrát si přišli všichni podle chuti i nálady. A tak by to mělo být.

Díky poctivé práci našich členů se podařilo až do samého závěru udržet také kvalitu vody v koupališti na velice dobré úrovni (doloženo výsledky chemických rozborů, včetně toho posledního z druhé poloviny srpna). Samozřejmě co se průhlednosti vody týče, koncem prázdnin to není jako v červnu, ale kdo je alespoň trochu soudný, pochopí, že nemůže srovnávat naše koupaliště ve volné přírodě s aqua centrem v Mladé Boleslavi, které podléhá zcela jiným kriteriím, a kde i vstupné je v úplně jiných relacích. Vzpomeňte na stav vody v koupališti ještě někdy před 5–7 lety. Bývávalo pravidlem, že již v polovině července byla voda taková, jako je dnes v září a všichni s tím byli smířeni. V této oblasti se na práci našich lidí občas snáší neoprávněná kritika. Tím si ale naši nejpovedenější sezónu posledních let určitě zkazit nenecháme a budeme hledat cesty, jak naši práci ještě zlepšit. Věříme, že s vaší pomocí a s podporou zastupitelstva obce Semčice se nám to může podařit.

Fotografie, aktuální informace i plánované akce, brigády i ostatní dění v jednotlivých oddílech a v TJ Sokol Semčice můžete sledovat na našem webu: tjsokolsemcice.webnode.cz nebo na webu obce Semčice: www.obecsemcice.cz.

Vlaďka Hynková

Nohejbal

Letošní nohejbalová sezona se nám opravdu vydařila. Jarní část naše „A“ mužstvo odehrálo pouze s jedinou prohrou, a to s favorizovaným týmem Plazy „B“, který oproti loňské sezoně posílil o dva kvalitní hráče z druhé ligy. Bohužel ani v domácím prostředí v podzimní části se nám nepodařilo tento tým porazit, takže v tomto roce skončíme opět na krásném druhém místě. Mrzí nás jediná věc, a to je naše neúčast v krajské kvalifikaci, které se může zúčastnit pouze nejlepší tým okresu. Poslední zápas proti Mnichovu Hradišti „B“ už na konečném pořadí z našeho pohledu nic nezmění.

V letošní sezoně jsme spokojeni i díky našemu „B“ mužstvu, které sice kvalitou stále na vyšší příčky v okresní soutěži nedosáhnou, ale každým zápasem je jejich výkon kvalitnější a vyrovnanější. Věříme, že jejich snaha a vytrvalost bude i nadále pokračovat, že již v příští sezoně budou konkurenceschopní a budou bojovat o přední místa v této soutěži. Jejich poslední zápas této sezóny je pro ně velmi důležitý – hrají s týmem Plazy „C“, který je také v dolní části tabulky a případná výhra by je vynesla na vyšší příčky.

Naši žáčci stále pilně trénují a dokonce se letos již zúčastnili několika turnajů s krajskou konkurencí, na kterých předvedli zlepšující se výkony. Jejich výkonnost ale na hru jejich soupeřů ještě stále nestačí. Proto je plán do příští sezony stejný jako letos, i nadále se zlepšovat a věřím, že v příštím roce dosáhneme i na nějaké lepší umístění.

Za celý nohejbalový oddíl bychom chtěli poděkovat všem semčickým fanouškům, kteří nás celou sezonu podporovali.

Ondra Hynek

32. ročník Půlnočního nohejbalového turnaje losovaných dvojic

V pátek 17. 8. 2012 se ve sportovním areálu v Semčicích sešli příznivci nohejbalu, aby mezi sebou bojovali ve 32. ročníku Půlnočního nohejbalového turnaje. Pro větší motivaci pro ně vedení turnaje připravilo překvapení – velký památeční pohár se jmény dosavadních vítězů vyrytými v podstavci poháru. Rázem bylo o co hrát.

Sešlo se 40 hráčů, kteří byli rozlosováni do 20 dvojic a ty rozděleny do 3 družstev – dvakrát po 7 a jednou po 6 dvojicích.

Zápasy v základních skupinách se dohrávaly lehce po půlnoci. Pro první dvě dvojice z každé skupiny nadešel nejdůležitější zápas večera – zápas v KO systému o postup do tříčlenné, finálové mini skupiny. Finálové boje následně určily pořadí na stupních vítězů:

  1.  místo: Dlask L. + Makovec M.;

  2.  místo: Mulač M. + Kopecký M.;

  3.  místo: Hynek R. + Renner P.

foto: 1. místo - Dlask L. a Makovec M.;

Vyhlášení vítězů a předání cen probíhalo kolem třetí hodiny ranní. Hráči i organizátoři – byť unaveni – byli spokojeni s průběhem i návštěvností celého turnaje, který měl vysokou herní úroveň. Kdo má rád nohejbal, může se za rok přihlásit do hry.

Vlaďka Hynková

46. ročník volejbalového turnaje mužů

Tradičně první sobotu v červenci uspořádala TJ Sokol Semčice v semčickém sportovním areálu 46. ročník volejbalového turnaje mužů, který byl zároveň 29. ročníkem Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů. Již druhým rokem se zúčastnila také ženská družstva.

Naše dlouhodobá snaha přilákat větší počet kvalitních týmů, se začíná vyplácet. Letošních dvanáct mužských družstev bylo rozlosováno do dvou skupin a již v základních skupinách bylo vidět volejbal vysoké úrovně, který předváděli hráči minimálně krajských soutěží s účastí i extraligových hráčů. Kolem 16. hodiny musel být turnaj pro silný déšť přerušen, ale touha hrát zvítězila a všichni hráči vydrželi. Za necelou hodinu déšť ustal a naštěstí nenarušil kvalitně připravené kurty.

První dvě družstva z každé skupiny se utkala v play-off o postup do finále. 3. místo vybojovalo družstvo Ševců ze Zruče nad Sázavou, 4. se umístil Prasyl MB. Ve finálové bitvě podlehly Dlasky Mlasky z Prahy loňským finalistům Umakartovým čelům z Odoleny Vody. V ženské části turnaje obsadila první dvě místa děvčata z Prahy a 3. místo patřilo týmu z Jablonecka. Turnaj se vydařil, vítězové se radovali a pořadatelé právem sklidili uznání a pochvalu za kvalitně připravený turnaj. Většina pak přislíbila účast pro příští rok, a tak se příznivci volejbalu mohou těšit na další ročník.

Volejbalový turnaj mixů „neprofesionálů“

V sobotu 1. 9. 2012 se uskutečnil již asi 6. ročník amatérského volejbalového turnaje mixů (4 muži + min. 2 ženy). Podle našeho záměru mělo přijet pár námi pozvaných týmů, se kterými se utkáváme v podobných letních turnajích v našem okolí. Přijela však i dvě družstva ze „severu“, která tu hrála na Memoriálu či turnaji Kočičounů v červnu, a kterým se u nás prostě líbí. Pravdou je, že jejich kvalitní hra je prostě někde jinde, ale k rozdílu výkonností se nikdo negativně nevyjadřoval.

Celkem se zaregistrovalo 6 týmů, a jak už to tak u nás začíná být zvykem, z přebývajících hráčů jednotlivých družstev se sestavil ještě „Zbytek“. Hrálo se za celkem pěkného počasí – zvláště pak s ohledem na předchozí absolutně deštivý den. Hrací systém každý s každým nám vygeneroval celkem 21 zápasů. Poslední utkání dvou nejlepších „severských“ skončilo až kolem 18:30 hod.

Konečné pořadí:
1. místo: Příšerky
2. místo: Růžové pudřenky
3. místo: Drink team
4. místo: Dobrovice
5. místo: Zbytek
6. místo: Semčice
7. místo: O2 team

Foto:závěrečná společná fotografie

Přátelskou atmosféru nejlépe dokládá závěrečná společná fotografie.

Vlaďka Hynková

Fotbal

Týden po „půlnočáku“, 24. 8. 2012, se uskutečnil 4. ročník „Nočního turnaje v malé kopané Semčice Cup 2012“. Turnaje se zúčastnilo 6 týmů, a přestože se nepodařilo turnaj dohrát standardním způsobem, tedy hrou každý s každým – rozmary počasí byly opět sportu nepřející, kurty zaplavil krátký, ale vydatný déšť – lze jej hodnotit pozitivně. S ohledem na bezpečnost hráčů
a možnosti zničit povrch kurtů jsme se se zástupci týmu dohodli na dohrání zbývajících 5 zápasů formou penaltového rozstřelu. Z hrané i penaltové části turnaje vzešlo následující pořadí:

1. místo: Polovodičový hustoměry
2. místo: SFA (Soubor Fotbalových Amatérů) Semčice
3. místo: Luštěnice
4. místo: Dream team
5. místo: Star team
6. místo: Dobrovice

Foto: 1. místo - Polovodičový hustoměry;

Závěrem patří velké poděkování všem těm, kteří se na přípravě a průběhu turnaje podíleli, a také samozřejmě našim sponzorům, hlavně firmě Autoservis Petr Duřt z Dobrovice a společnosti Tereos TTD, a.s. (cukrovar Dobrovice) bez jejichž přispění by bylo problematické turnaj uskutečnit.

Věřím, že se za rok sejdeme znovu v hojném počtu a za lepšího počasí. Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

Zbyněk Řípa

Sokolík – cvičení rodičů s dětmi

Maminky a tatínkové,

protože se nám blíží podzim a s ním značné omezení pobytu venku, rádi bychom se opět scházeli s našimi dětmi jednou týdně v tělocvičně semčické ZŠ. Cvičení by bylo určené dětem od 2 do 5 let (plus mínus) s doprovodem jednoho z rodičů, který bude za své dítě v plném rozsahu zodpovídat. Na přípravě aktivit by se podílel střídavě každý z rodičů s ohledem na věkové složení dětí, jejich schopnosti a hlavně ochotou spolupracovat (zjistíme během první hodiny). Naučíme se pohybové básničky a písničky, zatancujeme si, zaběháme, protáhneme těla, připravíme opičí dráhu a stanoviště, prostě vyzkoušíme všechno, co nás napadne, a pak se budeme věnovat těm činnostem, které děti nejvíce zaujmou.

V případě zájmu mě kontaktujte v nejbližších 14 dnech na e-mailovou adresu: hulkovi.mr@seznam.cz

Marie Hůlková

Tréninky v tělocvičně ZŠ Semčice

TJ Sokol Semčice a Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice uzavřely i letos dohodu o využívání tělocvičny pro provozování cvičení rodičů s dětmi, tréninků nohejbalu, volejbalu a malé kopané. Tato dohoda je rámcově uzavřená na dobu určitou od 1. 10. 2012 do 28. 6. 2013, a to následovně:

pondělí 16:30 – 17:30 hod. (Sokolík), 18:00 – 19:30 hod. (volejbal)

středa 19:00 – 20:00 hod. (volejbal)

neděle 13:00 – 15:00 hod. (malá kopaná), 15:00 – 19:00 hod. (nohejbal)