prosinec 2022

20.12.2022 00:00

Zdroj: https://www.obecsemcice.cz/uploads/contents/2/2550-semcicky-zpravodaj-v2-press.pdf

 

Z činnosti TJ Semčice 
 
Dobrý den, vážení spoluobčané,
i když už je léto dávno za námi a my netrpělivě vyhlížíme Vánoce a konec roku, rád bych článek o dění v Tělovýchovné jednotě začal právě letní sezónou.
Prázdniny začaly pobytem mladých volejbalistů z Mnichova Hradiště, kteří u nás každoročně pilují své dovednosti na sportovním soustředění. Také nás jako jednu ze zastávek využili účastníci cyklistické akce „Řepovská 50“.
V sobotu 9. 7. se konal tradiční volejbalový turnaj „Memoriál Bohouše Sládka“. Tento turnaj jsme plánovali uspořádat ve třech kategoriích, muži, ženy a smíšená družstva. Z organizačních důvodů se pak obě smíšená družstva (Semčice, Wüüüüüüü) spojila a vytvořili družstvo mužů a žen. 
V kategorii mužů se účastnila tedy pouze 3 družstva v konečném pořadí:
1. PRASYL
2. MNICHOVO HRADIŠTĚ
3. SEMČICE / WÜÜÜÜÜÜÜ 
 
Ženská část turnaje byla delší a vzájemné soupeření nabídlo hodně volejbalu na kvalitní úrovni. Závěrečné dva zápasy už probíhaly v dešti a i samotné vyhlášení v kategorii žen muselo proběhnout pod střechou našeho pódia.
Konečné pořadí:
1. MNICHOVO HRADIŠTĚ
2. ČERNÉ MAMBY
3. PRASYL
4. JELZINKY
5. WÜÜÜÜÜÜÜ / SEMČICE
 
Jsme velice rádi, že na tento turnaj přijela tradiční družstva Prasyl (v obou kategoriích) jablonecké „mamby“ a Mnichovo Hradiště, zároveň vítáme i dva nové účastníky (Wüüüüüüü, Jelzinky)
 
Během června obec v našem areálu uspořádala promítání filmu Srdce na dlani a prázdniny byly zakončeny House party, kterou poněkud zhatilo nepřístojné chování některých mladých, kteří se na párty přišli spíše porvat než pobavit. Přesto mladým hochům Jirkovi Motlovi, Dominiku Masákovi a Honzovi Pokornému patří velké poděkování, jak celou akci zorganizovali.
 
Po pár dnech relativního odpočinku nás čekal vrcholný víkend, kdy jsme hostili dva nohejbalové turnaje.
Nejprve jsme ve spolupráci s Ondrou Hynkem a Honzou Klimem uspořádali 42. ročník Půlnočního nohejbalové turnaje, který se konal v pátek 19. 8. od 17 hodin. Vše si oba naši hráči předem připravili a stihli tak turnaj organizovat i hrát. Počasí vyšlo parádně a pokud nepočítáme cca 10 kapek, které na nás z nebe spadly kolem 20. hodiny, bylo takřka dokonalé nohejbalové počasí.
Turnaje se zúčastnili jednotlivci ze širokého okolí, dokonce dorazili juniorští hráči prvoligového celku Čakovice B. Celkem se tedy zúčastnilo 48 nohejbalistů. Po skupinové fázi následovalo klasické play off o stupně vítězů. Finálový souboj pak proběhl kolem 3. hodiny ranní a tento krásný tradiční turnaj dospěl ke svému závěru.
Konečné pořadí:
1. místo: Kruncl Marek, Petrus Libor
2. místo: Klimo Jan, Klíma Jaroslav
3. místo: Kavan Jiří, Poupa Ondřej
 
Během následující soboty pak probíhala příprava areálu na vrchol sportovní sezóny, a tím bylo 21. mistrovství ČR jednotlivkyň žen v nohejbalu.
Lehce nám zabrnkal na nervy noční a ranní déšť. Naštěstí při příjezdu prvních nohejbalistek a členů Českého nohejbalového svazu začal déšť ustávat a následné hodiny vypadaly slibně mohli jsme si kolem 9:00 všichni oddechnout a turnaj mohl začít.
Celý turnaj byl velmi hezky popsán panem Antonínem Stehlíkem v nohejbalovém časopisu NOHECMAGAZÍN a já si z něho dovolím uvést úryvek:
(Semčice) Nevelká ves v okresu Mladá Boleslav uspořádala Mistrovství České republiky v singlu žen a potvrdila, že nejen velké aglomerace jsou schopny takové akce pořádat. Vlivem termínu, který určitě nebyl z nejvhodnějších, se bohužel šampionátu zúčastnilo pouhých deset účastnic, ale co do kvality se prezentovala téměř celá singlová špička.
Dvě skupiny po 5 účastnicích a následné play off zajistilo slušný počet zápasů a fanoušci, kteří si k nám našli cestu, mohli vidět napínavé zápasy až do samotného finále, v kterém se utkala Lenka Cibulková a Aneta Fojtíková. Lepší i šťastnější nakonec byla Aneta Fojtíková, která tak vyhrála svůj 6. titul mistryně ČR.
 
Koncem září jsme hostili přebor středočeského kraje žactva a dorostu v kategorii jednotlivců.
Do turnaje se přihlásilo 12 žáků ze 4 oddílů (Semčic, Českého Brodu, Šacungu Benešov a Slaného). Hráči byli rozděleni do 2 skupin po 6 hráčích. Postupovali 4 nejlepší z každé skupiny, kteří změřili síly křížem v play-off. Stupně vítězů obsadili:
1. Antonín Blažek – TJ Slavoj Český Brod
2. Michal Tuška – SK Šacung Benešov
3. Matěj Šimanovský – TJ Sokol Slaný
4. Sebastian Polák – TJ Slavoj Český Brod
Za Semčice se turnaje zúčastnil Jirka Klimo (9. místo).
 
Dorostenci byli pouze 4 ze 3 oddílů a po napínavém průběhu celkové 1. místo a titul přeborníka kraje získal náš Toník Tůma – gratulujeme.
Celkové pořadí zde:
1. Antonín Tůma – TJ Semčice
2. Jiří Hadač – SK Šacung Benešov TJ Sokol Slaný
3. Vítek Hrkal – SK Šacung Benešov TJ
4. Jan Šebesta – TJ Sokol Slaný
 
Děkuji dospělému nohejbalovému oddílu za reprezentaci v okresním přeboru pro rok 2022, kde jsme se umístili na krásném druhém místě.
 
OKRESNÍ PŘEBOR 2022 - KONEČNÉ VÝSLEDKY zde: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/news/nohejbal-okresni-prebor-2022-konecne-umisteni/
 
Ukončení sportovní sezóny, které proběhlo v sobotu 1. října, se příliš nevydařilo. V podstatě celé odpoledne propršelo a my se tak mohli bavit jen na terase a uvnitř klubovny. Náladu tak jen trochu zvedlo kytarové vystoupení volejbalové sekce našeho TJ. Přijely se podívat i holky z nohejbalové reprezentace Kristýna Plechatá a Aneta Fojtíková.
 
Během října probíhala úprava a úklid sklepa, který slouží jako sklad pro sportovní a pracovní náčiní. Z důvodu uskladnění chemie pro bazén a také z organizačních důvodů byl prostor zhruba v polovině přepažen a oddělili jsme tak sportovní část od technické se zmiňovanou chemií, nářadím a ostatním vybavením.
V listopadu jsme uspořádali již druhý ročník Dýňování. Děti si mohly za dohledu rodičů vydlabat dýni a svým výtvorem se pak pochlubit. Těší nás zájem o tuto akci a také snažení všech účastníků.
 
Rád bych všechny spoluobčany upozornil, že kiosek a hospůdka na koupališti je stále v provozu, a to dva dny v týdnu:
PÁTEK 17:00 – 23:00
SOBOTA 17:00 – 23:00
 
Na závěr mi dovolte popřát Vám všem krásné Vánoce, šťastný nový rok.
 
Za TJ Semčice z.s. 
Miroslav Kučera