prosinec 2016

31.12.2016 12:00

Více zde: https://www.obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_18_4.pdf

Z ČINNOSTI TJ SEMČICE

    Vážení sportovní přátelé, rok se s rokem sešel a máme tu opět období zimní pauzy. V našem areálu je vše zazimované a připravené na další část rekonstrukce. Co se od posledního vydání Zpravodaje vůbec událo, no moc toho nebylo. Veškeré podzimní práce byly zredukovány jen na to nejnutnější, co bylo potřeba uklidit a připravit pro zedníky na zimní rekonstrukci. Bohužel se v našem areálu musel zredukovat lesík, jelikož naše borovice byly napadeny kůrovcem a s tím bylo spojené i co nejrychlejší spálení větví, aby se tento škůdce nerozšířil i na další stromy. Zbylé dřevo se uskladnilo na příští sezonu a pak už jsme se věnovali pouze stěhování a úklidu budovy. Uklidili jsme venkovní nábytek a následně jsme se vrhnuli na vystěhování kiosku a starých šaten. Bylo zapotřebí vyklidit tyto prostory kompletně na čisto tak, aby mohli zedníci začít s bouracími pracemi. Jeden by nevěřil, co se zde dalo objevit za poklady, a že jich nebylo málo. Naštěstí jsou zde lidé, kterým na našem spolku stále záleží a vše se stihlo v termínu, který jsme slíbili zastupitelstvu obce tak, aby i oni mohli dodržet termín domluvený se zedníky. 

    Dále bych vás rád pozval na vánoční „hýbání se“: pravděpodobný termín ping-pongového turnaje v místní hasičárně bude 23. 12., volejbalový turnaj se bude konat 26. 12. 2016 v tělocvičně základní školy a novoroční fotbalový turnaj se uskuteční 7. 1. 2017 taktéž v tělocvičně základní školy v Semčicích. Více doplňujících informací o turnajích naleznou zájemci na stránkách TJ Semčice nebo obce. 

    Závěrem mého krátkého příspěvku bych všem spoluobčanům rád popřál za TJ Semčice krásné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2017. 

    Další informace můžete najít na tjsokolsemcice.webnode.cz.

BETA DARTS SEMČICE

    Vážení šipkoví fandové, hned z kraje bych se vám rád omluvil, že jsem za celý rok o šipkách nenapsal jediný řádek, ale úplně mi to nějak vypadlo. V květnu 2016 jsme ukončili naší první sezonu ve složení: Ondřej Hynek, Mikhajlo Kotubej, Petr Čerych, Jirka Dvořák, Bedřich Kalabis, Petr Jiránek, Roman Klekner, Honza Ramharter, Láďa Sedláček a Pepa Brynych. Bohužel jsme si nováčkovskou daň vybrali opravdu poctivě a v sezoně 2015/2016 jsme skončili ze 14 týmů na posledním 14. místě. Nevěšeli jsme z toho hlavu a šli dál do sezony 2016/2017, ve které jsme se rozrostli o další 2 členy, a to o Dominika Pivka a Michala Procházku. 

    Letošní sezona je trošku jinak rozlosována než ta minulá, spadli jsme do třetí ligy, kde je pouze 11 týmů. První zápas jsme zahajovali na domácí půdě v místní hasičárně a hned jsme navázali na poslední sezonu a prohráli 11:7. To jsme ale až po několika dalších odehraných zápasech zjistili, že to bylo s jasnými favority naší soutěže. Od té doby máme odehráno dalších 6 zápasů a z toho jsme vyšli 5x vítězně a 1x remízově. Do poloviny sezony nás nyní čekají tři náročné zápasy, tak nám prosím všichni držte palce, jelikož v tuto chvíli okupujeme 3. příčku a máme ambice na místa postupová a zpátky do druhé ligy. Z této soutěže postupují pouze dva nejlepší týmy. Věřím, že to s klukama dokážeme a budeme schopni vám předvádět co nejlepší šipkařské výkony. 

    I za Beta Darts Semčice bych vám rád popřál krásné prožití vánočních svátků a šťastný start do roku 2017.

Ondra Hynek