Pohár pro Semčice

03.07.2012 15:51

https://boleslavsky.denik.cz/ostatni_region/pohar-pro-semcice-20120703.html

Jizerní Vtelno - V sobotu proběhl ve sportovním areálu v Jizerním Vtelně 18. ročník turnaje o Pohár Oldy Kloce v nohejbale trojic.

V sobotu proběhl ve sportovním areálu v Jizerním Vtelně 18. ročník turnaje o Pohár Oldy Kloce v nohejbale trojic.


Třináct trojic bojovalo ve dvou skupinách o postup do vyřazovací části. Po dopoledním příjemném počasí nastalo úmorné vedro, které hráče stálo nemálo sil. Ve čtvrtfinále nastoupil domácí Real proti Semčicím, kterým podlehl, Zmatek byl nad síly týmu Chleba ve skříni, Hlavenec přehrál tým 5 minut a dále postoupil Výběr, který se trápil s Benátkami.

Bitvu o finále svedly Semčice s Hlavencem. Tento zápas přinesl krásné výměny a také spoustu emocí. Nakonec byly Semčice o kousek lepší. Ve druhém se utkal Výběr se Zmatkem, kde proti sobě stáli sourozenci – Martin Šenkýř na jedné a Michal s Davidem na druhé straně. Ve třech setech byl šťastnější prvně jmenovaný. V souboji o třetí místo pak vysílený a oslabený Hlavenec podlehl Zmatku.
Finále přineslo další strhující bitvu. Výběr obhajoval vítězství z předešlých ročníků a letos chtěl završit hattrick. V prvním setu ale chyboval a Semčice šly do vedení. Druhý set naopak Výběru vyšel náramně a soupeře k ničemu nepustil. Třetí set zahájil Výběr špatně a vedení 6:2 dávalo tušit, kdo si jde pro vítězství. Jenže Výběr zvedl hlavu a skóre otočil na 7:6. Potom ale Semčice vše pochytaly a vedly 9:7.Výběr srovnal a diváci ho hnali k obhajobě. Poslední útok ale vyšel soupeři, kdy Moc tvrdě zasmečoval k zadní lajně a bylo hotovo. Ceny nejlepším předával starosta obce Václav Kučera.

Pořadí: 1. Semčice (Moc, Polák, Jiránek), 2. Výběr (Košek, Šenkýř, Kašpárek st.), 3. Zmatek (Šimáně, M. Šenkýř, D. Šenkýř), 4. Hlavenec (J. Vrtiška, M. Vrtiška, Landa).

Hlavní pořadatel Michal Kašpárek k turnaji řekl: "Mám radost, že se dnešní otevření nových kurtů povedlo se vším všudy. I když panovalo odpoledne velké vedro,tak hráči nic nevypustili a diváci je odměňovali častým potleskem. Play-off jsme kvůli nim nechali odehrát na starém kurtu."

MICHAL KAŠPÁREK