Nohejbal - O přeborníka okresu Mladá Boleslav

25.09.2020 22:22

O Přeboníka okresu_1. zápas

 

Zdroj: https://onsmb.estranky.cz/clanky/aktualne/o-prebonika-okresu_1.-zapas.html

 

O přeborníka okresu Mladá Boleslav
 
Jelikož bylo o vítězích jednotlivých skupin rozhodnuto již týden před koncem základní části, a shodou okolností měly všechny vítězné týmy v posledním kole volno, mohlo se začít hrát. Systém soutěže se domluvil začátkem podzimní části, kdy o start projevily zájem všechny oslovené týmy ze základních skupin. Ve "hře" byl systém jednodenního turnaje. Nevýhodou bylo pořadatelství, kde by se o vše musel postarat jeden oddíl. Dále by byla potřeba mít min. dva kurty pro rozehrání dalšího týmu. Ten největší problém, který jsem viděl byl fakt, že je konec září, brzy se stmívá, rána jsou mlhavá a hrozí zranění. I v maximálním úsilí případného pořadatelského týmu, by se za sebou neodehrála všechna utkání. Týmy jsou vyrovnané a zápasy se budou táhnout. Jedno mužstvo by muselo sehrát dvě utkání za sebou, což je v počtu 5-ti hráčů velice náročné. Nakonec se tedy rozhodlo pro rozložení jednotlivých zápasů.
 
K rozlosování jsem pozval p. Hynka ze Semčic a p. Matouše z Mn. Hradiště. V koši byly tři papírky s názvy skupin "A", "B" a "C". První vylosovaný začínal doma ...skupina "C" - TJ Sokol Mnichovo Hradiště. Jako soupeře vytáhl pan Hynek ...skupinu "A" - S.K. Nohejbal Hlavenec "A". Ve druhém utkání oddíl Hlavence doma přivítá TJ Semčice (29.10.). V posledním pak TJ Semčice - TJ Sokol Mnichovo Hradiště (1.10.). Systém byl přizpůsoben tak, aby každý oddíl odehrál jedno utkání doma a druhé venku.
 
První mač jsem osobně navštívil. Nic tomu nechybělo. Parádní momenty, vypjaté situace, potřebné štěstí na obou stranách atd. Oba týmy nastoupily v nejsilnějších sestavách. Hrálo se až do konce, protože při případné rovnosti bodů v tabulce rozhodují sety a následně míče. Takže nějaké předčasné ukončení zápasu za stavu, kdy jeden z týmů dosáhne čtvrtého bodu nepřipadá v úvahu. Hned první utkání naznačilo, že rozhodnutí, rozložit zápasy do více dnů bylo správné. Poslední sedmý zápas se odehrál za velkého šera, protože se většina hrála na tři sety. TJ Sokol Mnichovo Hradiště bylo v tomto utkání tím šťastnějším a zvítězil 4:3. Pokud to zvládnu časově, tak navštívím i utkání v Hlavenci. S posledním mačem v Semčicích rovněž počítám, protože bych předal pohár zrovna na místě.
 
Vítězstvím ve skupině si oddíl zajistil výhru 1.000,-Kč. Za Přeborníka okresu Mladá Boleslav dalších 1.000,-Kč + pohár. 
 
/Ďurček Josef/