„Mickey Mouse“ - „Vše pro spokojenost hráčů a radost ze hry“!

03.10.2016 05:00

Zdroj: https://brno2016.worldfutnet.com/home/novy-mic-pro-mistrovstvi-svta-je-pipraven/

 

Nový míč pro mistrovství světa je připraven!

Firma GALA výzvu přijala a pustila se v roce 2015 do jeho vývoje.  V rámci vývoje se firma soustředila jak na změnu designu, tak na vylepšení technických parametrů.

Jako základní  prvek použila zcela nový typ materiálu s názvem ECOLORICA.  Tento materiál je tvořen rovnými díly z polyamidu a polyuretanu a vyznačuje se stejnými vlastnostmi jako přírodní kůže, jejíž strukturu také synteticky reprodukuje. Je tedy velmi jemný na dotek, ale zároveň i elastický, odolný proti oděru a voděodolný. Základním cílem stavby míče bylo dodržení jeho hlavních parametrů jako je váha, obvod, kulatost. Letové vlastnosti a rázová síla.

V rámci vzhledu míče byla volena taková kombinace černobílých dílů, aby byl míč dobře viditelný a byla dobře rozpoznatelná i jeho rotace. Jeho povrch je nyní kompletně probarvený takže by nemělo docházet k rychlému odírání tisku a povrchu.

Aby byl zaručen co nejlepší výsledek z pohledu vlastností nového míče, byl tento od počátku letošního roku testován vybranými českými, ale i zahraničními  hráči.

Jedním z těch, kteří se na testování nového míče podíleli, byl i člen širšího reprezentačního kádru Jiří Doubrava. Jirky jsem se tedy zeptal, jak testování probíhalo.

„Od výrobce jsme dostali inovovaný míč, který se ihned jevil velice příjemně, byl hratelný od prvního tréninku a především rotace byla na míči dobře znatelná, což hráčům jednoznačně pomáhá. Vyzkoušeli jsme více variant materiálů, a zvolená kombinace je nejvhodnějším řešením pro venkovní i halové účely. Interně tento míč získal přezdívku „Mickey Mouse“ pro jasně viditelné černé prvky.“

Nový míč s označením BN5042S zažije svoji ostrou premiéru právě na letošním šampionátu, kde bude také firmou GALA poprvé nabízen k prodeji. Následně bude k dispozici na všech ostatních prodejních platformách firmy GALA.

Motto firmy GALA při jeho výrobě bylo „Vše pro spokojenost hráčů a radost ze hry“.

Nezbývá než věřit, že se podařilo naplnit a jeho parametry, na kterých se poprvé mohli podílet i samotní nohejbalisté, budou splňovat všechny požadavky široké nohejbalové obce a bude se jednat o kvalitní a populární základní nástroj pro naši krásnou hru.

(autor: Petr Jahoda)