Memoriál Bohumila Sládka - zhodnocení

14.09.2013 22:22

    V sobotu 6.7.2013 jsme ve sportovním areálu přivítali účastníky 30.ročníku Memoriálu Bohumila Sládka – ve volejbale mužů . Přes neúčast několika tradičních týmů jako Dlasky Mlasky ,Umachartová čela , či tradičního soupeře našich hráčů družstva z Dobrovice - přijelo 7 mužských a 3 ženské týmy. Hráči si přáli změřit síly se všemi soupeři – takže jsme rozlosovali maraton 21 zápasů.

    Počasí bylo příznivé a k vidění byl volejbal vysoké úrovně. Potěšil nás návrat 3 hráčů extraligových Benátek nad Jizerou v čele s Markem Dlouhým a Alešem Ditrichem. Podívat se přišli i naše „legendy“ – tak jsme s radostí přivítali pány: Hůlku K., Syrového V, Dlaska či Zítku E.

    Děvčata byť věděla, že se turnaje zúčastní pouze 2 týmy – (tradičně 1. z Prahy a 2. z Liberce), přes to dorazily s tím, že se jim u nás líbí a rady se přijedou podívat a pobavit se příjemnou hrou. Odehrály sérii několika neskutečně vyrovnaných zápasů – podělily se o ceny a domluvili jsme se na pozvání na příští rok. Příští rok už snad konečně i děvčat z našeho okolí sestaví svůj tým a změří s nimi síly.

    Dlouho, dlouho v podvečer až někdy mezi 18. – 19.hodinou – byly dohrány poslední zápasy. Náš tradiční účastník Lokomotiva Česká Lípa – letos neobhájil svůj post na stupních vítězů a skončili na 4. místě. Vyrovnaný byl souboj o 2. a 3. místo. Zde rozhodoval jen počet uhraných míčů ve vzájemném zápase. 3. místo tak obsadili již podruhé Ševci ze Zruše nad Sázavou. Překvapením bylo 2. místo hráčů Chutnovky z Turnova. No a vítěz byl jasný – Prasyl MB . Jeho hráči ztratili pouze 1 set se třetími Ševci.

    Po rozdání cen nás jako pořadatele potěšilo poděkování a uznání právě hráčů a to nejen z Prasylu ale i mnoha jiných. Asi právě toto je to hlavní – kvůli čemu celý ten maraton stále ještě podstupujeme. A to – že víme – že to má cenu, že se k nám na turnaj těší a jsou tu spokojení.

Za Sokol Semčice Vlaďka Hynková