Hodnocení „VÁNOČNÍHO FOTBALOVÉHO TURNAJE LOSOVANÝCH TROJIC 2015"

03.01.2016 18:54

Zpravodajství pro všechny příznivce sportu

    Dne 26. 12. 2015 proběhl další ročník turnaje v malé kopané na horké půdě semčické tělocvičny.

    Jak bylo vidět a bylo i glosováno výroky některých stálých účastníků jako například: „Je nás tady docela dost – asi se nějak rozkřiklo, že se tu hraje kvalitní fotbal a každý se chce zúčastnit, a když už ne si se mnou zahrát, tak mě aspoň vidět hrát (Pavel Mareš :-) )“. Jinými slovy - turnaje se účastní i hráči, kteří obvykle v průběhu roku nechodí... ;-)

    Turnaj se hrál dvoukolově systémem každý s každým na 1x 5 minut. Nejdříve však byly nalosovány jednotlivé týmy:

1. Mareš F., Jiránek J., Jordanov;
2. Hlavsa, Mareš P., Dobra;
3. Kerner, Kredba, Moc D.;

4. Moc A., Šturma M. & company;

5. Hřebík, Košťál D., Hanák.

    Jak můžete vidět z rozlosování - co jméno, to sportovní pojem ;-). Proto od první chvíle nebylo vůbec jasné, který z týmů vystoupá na pomyslný Olymp.

    Bohužel nám chyběl ještě jeden nadšenec tak, aby byly všechny týmy kompletní. Proto se stalo, že družstvo č. 4 bylo obsazeno jen dvěma hráči. Se vší úctou k těmto hráčům, zrovna tento mančaft byl v kuloárech pasován na outsidera, ale Aleš s Martinem + jeden zapůjčený hráč z jiného nehrajícího týmu tuto domněnku sfoukli jako svíčku. Svou bojovností a zarputilostí jít každý zápas za vítězstvím se jim nakonec zadařilo, a jen díky horšímu skóre obsadili krásné 2. místo.

    Jak už to tak bývá, sport a fotbal obzvláště nemá logiku. Možná i proto je konečné pořadí takové, jaké je. Snad ještě větším překvapením než 2. místo Aleše a Martina je 5. místo týmu číslo 3 ve složení Kerner, Kredba, Moc Dušan :-) Ti totiž naopak byli tipovaní za největší favority turnaje!

Výsledky utkání určily následující konečné pořadí:

1. místo: Mareš Filip, Jiránek Josef, Jordanov Nenčo 9b. skóre 19:15;
2. místo: Moc Aleš, Šturma Martin, & company 9b. skóre 19:19;
3. místo: Hlavsa Martin, Mareš Pavel, Dobra Tomáš 9b. skóre 15:14;
4. místo: Hřebík Roman, Košťál Daniel, Hanák Daniel 8b. skóre 18:16;
5. místo: Kerner Petr, Kredba Petr, Moc Dušan 5b. skóre 17:24.

    Týmu (č. 3) se stalo osudné pořekadlo „první vyhrání z kapsy vyhání“.A kruté zjištění, že v tomto turnaji se profesorskou hrou na krásu uspět nedá, se také potvrdilo :-). Fair play turnaje bylo poskvrněno snad jen jediným momentem - motivováním nejmenovaného týmu „nějakými těmi kapříky“ (šlo však o pozitivní motivaci – motivaci k nevypuštění zápasu, ale naopak k dosažení výhry) v důležitém posledním zápase turnaje a to vše zrovna ve chvíli, kdy si delegát turnaje "s licencí" p. Košťál st. někam odskočil…

    Sportovní odpoledne jsme zakončili v klubovně na koupališti, kde proběhl rozbor jednotlivých zápasů pod elektronickou tužkou, vypilo se několik iontových nápojů a vyhlásily se výsledky.

    Poděkování tak patří jak organizátorům turnaje, tak Zbyňku Řípovi, který se postaral o občerstvení formou ovaru, který je výborný na klouby a vazy a podávání iontového nápoje Pilsner Urquell bohatého na minerály, vápník, fosfor, křemík a vitamíny zejména skupiny B…

    Závěrem si dovolím říct, že jsme vlastně vyhráli všichni, protože jsme z tělocvičny odešli po svých :-D

    Sportu zdar a fotbalu zvlášť

Za tým č. 3 Petr Kredba