březen 2020

31.03.2020 23:59

Zdroj: https://obecsemcice.cz/zpravodaj/zpravodaj_22_1.pdf

 

Z činnosti TJ Semčice

Vážení sportovní přátelé,

rád bych Vám sdělil aktuální informace o dění v naší Tělovýchovné jednotě Semčice.

Důležitým bodem byla Valná hromada členů TJ Semčice, která se konala 29. 2. od 18:00 v klubovně na koupališti. Přítomných bylo 20 členů a také pozvaní hosté. 

Po zahájení a zvolení ověřovatelů zápisu byla přečtena zpráva o činnosti TJ, zástupci jednotlivých oddílů nás seznámili s děním v nohejbalu, volejbalu, fotbálku a také v softenisu. Dále byla přečtena zpráva o hospodaření TJ společně se stavem hospodaření za uplynulé období. Následoval rámcový plán akcí pro rok 2020, kde bych rád zmínil několik významných a tradičních akcí:

1. května nás čeká pochod, který startuje v 13:00 hodin z areálu koupališti. 27. června proběhne volejbalový memoriál B. Sládka a večerní Semčické rockování. V červenci pak je plánován volejbalový turnaj smíšených družstev, v srpnu pokračujeme tradičním nohejbalovým „Půlnočákem“. V září přivítáme a společně oslavíme 130 let Sboru dobrovolných hasičů obce Semčice. Na konci roku pak proběhnou tradiční turnaje v ping-pongu, volejbalu či fotbálku.

Podrobný plán akcí bude zveřejněn a průběžně aktualizován na webových stránkách TJ Semčice.

Důležitým bodem byly volby do výkonného výboru TJ. Do 5-ti členného výboru byly zvoleni tito členové:

Martin Čejka, Miroslav Kučera, Jaroslav Michálek, Roman Moc a Radim Hynek. Doplníme ještě jednotlivé funkce členů, o kterých bylo rozhodnuto volbou na schůzi VV dne 11. 3. 2020:

Předseda TJ: Martin Čejka

Místopředseda: Miroslav Kučera

Pokladník: Jaroslav Michálek

Správce areálu: Roman Moc

Člen výkonného výbor: Radim Hynek

Za hosty promluvil starosta Sboru dobrovolných hasičů Semčice a místostarosta obce Michal Šimůnek.

V další diskusi byly zmíněny podmínky a termíny zahájení koupací sezóny 2020 a také bylo p. F. Šturmou připomenuto zavedení pitné vody do areálu.

Za výkonný výbor TJ Semčice bych touto cestou rád poděkoval všem členům a hostům, kteří přispěli ať už finančně, nebo brigádnickými hodinami ke zvelebení místní areálu. Sboru dobrovolných hasičů Semčice a obci Semčice za pohodovou a účelnou spolupráci. Dále pak členům bývalého výkonného výboru za jejich práci pro TJ, zejména Janu Klimovi, Romanovi Hřebíkovi, Vlaďce Hynkové, Zdeňkovi Kroupovi za jejich práci pro Tělovýchovnou jednotu.

Děkujeme všem hráčům a hráčkám, kteří reprezentovali TJ Semčice.

Závěrem přeju všem čtenářům pevné zdraví a štěstí v roce 2020.

Více na: https://tjsokolsemcice.webnode.cz/

Za TJ Semčice: Miroslav Kučera

VOLEJBAL

Vánoční volejbalový turnaj 2019

V sobotu 28. 12. 2019 se v tělocvičně Masarykovy základní školy v Semčicích konal tradiční Vánoční volejbalový turnaj.

Všichni volejbaloví nadšenci se krátce po poledni převlékli do sportovních oděvů, aby se po důkladném rozcvičení mohl rozehrát první vzájemný souboj.

Celkem se sešlo 16 účastníků – 12 mužů a 4 ženy, které se staly kapitánkami jednotlivých týmů. Napínavý los pomocí krabiček od sirek rozhodl o složení týmů a mohlo se začít hrát. Vzhledem

k hojné účasti byly šance velmi vyrovnané. Všechny týmy proti sobě odehrály 3 sety – jeden napínavější než druhý. Počet získaných bodů rozhodl o vítězi. Každý umístěný „na bedně“ obdržel turnajový pohár a tým pak sladkou odměnu.

Po odpoledních skvělých výkonech se příznivci volejbalu přesunuli do místní hospody, aby se v přátelském duchu rozloučili s končícím rokem.

V novém roce se volejbalová parta schází vždy v pondělí od 18:30 v tělocvičně Masarykovy základní školy a všichni noví hráči jsou vítáni.

 

FOTBAL

Semčická fotbalová „indoorová“ sezóna 2019/2020 Fotbalová indoorová sezóna 2019/2020 nezačala zrovna nejšťastněji – vůbec jsme se nescházeli, a ještě hůře skončila – vyhlášením nouzového stavu z důvodu omezení šíření coronaviru způsobujícího onemocnění COVID-19...

Na naši herní nepravidelnost má stále větší vliv naše malá hráčská základna, a to přesto, že je značně podporována hráči s již „velkými zkušenostmi“... Přestože se všemožně snažíme přesvědčit mladší ročníky k nedělnímu pohybu, a tím udržet tuto tradiční nedělní sportovní kratochvíli i nadále, tak se nám to ani trochu nedaří. Protože však nechceme náš oblíbený nedělní fotbálek nechat padnout bez boje, rozhodli jsme se situaci řešit razantním omlazením – zapojením těch nejmladších (přizvali jsme syny těch zkušenějších). Chlapcům je kolem 11 let, ale když nás je málo, tak rádi a nadšeně doplní naše prořídlé řady. Je samozřejmé, že při jejich účasti se musí změnit nejen herní taktika a způsob hry, ale hlavně sportovní nasazení – aby při konfrontaci zkušenosti podpořené mnohem větší hmotností a mládí (mnohem nižší váhové kategorie) nedošlo k nějakému zbytečnému zranění. Je třeba poznamenat, že herní kvalita mladých nadšenců nás mile překvapila a věříme, že postupem času – pokud budou chodit hrát – se ještě zlepší, získají zkušenosti a my starší budeme doufat, že si naopak výkonnost udržíme a fotbálkovou tradici zachráníme, ale v této sezóně to už asi nebude.

 

Novoroční fotbalový turnaj losovaných trojic 2020

Stejně jako v předešlých letech, i letos jsme uspořádali novoroční turnaj losovaných trojic, a to v termínu 4. 1. 2020. Jelikož se sešlo pouhých 9 hráčů – tentokrát bez podpory mládeže – bylo jisté, že se na „bedně“ umístíme všichni. Jak už bývá zvykem, žádné ceny za nejlepšího střelce, nebo umístění v turnaji neudělujeme – jediným a velkým motivačním prvkem je, že tým na posledním místě píše článek do zpravodaje. A v tom jsem v posledních letech dost zběhlý :-).

Abychom si sportovní odpoledne užili do sytosti, celý turnaj jsme hráli šestikolově každý s každým. I přes velkou soutěživost nám vlastní se celý turnaj povedl a byla dobrá nálada, která se s námi po turnaji přemístila do místní hospůdky v hasičárně. Tam jsme vše nad pivkem dohráli.

Nejlepší střelci:

1. místo: Petr Plecháč – 16 gólů,

2. místo: Martin Hlavsa – 13 gólů,

3. místo: Petr Kerner – 12 gólů.

Konečné pořadí turnaje:

1. místo: Daniel Hanák, Nenčo Jordanov, Martin Šturma (16 b.);

2. místo: Martin Hlavsa, Petr Kredba, Petr Plecháč, (10 b.);

3. místo: Petr Kerner, Pavel Mareš, Roman Hřebík (8 b.).

 

Jarní turnaj losovaných trojic v malé kopané 2020

Turnaj, plánovaný na sobotu 7. 3. 2020 od 14:00 v tělocvičně ZŠ Semčice, se zaprvé posunul na 15. hodinu a zadruhé vlastně vůbec nekonal... :-(

„Turnaje“ se zúčastnilo 6 (slovy ŠEST) hráčů – takže to žádný turnaj nebyl, ale alespoň jsme si dobře zahráli a rozešli se smírně 4:4 na zápasy (každý hraný na 5. vítězný gól). Obvyklou statistiku střelců nemáme, protože nebyl nikdo, kdo by zapisoval.

6 statečných (Petr Kerner, Martin Hlavsa, Petr Plecháč, Pavel Mareš, Nenčo Jordanov, Roman Hřebík) na následném hodnocení v restauraci Radnice v Dobrovici posílili dva fotbaloví experti (Radovan Horák a Daniel Hanák) ... :-) Rozbor měl každopádně profesionální úroveň!

A nejlepší byl opět Pavel Mareš, protože to říkal... ;-)

Za SFA Semčice Petr Kerner

 

NOHEJBAL

Hodnocení Okresní nohejbalové soutěže 2019

18 kol, 16 zápasů, 5 proher, 11 výher = 1. MÍSTO

Naše konečné vítězství v Okresní nohejbalové soutěži 2019 se vůbec nerodilo lehce – obzvlášť začátek sezóny byl bez nadsázky katastrofální. Po prvních třech kolech soutěže by si na obhájce prvenství ze sezóny 2018 nevsadil asi ten nejoddanější fanoušek… Rozhodně vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že budeme bojovat o bednu!

1. kolo „neoblíbený“ Bakov – neregulérní podmínky (areál bez jakéhokoliv zázemí, měkká písčitá hrací plocha, lehký „vykopaný“ míč, silný nárazový vítr a velmi chladné počasí) + náš

tragický výkon = jednoznačná prohra 6:1.

2. kolo jsme měli volno. Ve 3. kole nás čekal další „neoblíbený“ soupeř – Boseň. Opět hřiště bez zázemí, ale to je asi jediná možná výtka, protože tentokrát byla hrací plocha kvalitní, a i míče byly použitelné. Vstup do utkání nám vyšel výborně, ale pak musel odjet Honza Klimo, a přestože se většina zápasů hrála na 3 sety (vždy to bylo jen o 1 max. 2 míče), výsledek 5:2 byl krutý, ale jednoznačný.

4. kolo přineslo pěkný a zajímavý domácí zápas s favorizovanými hosty ze Záryb. O našem – jak se později ukázalo – velmi důležitém vítězství rozhodla až závěrečná „trojka“ – vyhráli jsme 4:3.

V 5. kole jsme přivítali nováčka soutěže Obruby, které u nás zaplatily nováčkovskou daň a prohrály jednoznačně 7:0.

6. kolo jsme těsně, a hlavně smolně prohráli v Hlavenci – o konečné prohře 4:3 rozhodovala opět až poslední trojka.

V 7. kole jsme využili domácího prostředí a jednoznačně porazili Dobrovici 5:2 a v 8. kole pak navázali na předchozí výkon a zdolali Bradlec stejným výsledkem 2:5.

V 9. kole nás vykradly Kolomuty… Soupeř se na nás dobře připravil a uštědřil nám jedinou domácí prohru sezóny 3:4.

V 10. kole jsme výsledkem 4:3 alespoň částečně oplatili Bakovu potupnou prohru z 1. kola. A hned o 14 dní později – po volném 11. kole – jsme ve 12. vrátili prohru také Bosni (4:3). V obou případech jsme maximálně využili domácí prostředí a pomyslnou rysku vah pomohli na naši stranu překlopit i naši fanoušci.

Nejdůležitější zápas podzimu nás čekal ve 13. kole na horké půdě ambiciózních Záryb. Po velkém boji, ale ve velmi přátelském a sportovním prostředí, se vítězství 3:4 přiklonilo na naši stranu a jak jinak, než ve 3. setu poslední trojky. V tu dobu ještě nikdo netušil, jak důležité vítězství na „umělce“ v Zárybech to bylo…

Ve 14. kole jsme zavítali na hřiště zlepšujícího se nováčka do Obrub, kde jsme poměrně hladce vyhráli 1:6.

V 15. kole jsme opět využili výhodu domácího prostředí a odčinili prohru z Hlavence. Tentokrát jsme Hlavenec zdolali 4:3.

Výsledkově i herně jsme šli nahoru, o to větším zklamáním byla naše prohra v 16. kole na neoblíbeném „umělém“ povrchu v Dobrovici. Zápas jsme ztratili těsně v poměru 4:3.

Nad očekávání hladce jsme si na domácí půdě o týden později v rámci 17. kola poradili s hosty z Bradlece 6:1.

Poslední utkání sezóny 2019, 18. kolo – SA Kolomuty vs TJ Semčice „C“ bude v análech navždy zapsáno v náš prospěch s výsledkem 3:4 stejně tak, jako naše celkové vítězství v Okresní nohejbalové soutěži 2019 okresu Mladá Boleslav.

Díky tomu, že některá utkání OS 2019 přinesla řadu překvapivých výsledků (např. Záryby prohrály doma hladce 1:6 s Dobrovicí a stejně tak 6:1 na Bradleci, Obruby porazily 4:3 Dobrovici, a další…), a hlavně díky tomu, že oddíl TJ Semčice „C“ 2x v sezóně porazil Záryby, vše dopadlo, tak jak dopadlo – DOPADLO TO VÝBORNĚ…!

… a to navzdory tristní tréninkové morálce…, ale ve srovnání s přípravou na sezónu 2020 jsme v podstatě trénovali jako profíci!!!