27. ročník Memoriálu Bohumila Sládka ve volejbale mužů a 44. ročník volejbalového turnaje v Semčicích - zhodnocení

08.07.2010 11:51

 „Základní kámen byl položen“ to jsou slova Obříka (Míši Dlaska)... Snad se nám letos podařilo navázat na předešlé úspěšné ročníky a 27. ročník Memoriálu Bohumila Sládka a 44. ročník volejbalového turnaje mužů v Semčicích se pomalu začíná vracet tam, kam si myslíme, že patří...

9 týmů, rozdělených do dvou skupin, bojovalo nejen mezi sebou, ale také s vražedným horkem, které celý turnaj provázelo. Horko nejen turnaj provázelo, ale i komplikovalo, protože velmi rychle vysoušelo hrací plochy. Častěji než obvykle se musela hra přerušit a kurty znovu a znovu postříkat. Naštěstí máme hned vedle kurtů koupaliště a sprchy, a také ochotné „hasiče“ - tímto chci poděkovat hlavně Karlu Klimovi, který přesto že sám hrál, ještě stíhal zabezpečovat hasičskou techniku a stříkat kurty... Poděkování nepatří jen jemu, ale i Jiřímu Dvořákovi a ostatním domácím volejbalistům, kteří mu v průběhu turnaje s údržbou kurtů vydatně pomáhali.

Boje v základních skupinách končily až po 17 hodině, a tak jsme přistoupili (i vlivem počasí) ke zkrácenému dohrání. Druzí ze skupin si zahráli o 3. místo a první o celkové vítězství.

Losem se do skupiny „A“ dostala Česká Lípa spolu s Dlasky Mlasky, a tak se tak trochu předčasné finále odehrálo již na závěr základní skupiny. Nakonec, v boji o 3. místo zdolali reprezentanti Dlasky Mlasky družstvo z Chvaletic a celkové vítězství si zaslouženě vybojovali hoši z České Lípy nad Prasylem MB.

1. místo: Česká Lípa;
2. místo:
Prasyl MB;
3.
 místo: Dlasky Mlasky.

Podle ohlasů účastníků, i podle našeho pocitu, se turnaj vydařil. Před i turnaji ve sportovním areálu přespalo několik účastníků turnaje z Liberce a také ostatní se na tuto možnost informovali pro další ročníky.

Nebylo by hezké opomenout poděkování za práci (nejen u udírny) po celý den limonádu pijícímu Milanu Hrádkovi a našim „kuchařinkám“ - Haně Klimové a Martě Motryczové. Postarali se nejen o naplnění žaludků účastníků turnaje, diváků a koupajících se návštěvníků, ale také cca 70ti řepovských cyklistů, kteří u nás měli – jako každoročně – občerstvovací stanici. Gulášek i klobásy byli výtečné...

No, a když už se chválí a děkuje, tak by se nemělo zapomenout na toho, kdo v podstatě nesl tíhu přípravy a organizace celého turnaje na svých bedrech – Vlaďce Hynkové.

Poděkování si samozřejmě zaslouží také samotní účastníci turnaje, diváci, sponzoři a také D.J. Marcel Volf, který nás celý den provázel slovem i hudbou. Zahrál také večer – sice jen pro hrstku lidí – ale na to už si začínáme v Semčicích zvykat. Večer to byl příjemný, atmosféra přátelská a počasí příznivé. Nezbývá, než si přát, aby i ty další ročníky byly minimálně takové, jako ten letošní...

 

fotodokumentace

Roman Hřebík